Wifi sít cca 1 km

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
maxpain
Začátečník
Začátečník

Wifi sít cca 1 km

Příspěvek od maxpain »

potřebuju poradit v sitích sem totalní laik. Jedna se o toto.

Bydlím v třípodlažním domě v 1.NP na střechu to mám cca 20m a potřeboval bych spojit svuj počítač s počátačem který je vzdálený tak cca 1Km viditelnost přímá bez překážek možná pár listí stromů. Mohli by ste mi napsat co všechno potřebuju koupit a kde bych to sehnal? A jestli to vubec má smysl . Jde mi o to že ten komp s kterým se chci spojit ma muj bracha je v paneláku a maji tam internet.. A ja bych chtěl s nim zdílet internet a hrát hry po síti. Znamená to i to že by musel mít pořád zapnutý PC. díky moc
maxpain
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maxpain »

A jestli by to šlo tak kolik by to stálo
shadow Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shadow Walker »

Neustale omilane tema..chce to trochu hledat :roll:
Nejlepsi by bylo kdyby se k tvemu bratrovy dal nakej router podle toho co ma za pripojeni. No a z routeru to pujde pres wifi k tobe ty si das na strechu taky router a mas to k sobe tech 20m povedes utp kabel do sitovky nebo to muzes vyresit pres wifi sitovku a tahnout koaxialni kabel ale musis pocitat ze stratama
pepa.02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa.02 »

KUP

2x WL-1120AP access point, kabel a anténa PAN10
a par metrů tpčka, připadně sitovky. pokud neni zasuvka tak napajeni udělej přes pasivnní POE (mam to odskouseny do 30ti metrů víc sem neskoušel). Bud si to za 200kc kup, a nebo rozšmikni kabel od zdroje a konce pridej na nevyuzity 2 pary u kabelu (hnědej a modrej). Mam takhle několik ap a zatim zadny problemy neděla ( z nedostatku napětíú).
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

pepa.02 píše:anténa PAN10
na kilometr jsem provozoval tuhle anténu (ap s 8db pendrekem) celkem bez problémů ale spíš bych doporučil něco silnějšího
jinak ok
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
pepa.02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa.02 »

no ono výpočtem by měl fungovat spoj na 2km i s 1dbm pendrekama. (když 20db vysilam a -106 je utlum a neco malo chytim tak se do -84vejdu). Ale praxe je trochu jina. ( s 5dbm pendrekama vychazi spoj na 4km což je blbost) 23-112+6=-84= 11mbps
atb666
Nováček
Nováček

toš.de to

Příspěvek od atb666 »

ja mam s kamošom asus wl 500g deluxe každy mikro 8(7d)anteny na 5m pigtaili a sme asi 800m od seba.mame prenosovku kolo 1600KB/s(1,6MB)chcel bych dosiahnuť viac ale nevim jak.tka vela zdaru :)
atb666
Nováček
Nováček

toš.de to

Příspěvek od atb666 »

aj net vrči v pohode:) na tom
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

No já mám jiný problém. Potřeboval bych propojit dvě PC bez přímé viditelnosti a navíc za kopcem, domy atd.
Máte někdo tip na levné propojení ? Půjde to s WiFi ?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Peterer píše:No já mám jiný problém. Potřeboval bych propojit dvě PC bez přímé viditelnosti a navíc za kopcem, domy atd.
Máte někdo tip na levné propojení ? Půjde to s WiFi ?
na to rovnou zapomeň, teď sem řešil připojení u kamoša, anténa je za jediným domem ve vzdálenosti cca 250m a měli sme veliké problémy najít to správné místo odrazu

kopec=nemáš šanci s wifi
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

A co a kdy WIMAX ?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Peterer píše:A co a kdy WIMAX ?
pokud vím, tak se bude jednat o licencované pásmo, tj. za poplatek (předpokládám nemalý poplatek)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“