GeForce4Ti + textury

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

GeForce4Ti + textury

Příspěvek od Patton »

Obrázek
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

Vyměnit zdroj nebo kartu. Jestli je chyba přímo ve zdroji, pochybuju, že by nějaká softwarová korekce pomohla. Jinak mě vubec nenapadá v čem by ten problém moch bejt
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

ten zdroj jsem měl spolu s GF4 4400TI od MSI a vše Ok
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

hele a proč to vlastně teď řešíš? Oba tyhle komponenty už sou trochu za zenitem
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

alea206 píše:hele a proč to vlastně teď řešíš? Oba tyhle komponenty už sou trochu za zenitem
Ja sem to vubec nejak nepochopil - nema v ty posledni vete odpoved? Srry za ten OT.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tady se asi nic neřeší. Patton zřejmě jen informuje, zprostředkovává fóru svoji zkušenost :)
show must go on..
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

shadow píše:Tady se asi nic neřeší. Patton zřejmě jen informuje, zprostředkovává fóru svoji zkušenost :)
Bingo :)
Vlastním kartu Titan 4600. Rozhodně není předpotopní a předčí verze FX. Kdo dělá do videa a tv, a má tuto kartu, rozhodně nebude měnit.
S tím PC zdrojem je to pravda. Ten článek nelže a mám i osobně vyzkoušeno.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Já bych to shrnul: Chce to lepší trafo.... nic nového pod Sluncem. Ovšem na hry už to má jaksi po "tanečních". Ale další věcí je to, že to může, ale nemusí být zdrojem.... :wink: Já jsem provozoval před léty GF4 4600 na AXP2000+ se zdrojem EC 300W a bez problémů. :oops:

P.S.: Že bychom zakládali novou sekci s názvem: "Technické muzeum"? :lol:
Naposledy upravil(a) Shit dne čtv 25. srp 2005, 22:43, celkem upraveno 1 x.
Melly.pro
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Melly.pro »

Ja mel donedavna Ti4200 a slo mi na tom vsechno. Ne na nejvetsi detaily, ale slo. Pak ale prisel BF2 a ten chce na karte DX9, takze jsem koupil MSI NX 6600 400/800 -> 550/1120 a jde v poho. Doporucuji...
Gygabite 7VAX, AMD Athlon XP 2800+ 2.08 GHz @ 2.25 GHz, 1024 RAM 330, MSI NX 6600 Diamond 400/800 @ 550/1120 , 80 GB ADD, DVD-RW, DVD-R, Fotron 350W, 4x LED - Fan...
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Shit píše:Já bych to shrnul: Chce to lepší trafo.... nic nového pod Sluncem. Ovšem na hry už to má jaksi po "tanečních". Ale další věcí je to, že to může, ale nemusí být zdrojem.... :wink: Já jsem provozoval před léty GF4 4600 na AXP2000+ se zdrojem EC 300W a bez problémů. :oops:
Ta karta je na hry nevhodná. Ale pro práci na video a tv ideální. Zdroj už mám dávno jiný: Nexus.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak abych se přiznal, nevím v čem je jako GF4Ti lepší na video a TV než třeba FX 5900 XT, obzvláště když má VIVO, jako ta od MSI.
Je to novější karta, má obvykle kvalitnější výstupy, než GF4Ti (pokud nejde o nějakého šmejdského výrobce) a tudíž podává (měla by podávat) i lepší obraz. Domnívám se, že hlavně ve vyšších rozlišeních.
Na hry jsou GF4 Ti naopak velice vhodné, ve srovnání se slabšími variantami série FX jako FX 5200, 5500 (nové svými technologiemi, ale pomalé svým nedostatečným hrubým výkonem) apod.
FX5900 s 256 bitovou sběrnicí je samozřejmě už někde jinde. A to tedy nepočítám podporu technologií, které GF4 samozřejmě ještě nemá (nepodporuje Direct X 9.0, ani dvojkové+ shadery, nýbrž jen Direct X 8.0 a pixelshadery 1.3)... //edit tedy nepodporuje ani plnohodnotné DX 8.1, protože jí chybí podpora PS 1.4
show must go on..
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

shadow píše:Tak abych se přiznal, nevím v čem je jako GF4Ti lepší na video a TV než třeba FX 5900 XT, obzvláště když má VIVO, jako ta od MSI.
Je to novější karta, má obvykle kvalitnější výstupy, než GF4Ti (pokud nejde o nějakého šmejdského výrobce) a tudíž podává (měla by podávat) i lepší obraz. Domnívám se, že hlavně ve vyšších rozlišeních.
Na hry jsou GF4 Ti naopak velice vhodné, ve srovnání se slabšími variantami série FX jako FX 5200, 5500 (nové svými technologiemi, ale pomalé svým nedostatečným hrubým výkonem) apod.
FX5900 s 256 bitovou sběrnicí je samozřejmě už někde jinde. A to tedy nepočítám podporu technologií, které GF4 samozřejmě ještě nemá (nepodporuje Direct X 9.0, ani dvojkové+ shadery, nýbrž jen Direct X 8.0 a pixelshadery 1.3)... //edit tedy nepodporuje ani plnohodnotné DX 8.1, protože jí chybí podpora PS 1.4
Tak k lepšímu pochopení třeba pomůže tato tabulka a nebo tato tabulka.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

No, otázka je, co si představuješ pod prací s videem a TV... to by bylo možná záhodno specifikovat..

GF4 Ti překonává výkonější zástupce řady FX jen výší Fill Rate, tj. rychlostí (edit: množstvím) vykreslování pixelů za sekundu. To je samozřejmě důležitý faktor, protože ve svém důsledku znamená i výši FPS. Ale asi není jediným faktorem...
show must go on..
free666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od free666 »

to shadow:
A neni u TV a videa vyssi FPS tak trosku OT? Tam je to preci dano TV standardem PAL/NTSC? A co se tyce komprese videa(treba MPEG-4/MPEG-2),tak na to GK nema vliv,jelikoz jde o vypocetni operace...

to patton:
musim souhlasit se shadowem,...nechapu pro by mela byt tak vyjmecna co se videa a TV tyce...a rad bych se poucil...tve tabulky mi neosvetlily bouhuzel vubec nic...
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM :) )DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

jasně imho je to taky OT, narážel jsem tím jen na fill rate jako jedinou devizu GF4 (a tak i výši framů za sekundu - ve hrách...)

Já s tím nedělám, ale předpokládám, že fill rate z povahy věci má i vliv na práci v některých grafických programech při renderingu.. tam je určitě znát...ale jinak kódování (komprese) videa je samozřejmě otázka CPU.
show must go on..
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

shadow píše:jasně imho je to taky OT, narážel jsem tím jen na fill rate jako jedinou devizu GF4 (a tak i výši framů za sekundu - ve hrách...)

Já s tím nedělám, ale předpokládám, že fill rate z povahy věci má i vliv na práci v některých grafických programech při renderingu.. tam je určitě znát...ale jinak kódování (komprese) videa je samozřejmě otázka CPU.
Já už dnes hry nehraji. Kdysi jsem jimi velmi "holdoval". PC používám vlastně k práci. Tvorba videa, práce s tv snímky, a kreslení výkresových dokumentací v Discad.Dat a Orcad.Dat. A hlavně to kreslení je velmi podstatné. Měl jsem s tím problémy jak u modelových řad MX, tak i FX. Nejlépe stále vychází Titan_4600. Nemůžu si pomoci. A je pro mě zbytečné kupovat "šestkovou" verzi, která mi nijak nepomůže - pouze pomůže mé šrajtofli.
free666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od free666 »

shadow píše:při renderingu...
jj souhlas...tohle jsem ani nezminoval, protoze, podle me, kdo vyuziva tyhle softy a 3D renderovani pri tvorbe videa...bude vetsinou pouzivat jiny nez hracsky HW...
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM :) )DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
free666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od free666 »

Patton píše: ...kreslení výkresových dokumentací v Discad.Dat a Orcad.Dat...
uz se asi pomalu dostavame vylozene OT, ale ta vykresova dokumentace je 2D nebo 3D?Jestli 3D tak se da pochopit,ze vyssi fill rate je znat...jinak porad netusim...

Jinak koukam,ze s tou kvalitou pro TV & video to nebude az tak zhavy... ;)

PS: jen tak ze zvedavosti,jake jsi mel problemy s MX a FX radama? :)
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

jen tak ze zvedavosti,jake jsi mel problemy s MX a FX radama?
No, právě to vykreslování. Problém s čarami a moduly. A také všechno dlouho trvalo. Pokud to někdo dělá amatersky, tedy občas, tak se to dá překousnout. Při profi práci v žádném případě. Ty chyby pak přijdou velmi draho.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

k těmto profi účelům je pak ale určena řada nVidia quadro.... a ne klasické "hráčské" grafiky :roll:
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“