Je doopravdy výhodné+vhodné přejít z IE na jiný prohlížeče?

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

třeba Komečka ale v FF nejede :wink:
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Honny píše:
Don Martinez píše:Firefox, nic jinyho - tabbed browsing je silne navykovej. Jinak IE ma smysl jedine pokud chces pouzivat internetovy bankovnictvi - aspon pokud vim tak pro Mozzilu nebo FF nebo Operu este potrebnou aplikaci cesky banky nepouzivaj.
Vetsina (ty co pouzivame) i-bank jede ve FF i Opere.
Ja to teda ve FF nezkousel ale ten paper s podrobnostma z KB (moje banka) pise ze ta aplikace vyzaduje IE 5.0 a vyssi, navic je nutna podpora Javy.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
systemjack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od systemjack »

Jestli přejít?
Ano i ne. Spíše otázka zvyku. Ten bordelware se už lepí snad na všechno.
Ale FF je dobrá věc, hlavně ta rychlost načtení.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Myslím, že každý rozumný a znalý uživatel už používá alternativní prohlížeče (Firefox, Opera, popř. i další).

Myslím, že každý znalý uživatel, který používá nadále IE, tak je to z jeho strany jen taková póza, kterou se snaží odlišit. Nebo je to jen síla zvyku a poněkud riskantní důvěra v záplaty. Každopádně pro IE už (vyjma pár ojedinělých pro něj výlučně napsaných stránek) není důvod. Navíc, když třeba Firefox je také zadarmo. (a ten IE si vlastně platíte v rámci ceny OS, nebo měli byste ;-) ).
show must go on..
behero
Nováček
Nováček

Příspěvek od behero »

Myslim,ze v soucane dobe prejit urcite.
Bohuzel ale dle statistik uz cca 40 i vice % lidi prechazi na firefox,takze je jasny,ze vsichni hackeri a tvurci viru se uz ted 100% zameruji i na firefox. :shock: je to proste "valka".

Jinak kvuli tomu co delam protrebuju mit firefox,operu i explorer.
Zkusenosti:

Firefox: Rychlejsi nez explorer, e-bankovnictvi korektni dobra nahrada exploreru, ale jsou stranky,ktere zobrazi spatne,to je ale spise na tvurcich webu a jejich optimalizace na explorer. Tech stranek ale neni mnoho. Vetsinou jsou to e-shopy. Multitask(Panely)nevim proc ale nepouzivam.

Opera: Rychla.Nyni u me jako default. Stranky,ktere jsou optimalizovany pro IE a nefunguji spravne ve firefoxu Opera na 99,8% zobrazi korektne! Multitask pouzivam,lepsi a predevsim defaultni integrace(podle me). New page vzdy jako novy panel.E-bankovnictvi: OK. Jediny problem na ktery jsem narazil posledni dobou je,ze se nactena stranka jako opet po cca 15-30vterinach sama reloaduje,coz kdyz treba uz ctete docela otravuje a nechapu to.Jestli Vam to dela taky dejte vedet.

Jinak asi se tu nemluvilo o podstane veci a tj. kolik zabiraji jednotlive prohlizece pameti! A vytizeni procesoru. Opera mi prijde pri vyssim poctu otevren. stran narocnejsi na vytizeni procesoru,ktery dokaze drzet pri nacitanis tranky vcelku dlouho na 100%. Zbrani pameti cca 35-60MB i vice.

Firefox mi v tomle prijde pri otevreni vice oken naopak lehci pro system.Vetsinou od startu se drzi na 37MB pameti.

Ja bych ti rozhodne doporucil oba vyzkouset,kazdymu muze vyhovovat neco jineho.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

behero píše: Firefox mi v tomle prijde pri otevreni vice oken naopak lehci pro system.Vetsinou od startu se drzi na 37MB pameti.
No, to máš pravdu: Mně FF zabírá teď cca 87 MB paměti... :shock: pár oken a podoken.... Je to nějak moc.. jeden čas jsem si toho všímal, a čísla jsem měl spíše v relaci těch tvých .. každopádně při 1 GB ram to nijak zvlášť nepocítíš, ale jistě by ten memory leak mohl být menší....

co, to tedy omezit ? :)
type about:config into the location bar, press enter, right click any line, choose "new">"integer", paste this into the dialogue that appears:

browser.cache.memory.capacity

click okay, specify the amount in kb in the next dialogue that appears, restart firefox.
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=172041
show must go on..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

behero píše:Opera: Rychla.Nyni u me jako default. Stranky,ktere jsou optimalizovany pro IE a nefunguji spravne ve firefoxu Opera na 99,8% zobrazi korektne!
Bohužel to platí i naopak.... Opera to díky své preciznosti trošku přehání - a zobrazí se paskvil (to není chyba Opery, ale chyba tvůrců webových stránek - bohužel se to stává i u známých serverů... :( - takže já osobně Operu uznávám, ale nepoužívám ).
shadow píše:Myslím, že každý rozumný a znalý uživatel už používá alternativní prohlížeče (Firefox, Opera, popř. i další).
Na běžný stránky používám IE6, na "škodlivé" FF. Možná se budu lišit od ostatních, ale i ten zatracovaný IE6 má některé svoje výhody - ale to je také dané autorem webu, jak dodržuje @ nedodržuje "předpisy" webových stránek. :wink:
behero píše:Bohuzel ale dle statistik uz cca 40 i vice % lidi prechazi na firefox,takze je jasny,ze vsichni hackeri a tvurci viru se uz ted 100% zameruji i na firefox.
Taky pravda... :sad:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Shit píše:Možná se budu lišit od ostatních, ale i ten zatracovaný IE6 má některé svoje výhody -
jaké ?
show must go on..
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

shadow píše:jaké ?
Většina stránek je optimalizovaná právě pro něj. Občas se mi s Operou stává, že některá pop-up meny se nezobrazují korektně.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Fifi píše:
shadow píše:jaké ?
Většina stránek je optimalizovaná právě pro něj. Občas se mi s Operou stává, že některá pop-up meny se nezobrazují korektně.
na to by se dalo odpovědět Shitovým dovětkem...
ale to je také dané autorem webu, jak dodržuje @ nedodržuje "předpisy" webových stránek
tedy není to problém samotného prohlížeče....

Já osobně s těma málo pup-upy, co potřebuju, a dám je tak povolit, problém se zobrazením pod FF nemám.

EDIT: možná bychom mohli udělat test zobrazení konkrétních "problematických" stránek pod různými prohlížeci...
show must go on..
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

shadow píše:EDIT: možná bychom mohli udělat test zobrazení konkrétních "problematických" stránek pod různými prohlížeci...
Jsem pro. takový test by mě zaujal. Něco bylo v Computeru, ale je to už dávno.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Já používám jako default Operu a jsem na ní už prostě zvyklý. Je tam všechno už "out of the box" (mail klient, mouse gestures,...), všechno se dá upravit podle potřeby a vkusu, na download používam externího managera (který se do Opery plně integruje), na filtrování reklamy Proxomitron...pokud nějaká stránka blbne (např. se s 8.01 nemůžu dostat na mail u Tiscali), není nic jednoduššího, než použít tlačítko Open in Firefox (tyhle custom příkazy se dají na netu snadno sehnat), popřípadě Open in IE (to sem naštěští ještě nepotřeboval=) a sem 100% spokojený :)
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
PetHol
Nováček
Nováček

Příspěvek od PetHol »

Ja mam AvantBrowser a sem spokojeny......
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

...a to je hlavní :)
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

shadow píše:Myslím, že každý znalý uživatel, který používá nadále IE, tak je to z jeho strany jen taková póza, kterou se snaží odlišit
jj, přesně tak... snažím se odlišit od menšiny uživatelů co používaj něco jiného :lol:
než mě pošlete někam, uvažujte jak jsem to vlastně myslel tomuhle se říká dvojtý sarkasmus, fór blbej ale pravda krutá
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

shadow píše:Myslím, že každý znalý uživatel, který používá nadále IE, tak je to z jeho strany jen taková póza, kterou se snaží odlišit
Ono těch stránek optimalizovaných pro IE je docela dost... :sad:
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Ono těch stránek optimalizovaných pro IE je docela dost...
Přesto nevidím důvod používat IE jinak než jako "poslední záchranu"
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Don Martinez píše:
Honny píše:Vetsina (ty co pouzivame) i-bank jede ve FF i Opere.
Ja to teda ve FF nezkousel ale ten paper s podrobnostma z KB (moje banka) pise ze ta aplikace vyzaduje IE 5.0 a vyssi, navic je nutna podpora Javy.
ono to není docela přesné... afaik vyžaduje Java VM, IE s "klasickou javou", tj. bez mrkvosoftího JVM si s KB (ne)rozumí stejně jako jiný prohlížeče.
shadow píše:EDIT: možná bychom mohli udělat test zobrazení konkrétních "problematických" stránek pod různými prohlížeci...
sem pro, můžu testovat na IE4, 5, 5.5, 6, Opera 6, 7, 8, NN 6, 7, 8 a FF***, možná mě budete mít za uchyláka (resp. některé v tomto dojmu jen utvrdim :oops: ), proč mám v kompu tolik prohlížečů (a ještě 4 verze od IE :razz: ), ale ono je docela zajímavý koukat jak nějaká "nová" stránka (ne)jede třeba pod Operou6.kdyby měl někdo pocit že sem to říkal už několikrát a sem s tim už docela trapnej, tak se mu to opravdu jen zdá :oops:

To že si z "někoho" :wink: dělam srandu jakej je to prasáckej spisovatel webů když má v IE4 a Op6 totálně rozhozenej layout nesmí ten dotyčnej brát tak vážně, samozřejmě nemá cenu optimalizovat stránky i pro tyhle starý kšunty. HOWEVER...ale zato když "někomu" :wink: jede web v XHTML 1.0 Strict s partou CSS ve všech prohlížečích dobře tak to má můj obdiv :worship:

//*** na požádání dodám přesné verze eg. IE 5.01
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“