GeForce4Ti + textury
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
GeForce4Ti + textury

Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
- alea206
- Mírně pokročilý

Vyměnit zdroj nebo kartu. Jestli je chyba přímo ve zdroji, pochybuju, že by nějaká softwarová korekce pomohla. Jinak mě vubec nenapadá v čem by ten problém moch bejt
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
- B@RT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- alea206
- Mírně pokročilý

- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja sem to vubec nejak nepochopil - nema v ty posledni vete odpoved? Srry za ten OT.alea206 píše:hele a proč to vlastně teď řešíš? Oba tyhle komponenty už sou trochu za zenitem
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- shadow
- Středně pokročilý

- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Bingoshadow píše:Tady se asi nic neřeší. Patton zřejmě jen informuje, zprostředkovává fóru svoji zkušenost
Vlastním kartu Titan 4600. Rozhodně není předpotopní a předčí verze FX. Kdo dělá do videa a tv, a má tuto kartu, rozhodně nebude měnit.
S tím PC zdrojem je to pravda. Ten článek nelže a mám i osobně vyzkoušeno.
- Shit
- Odborník PCT

Já bych to shrnul: Chce to lepší trafo.... nic nového pod Sluncem. Ovšem na hry už to má jaksi po "tanečních". Ale další věcí je to, že to může, ale nemusí být zdrojem....
Já jsem provozoval před léty GF4 4600 na AXP2000+ se zdrojem EC 300W a bez problémů.
P.S.: Že bychom zakládali novou sekci s názvem: "Technické muzeum"?
P.S.: Že bychom zakládali novou sekci s názvem: "Technické muzeum"?
Naposledy upravil(a) Shit dne čtv 25. srp 2005, 22:43, celkem upraveno 1 x.
- Melly.pro
- Začátečník

...
Ja mel donedavna Ti4200 a slo mi na tom vsechno. Ne na nejvetsi detaily, ale slo. Pak ale prisel BF2 a ten chce na karte DX9, takze jsem koupil MSI NX 6600 400/800 -> 550/1120 a jde v poho. Doporucuji...
Gygabite 7VAX, AMD Athlon XP 2800+ 2.08 GHz @ 2.25 GHz, 1024 RAM 330, MSI NX 6600 Diamond 400/800 @ 550/1120 , 80 GB ADD, DVD-RW, DVD-R, Fotron 350W, 4x LED - Fan...
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ta karta je na hry nevhodná. Ale pro práci na video a tv ideální. Zdroj už mám dávno jiný: Nexus.Shit píše:Já bych to shrnul: Chce to lepší trafo.... nic nového pod Sluncem. Ovšem na hry už to má jaksi po "tanečních". Ale další věcí je to, že to může, ale nemusí být zdrojem....Já jsem provozoval před léty GF4 4600 na AXP2000+ se zdrojem EC 300W a bez problémů.
- shadow
- Středně pokročilý

Tak abych se přiznal, nevím v čem je jako GF4Ti lepší na video a TV než třeba FX 5900 XT, obzvláště když má VIVO, jako ta od MSI.
Je to novější karta, má obvykle kvalitnější výstupy, než GF4Ti (pokud nejde o nějakého šmejdského výrobce) a tudíž podává (měla by podávat) i lepší obraz. Domnívám se, že hlavně ve vyšších rozlišeních.
Na hry jsou GF4 Ti naopak velice vhodné, ve srovnání se slabšími variantami série FX jako FX 5200, 5500 (nové svými technologiemi, ale pomalé svým nedostatečným hrubým výkonem) apod.
FX5900 s 256 bitovou sběrnicí je samozřejmě už někde jinde. A to tedy nepočítám podporu technologií, které GF4 samozřejmě ještě nemá (nepodporuje Direct X 9.0, ani dvojkové+ shadery, nýbrž jen Direct X 8.0 a pixelshadery 1.3)... //edit tedy nepodporuje ani plnohodnotné DX 8.1, protože jí chybí podpora PS 1.4
Je to novější karta, má obvykle kvalitnější výstupy, než GF4Ti (pokud nejde o nějakého šmejdského výrobce) a tudíž podává (měla by podávat) i lepší obraz. Domnívám se, že hlavně ve vyšších rozlišeních.
Na hry jsou GF4 Ti naopak velice vhodné, ve srovnání se slabšími variantami série FX jako FX 5200, 5500 (nové svými technologiemi, ale pomalé svým nedostatečným hrubým výkonem) apod.
FX5900 s 256 bitovou sběrnicí je samozřejmě už někde jinde. A to tedy nepočítám podporu technologií, které GF4 samozřejmě ještě nemá (nepodporuje Direct X 9.0, ani dvojkové+ shadery, nýbrž jen Direct X 8.0 a pixelshadery 1.3)... //edit tedy nepodporuje ani plnohodnotné DX 8.1, protože jí chybí podpora PS 1.4
show must go on..
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak k lepšímu pochopení třeba pomůže tato tabulka a nebo tato tabulka.shadow píše:Tak abych se přiznal, nevím v čem je jako GF4Ti lepší na video a TV než třeba FX 5900 XT, obzvláště když má VIVO, jako ta od MSI.
- shadow
- Středně pokročilý

No, otázka je, co si představuješ pod prací s videem a TV... to by bylo možná záhodno specifikovat..
GF4 Ti překonává výkonější zástupce řady FX jen výší Fill Rate, tj. rychlostí (edit: množstvím) vykreslování pixelů za sekundu. To je samozřejmě důležitý faktor, protože ve svém důsledku znamená i výši FPS. Ale asi není jediným faktorem...
GF4 Ti překonává výkonější zástupce řady FX jen výší Fill Rate, tj. rychlostí (edit: množstvím) vykreslování pixelů za sekundu. To je samozřejmě důležitý faktor, protože ve svém důsledku znamená i výši FPS. Ale asi není jediným faktorem...
show must go on..
- free666
- Začátečník

to shadow:
A neni u TV a videa vyssi FPS tak trosku OT? Tam je to preci dano TV standardem PAL/NTSC? A co se tyce komprese videa(treba MPEG-4/MPEG-2),tak na to GK nema vliv,jelikoz jde o vypocetni operace...
to patton:
musim souhlasit se shadowem,...nechapu pro by mela byt tak vyjmecna co se videa a TV tyce...a rad bych se poucil...tve tabulky mi neosvetlily bouhuzel vubec nic...
A neni u TV a videa vyssi FPS tak trosku OT? Tam je to preci dano TV standardem PAL/NTSC? A co se tyce komprese videa(treba MPEG-4/MPEG-2),tak na to GK nema vliv,jelikoz jde o vypocetni operace...
to patton:
musim souhlasit se shadowem,...nechapu pro by mela byt tak vyjmecna co se videa a TV tyce...a rad bych se poucil...tve tabulky mi neosvetlily bouhuzel vubec nic...
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM
)DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
- shadow
- Středně pokročilý

jasně imho je to taky OT, narážel jsem tím jen na fill rate jako jedinou devizu GF4 (a tak i výši framů za sekundu - ve hrách...)
Já s tím nedělám, ale předpokládám, že fill rate z povahy věci má i vliv na práci v některých grafických programech při renderingu.. tam je určitě znát...ale jinak kódování (komprese) videa je samozřejmě otázka CPU.
Já s tím nedělám, ale předpokládám, že fill rate z povahy věci má i vliv na práci v některých grafických programech při renderingu.. tam je určitě znát...ale jinak kódování (komprese) videa je samozřejmě otázka CPU.
show must go on..
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já už dnes hry nehraji. Kdysi jsem jimi velmi "holdoval". PC používám vlastně k práci. Tvorba videa, práce s tv snímky, a kreslení výkresových dokumentací v Discad.Dat a Orcad.Dat. A hlavně to kreslení je velmi podstatné. Měl jsem s tím problémy jak u modelových řad MX, tak i FX. Nejlépe stále vychází Titan_4600. Nemůžu si pomoci. A je pro mě zbytečné kupovat "šestkovou" verzi, která mi nijak nepomůže - pouze pomůže mé šrajtofli.shadow píše:jasně imho je to taky OT, narážel jsem tím jen na fill rate jako jedinou devizu GF4 (a tak i výši framů za sekundu - ve hrách...)
- free666
- Začátečník

jj souhlas...tohle jsem ani nezminoval, protoze, podle me, kdo vyuziva tyhle softy a 3D renderovani pri tvorbe videa...bude vetsinou pouzivat jiny nez hracsky HW...shadow píše:při renderingu...
)DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
- free666
- Začátečník

uz se asi pomalu dostavame vylozene OT, ale ta vykresova dokumentace je 2D nebo 3D?Jestli 3D tak se da pochopit,ze vyssi fill rate je znat...jinak porad netusim...Patton píše: ...kreslení výkresových dokumentací v Discad.Dat a Orcad.Dat...
Jinak koukam,ze s tou kvalitou pro TV & video to nebude az tak zhavy...
PS: jen tak ze zvedavosti,jake jsi mel problemy s MX a FX radama?
- Patton
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jen tak ze zvedavosti,jake jsi mel problemy s MX a FX radama?
No, právě to vykreslování. Problém s čarami a moduly. A také všechno dlouho trvalo. Pokud to někdo dělá amatersky, tedy občas, tak se to dá překousnout. Při profi práci v žádném případě. Ty chyby pak přijdou velmi draho.
No, právě to vykreslování. Problém s čarami a moduly. A také všechno dlouho trvalo. Pokud to někdo dělá amatersky, tedy občas, tak se to dá překousnout. Při profi práci v žádném případě. Ty chyby pak přijdou velmi draho.