Jak je velke riziko flashovat bios s MSI Live Update
Moderátor: Eddward
- whiller
- Nováček

-
deska Msi K8 Neo2 platinum.
AMD 3000+
fse funguje jak ma az na dual channel a po chvilce laborovani se mi to neporadilo rozchodit tak chci zkusit flash. Floppy mechaniku jsem zavrhl.. Pokud se da flashovat s CD byl bych radsi , ale moc toho o flashovani nevim.
MSI Live Update aspon podle toho co jsem nekde cetl flashnout bios s winxp?
Proto vas chci poprosit jaka jsou rizika, jak je zmensit?
A hlavne co muzu flashem ziskat..
Predem diky a Sorry za LAME DOTAZ
deska Msi K8 Neo2 platinum.
AMD 3000+
fse funguje jak ma az na dual channel a po chvilce laborovani se mi to neporadilo rozchodit tak chci zkusit flash. Floppy mechaniku jsem zavrhl.. Pokud se da flashovat s CD byl bych radsi , ale moc toho o flashovani nevim.
MSI Live Update aspon podle toho co jsem nekde cetl flashnout bios s winxp?
Proto vas chci poprosit jaka jsou rizika, jak je zmensit?
A hlavne co muzu flashem ziskat..
Predem diky a Sorry za LAME DOTAZ
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bikermotyl
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tiež som flashoval cez MSI Live Update niekoľko krát a vpoho.
Riziko je tu vždy, ale percento neúspechu je mizivé. Možno by si ho znížil použitím zrovna tej FDD, ktorú si zavrhol. Predsa len je všeobecne uznávané ako bezpečnejšie flashovabie z DOSu.
V MSI live Update dať vytvoriť flashovaciu disketu a hodiť to tam z DOSu. Robím to presne tak. Ale aj flash z WINov by mal byť vpoho. (Ak zrovna nevypadne elektrina
).
Riziko je tu vždy, ale percento neúspechu je mizivé. Možno by si ho znížil použitím zrovna tej FDD, ktorú si zavrhol. Predsa len je všeobecne uznávané ako bezpečnejšie flashovabie z DOSu.
V MSI live Update dať vytvoriť flashovaciu disketu a hodiť to tam z DOSu. Robím to presne tak. Ale aj flash z WINov by mal byť vpoho. (Ak zrovna nevypadne elektrina
AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
- Shit
- Odborník PCT

Re: Jak je velke riziko flashovat bios s MSI Live Update
Samozřejmě to jde. Uděláš si boot. CD třeba pomocí Nera a na CD si vypálíš i soubory nutné k flashi BIOSu.whiller píše:Pokud se da flashovat s CD byl bych radsi
- alea206
- Mírně pokročilý

Tydle utilitky speciálně od výrobce jsou velmi bezpečný. Teda pokud neflashuješ za bouřky kdy je riziko výpadku elektriky dost velký, ale novější desky maj CrashBIOS a ten veškerý riziko eliminuje tak na 0,5%
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

No, tak s tím bych tak docela nesouhlasil.... Někdy je lepší přepsat i boot. sektor (princip "Crash BIOSu") , ale je to podstatně větší riziko....A nikdo Ti nezaručí, že se deska ztopoří i z boot.sektoru.... Notabene, i výrobce BIOSu může ten BIOS zmršit (konkrétně MSI K8N Neo3 @ BIOS 1.1 - ale "Shit" si poradil...alea206 píše: ale novější desky maj CrashBIOS a ten veškerý riziko eliminuje tak na 0,5%
Jj. Zlatej DOS.Nordir píše:Jinak ja updatuji bios pořad s Dosu sam nevím proč.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já se flashování z windows dlouho bránil, ale nakonec jsem to začal taky dělat (Abit na to má taky nějakou utilitu). Riziko tam není o moc vyšší, než v DOSu; předpokládám, že nikdo nebude flashovat při hraní Dooma 3...
Když se flash nepovede, nic se neděje, můžu klidně na internet, stáhnout novou verzi, nebo vrátit starou, atd... Nicméně zásadně flashuju na UPSce a to osobně vidím jako důležitější, než jestli flashuju z Windows, nebo z DOSu...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- whiller
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

- whiller
- Nováček

-
tak flash probehl uspesne.. Sice mi ted nejak divne ukazuje cidlo na CPU teplotu (27C
) no je to opravdu chladnej procak, fakt vubec netopi a mozna bych te teplote i veril bejt o pet stupnu vetsi
..
Dual Channel jede no problemo
A rozdil jako *** je to hodne a hodne moc poznat
mereno v Everestu Ultimate Edition 2.20.405
5334Mb/s - 1800MHZ Dual Channel
3050Mb/s - 1800Mhz Single Channel
5484Mb/s - 1845 Dual Channel
N/a Mb/s - nemerene, nebudu pokazde prehazovat pameti na desce
Test OC ( zajimalo me o kolik to vyleze nahoru
)
+ 45 Mhz = 150Mb/s
+ 9 Mhz = 30Mb/s