Jak je velke riziko flashovat bios s MSI Live Update

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
whiller
Nováček
Nováček

Příspěvek od whiller »

deska Msi K8 Neo2 platinum.
AMD 3000+

fse funguje jak ma az na dual channel a po chvilce laborovani se mi to neporadilo rozchodit tak chci zkusit flash. Floppy mechaniku jsem zavrhl.. Pokud se da flashovat s CD byl bych radsi , ale moc toho o flashovani nevim.

MSI Live Update aspon podle toho co jsem nekde cetl flashnout bios s winxp?

Proto vas chci poprosit jaka jsou rizika, jak je zmensit?

A hlavne co muzu flashem ziskat..

Predem diky a Sorry za LAME DOTAZ
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Čau. Hele já jsem flashoval přes Live update desku i grafiku už asi 5x. Obě samozřejmě od MSI :-D Nikdy nebyl problém. Jediný, co pro to musíš udělat, je vypnout běžící aplikace (antivir, ICQ ....). A když to neuděláš, tak to ti je to vypne samo 8) Takže žádnej problém.
Bikermotyl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bikermotyl »

Tiež som flashoval cez MSI Live Update niekoľko krát a vpoho.
Riziko je tu vždy, ale percento neúspechu je mizivé. Možno by si ho znížil použitím zrovna tej FDD, ktorú si zavrhol. Predsa len je všeobecne uznávané ako bezpečnejšie flashovabie z DOSu.
V MSI live Update dať vytvoriť flashovaciu disketu a hodiť to tam z DOSu. Robím to presne tak. Ale aj flash z WINov by mal byť vpoho. (Ak zrovna nevypadne elektrina :x ).
AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Jak je velke riziko flashovat bios s MSI Live Update

Příspěvek od Shit »

whiller píše:Pokud se da flashovat s CD byl bych radsi
Samozřejmě to jde. Uděláš si boot. CD třeba pomocí Nera a na CD si vypálíš i soubory nutné k flashi BIOSu.
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

Tydle utilitky speciálně od výrobce jsou velmi bezpečný. Teda pokud neflashuješ za bouřky kdy je riziko výpadku elektriky dost velký, ale novější desky maj CrashBIOS a ten veškerý riziko eliminuje tak na 0,5%
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Nebo si při flashování pujč od někoho UPS abys měl pocit bezpečí. Jinak ja updatuji bios pořad s Dosu sam nevím proč. :)
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

alea206 píše: ale novější desky maj CrashBIOS a ten veškerý riziko eliminuje tak na 0,5%
No, tak s tím bych tak docela nesouhlasil.... Někdy je lepší přepsat i boot. sektor (princip "Crash BIOSu") , ale je to podstatně větší riziko....A nikdo Ti nezaručí, že se deska ztopoří i z boot.sektoru.... Notabene, i výrobce BIOSu může ten BIOS zmršit (konkrétně MSI K8N Neo3 @ BIOS 1.1 - ale "Shit" si poradil... :roll: ).
Nordir píše:Jinak ja updatuji bios pořad s Dosu sam nevím proč. :)
Jj. Zlatej DOS. :oops:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já se flashování z windows dlouho bránil, ale nakonec jsem to začal taky dělat (Abit na to má taky nějakou utilitu). Riziko tam není o moc vyšší, než v DOSu; předpokládám, že nikdo nebude flashovat při hraní Dooma 3... :roll: Když se flash nepovede, nic se neděje, můžu klidně na internet, stáhnout novou verzi, nebo vrátit starou, atd... Nicméně zásadně flashuju na UPSce a to osobně vidím jako důležitější, než jestli flashuju z Windows, nebo z DOSu...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
whiller
Nováček
Nováček

Příspěvek od whiller »

ani jsem necekal ze vas tolik napise.. A ani jeden komentar na lame dotaz :)

No tak kdyz to tak ctu tak to asi risknu, ikdyz rikate ze riziko je mizive stejne je to poprve a strach je..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

TomV píše:Když se flash nepovede, nic se neděje, můžu klidně na internet, stáhnout novou verzi, nebo vrátit starou
No 8-) , to bych netvrdil tak jistě. :wink: S mrtvou deskou na net..... To asi těžko.... :shock:
whiller
Nováček
Nováček

Příspěvek od whiller »

tak flash probehl uspesne.. Sice mi ted nejak divne ukazuje cidlo na CPU teplotu (27C :? ) no je to opravdu chladnej procak, fakt vubec netopi a mozna bych te teplote i veril bejt o pet stupnu vetsi :D ..

Dual Channel jede no problemo 8)
A rozdil jako *** je to hodne a hodne moc poznat :)

mereno v Everestu Ultimate Edition 2.20.405

5334Mb/s - 1800MHZ Dual Channel
3050Mb/s - 1800Mhz Single Channel

5484Mb/s - 1845 Dual Channel
N/a Mb/s - nemerene, nebudu pokazde prehazovat pameti na desce ;)

Test OC ( zajimalo me o kolik to vyleze nahoru :roll: )
+ 45 Mhz = 150Mb/s
+ 9 Mhz = 30Mb/s
(+ 1 Mhz FSB =30Mb/s)

Diky vsem za moralni podporu :)

BTW: Pameti mam 2* Kingmax 433Mhz 512Mb
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“