nahrávání TV vysílání z internetu

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
hafca
Začátečník
Začátečník

nahrávání TV vysílání z internetu

Příspěvek od hafca »

Potřeboval bych nahrát z internetového vysílání CT1 jeden šot, asi 2 minuty dlouhej. A nemůžu najít žádnou zmínku o softu, kterej by to uměl. Nejde to, nebo jen blbě hledám?
Mr4k
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr4k »

Jestli to maji v archivu, tak by to stahnout slo. Stahni si mplayer a mencoder a udelej to takhle:

Nejdriv pust mplayer timhle prikazem:

Kód: Vybrat vše

mplayer -playlist http://ct1streaming.visual.cz/new/asx/high/Ulovnetese060505.asx -dumpstream
kde si samozrejme zmenis ten nazev streamu. Akorat je problem, ze oni to mivaji tak, ze ten stream obsahuje vic poradu a pak te to jenom soupne na nejakou minutu, pri tom prohlizeni na webu. Vyresit se to da ustrizenim, ale problemem muze byt to, ze stahnes hodne dat, ale pokud mas rychlou linku a bez limitu, tak ti to nemusi vadit.

Akorat ten soubor, co to vytvori mi nesel prehrat jinde nez v mplayeru, ale to jsem vyresil (sice ne moc elegantne) tak, ze jsem pouzil mencoder a prekodoval to do xvidu (asi trochu ztrata kvality, ale ta uz je beztak mizerna). To se dela takhle:

Kód: Vybrat vše

mencoder.exe stream.dump -o test.avi -ovc xvid -oac mp3lame -lameopts cbr:br=96 -xvidencopts bitrate=1000 -ofps 25
jinak popis vsech parametru mplayeru a mencoderu najdes v manualu.

Mozna existuje i jednodussi postup, kterej neznam a rad se poucim :)
PC AMD Athlon 64 X2 4200+ Manchester, 3072MB RAM, DFI LP UT nForce4 SLI-DR, Gigabyte GeForce 6600 s GDDR3, Hitachi 250GB S-ATA, Hitachi 500GB S-ATA, LG GSA-4163B
hafca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hafca »

Dík za rady, zkusím to. Jen byl velkej problém tyhle programy najít. Na .hu nic nejede a odkazy jsout všechny jen tam. Něco jsem ale našel a tak uvidím.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“