Wifi sít cca 1 km
Moderátor: Don
- maxpain
- Začátečník

Wifi sít cca 1 km
potřebuju poradit v sitích sem totalní laik. Jedna se o toto.
Bydlím v třípodlažním domě v 1.NP na střechu to mám cca 20m a potřeboval bych spojit svuj počítač s počátačem který je vzdálený tak cca 1Km viditelnost přímá bez překážek možná pár listí stromů. Mohli by ste mi napsat co všechno potřebuju koupit a kde bych to sehnal? A jestli to vubec má smysl . Jde mi o to že ten komp s kterým se chci spojit ma muj bracha je v paneláku a maji tam internet.. A ja bych chtěl s nim zdílet internet a hrát hry po síti. Znamená to i to že by musel mít pořád zapnutý PC. díky moc
Bydlím v třípodlažním domě v 1.NP na střechu to mám cca 20m a potřeboval bych spojit svuj počítač s počátačem který je vzdálený tak cca 1Km viditelnost přímá bez překážek možná pár listí stromů. Mohli by ste mi napsat co všechno potřebuju koupit a kde bych to sehnal? A jestli to vubec má smysl . Jde mi o to že ten komp s kterým se chci spojit ma muj bracha je v paneláku a maji tam internet.. A ja bych chtěl s nim zdílet internet a hrát hry po síti. Znamená to i to že by musel mít pořád zapnutý PC. díky moc
- maxpain
- Začátečník

- shadow Walker
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Neustale omilane tema..chce to trochu hledat
Nejlepsi by bylo kdyby se k tvemu bratrovy dal nakej router podle toho co ma za pripojeni. No a z routeru to pujde pres wifi k tobe ty si das na strechu taky router a mas to k sobe tech 20m povedes utp kabel do sitovky nebo to muzes vyresit pres wifi sitovku a tahnout koaxialni kabel ale musis pocitat ze stratama
Nejlepsi by bylo kdyby se k tvemu bratrovy dal nakej router podle toho co ma za pripojeni. No a z routeru to pujde pres wifi k tobe ty si das na strechu taky router a mas to k sobe tech 20m povedes utp kabel do sitovky nebo to muzes vyresit pres wifi sitovku a tahnout koaxialni kabel ale musis pocitat ze stratama
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
KUP
2x WL-1120AP access point, kabel a anténa PAN10
a par metrů tpčka, připadně sitovky. pokud neni zasuvka tak napajeni udělej přes pasivnní POE (mam to odskouseny do 30ti metrů víc sem neskoušel). Bud si to za 200kc kup, a nebo rozšmikni kabel od zdroje a konce pridej na nevyuzity 2 pary u kabelu (hnědej a modrej). Mam takhle několik ap a zatim zadny problemy neděla ( z nedostatku napětíú).
2x WL-1120AP access point, kabel a anténa PAN10
a par metrů tpčka, připadně sitovky. pokud neni zasuvka tak napajeni udělej přes pasivnní POE (mam to odskouseny do 30ti metrů víc sem neskoušel). Bud si to za 200kc kup, a nebo rozšmikni kabel od zdroje a konce pridej na nevyuzity 2 pary u kabelu (hnědej a modrej). Mam takhle několik ap a zatim zadny problemy neděla ( z nedostatku napětíú).
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na kilometr jsem provozoval tuhle anténu (ap s 8db pendrekem) celkem bez problémů ale spíš bych doporučil něco silnějšíhopepa.02 píše:anténa PAN10
jinak ok
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- pepa.02
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Peterer
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na to rovnou zapomeň, teď sem řešil připojení u kamoša, anténa je za jediným domem ve vzdálenosti cca 250m a měli sme veliké problémy najít to správné místo odrazuPeterer píše:No já mám jiný problém. Potřeboval bych propojit dvě PC bez přímé viditelnosti a navíc za kopcem, domy atd.
Máte někdo tip na levné propojení ? Půjde to s WiFi ?
kopec=nemáš šanci s wifi
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: