Jaký chladič na AMD 64 3000 VENICE?PASIV

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
matysbrno
Začátečník
Začátečník

Jaký chladič na AMD 64 3000 VENICE?PASIV

Příspěvek od matysbrno »

Jelikož nebudu přetaktovávat,chci aby byl chladič co nejtišší.Uvažoval jsem nad GIGABITE GH PCU 31-VH.má regulaci otáček.,ale raději bych pasivní chlazení.V každém případě pokud to bude větrákový chladič,je mě to jedno,hlavně aby byl co nejtišší.Jsem úplný amatér,takže chci chladič koupit,pohodově nainstalovat a víc se nestarat.O nějakém vrtání,řezání nebo snižování napětí nemůže být řeč.Základovku mám K8N NEO 4 platinum(NFORCE 4 ULTRA)Díky.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Od Gigabytu ruce pryc nejsou tak dobr, jak se zda (co dokaze reklama)
Doporucil bych ti spis AC Freezer64 a stahnout ho ne cca 1000 rpm. Nebo nejaky Primecoolery (ty co vypadaj jako zalmyny).
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký chladič na AMD 64 3000 VENICE?PASIV

Příspěvek od honzanun »

Šel bych do Thermalright XP 120
http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... b26c2f32ee
Je to nejlepší chladič pro AMD64 na trhu!!!!
matysbrno píše:Jelikož nebudu přetaktovávat,chci aby byl chladič co nejtišší.Uvažoval jsem nad GIGABITE GH PCU 31-VH.má regulaci otáček.,ale raději bych pasivní chlazení.V každém případě pokud to bude větrákový chladič,je mě to jedno,hlavně aby byl co nejtišší.Jsem úplný amatér,takže chci chladič koupit,pohodově nainstalovat a víc se nestarat.O nějakém vrtání,řezání nebo snižování napětí nemůže být řeč.Základovku mám K8N NEO 4 platinum(NFORCE 4 ULTRA)Díky.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

No tak bud Thermalright, když by jsi do toho chtěl strčit více a na to papse či nexuse třeba na 7V...

Ale pokud pasiv tak tento:SCYTHE NCU-2005

Obrázek

Teploty máš tady:
Obrázek
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...no jestli máš přebytečnejch 2.500,-CZK a chceš exkluzivitu, kup si scythe...jinak doporučuju (stejně jako masakr) AC Freezer 64 se sníženýma otáčkama...pokud nebudeš taktit a navíc snížíš VCore, možná by ti to uchladil i pasivně...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

-- DiL -- píše:...no jestli máš přebytečnejch 2.500,-CZK a chceš exkluzivitu, kup si scythe...jinak doporučuju (stejně jako masakr) AC Freezer 64 se sníženýma otáčkama...pokud nebudeš taktit a navíc snížíš VCore, možná by ti to uchladil i pasivně...
EE kámoš to zkoušel neuchladí ty žebra jsou moc blízko a časem se to nakumuluje a je to potřeba profouknout a ochladit...
kurri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kurri »

Taky bych doporucil Thermalright XP-120.Vykon/cena Arctic Cooling Freezer 64.
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

kurri píše:Taky bych doporucil Thermalright XP-120.Vykon/cena Arctic Cooling Freezer 64.
...no já to zkoušel (sice ne dlouhodobě, pouze ze zvědavosti) a uchladil jsem to...v casu Chieftec CS-601 jsem měl 2 x AC Fan 3 (outtake na 7V), 1 x AC Fan 3 ve zdroji, 2 x AC Fan 2L před HDD (na min), proc A64 3200+ Clawhammer se sníženym VCore na 1.40V (default 1.55V). teplota v místnosti mohla být kolem 20°C, na procu IDDLE cca 35°C, burn v PRIME 95 (po 30-ti min) cca 51°C...je ale pravdou, že všechny ty ventilátory dělaly v casu opravdu pěknej průvan. nebýt toho, určitě by se to neuchladilo...

...doporučuju ale zvolit AC Freezer 64, zmíněný Thermalright (+ tichý ventilátor) nebo Zalman 7700 a snížit otáčky ventilátoru na neslyšitelno (jak jsem už někde psal, pokud nemáš dock na HDD, stejně nebudeš mít neslyšnej komp a zregulovanej fan na pozadí nebude vůbec slyšet jelikož disk ho s rezervou přeřve). pasivní chlazení na tvůj proc není vhodný, musel bys do casu nainstalovat outtake a intake ventilátory pro zajištění dostatečnýho průvanu, který budou v součtu určitě hlučnější, než jeden ventilátor na procu, potažmo na grace a ve zdroji...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Mnou propagovaný Tt Big typhoon :) by si s non-OC 3000+ poradil taky celkem bez problémů, bez větráčku...

Aha, teď koukám, že podmínkou bylo žádná práce navíc, takže nic :)
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Delarge píše:Mnou propagovaný Tt Big typhoon :) by si s non-OC 3000+ poradil taky celkem bez problémů, bez větráčku...
no co mě říkali lidi tak ani náhodou jako pasiv :-)
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

odporucam typhoon
v sobotnajsej horucave (36st ) na full 47st pri 1.55v 2.57ghz
700 ot, dokonca to uchladi aj ako pasiv na 57st
pri max otackach 43st
Z tohohle sem vycházel :oops: Stejně si myslím, že pasiv na CPU je celkem k ničemu...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“