nahrávání TV vysílání z internetu
- hafca
- Začátečník
-
nahrávání TV vysílání z internetu
Potřeboval bych nahrát z internetového vysílání CT1 jeden šot, asi 2 minuty dlouhej. A nemůžu najít žádnou zmínku o softu, kterej by to uměl. Nejde to, nebo jen blbě hledám?
- Mr4k
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to maji v archivu, tak by to stahnout slo. Stahni si mplayer a mencoder a udelej to takhle:
Nejdriv pust mplayer timhle prikazem:
kde si samozrejme zmenis ten nazev streamu. Akorat je problem, ze oni to mivaji tak, ze ten stream obsahuje vic poradu a pak te to jenom soupne na nejakou minutu, pri tom prohlizeni na webu. Vyresit se to da ustrizenim, ale problemem muze byt to, ze stahnes hodne dat, ale pokud mas rychlou linku a bez limitu, tak ti to nemusi vadit.
Akorat ten soubor, co to vytvori mi nesel prehrat jinde nez v mplayeru, ale to jsem vyresil (sice ne moc elegantne) tak, ze jsem pouzil mencoder a prekodoval to do xvidu (asi trochu ztrata kvality, ale ta uz je beztak mizerna). To se dela takhle:
jinak popis vsech parametru mplayeru a mencoderu najdes v manualu.
Mozna existuje i jednodussi postup, kterej neznam a rad se poucim
Nejdriv pust mplayer timhle prikazem:
Kód: Vybrat vše
mplayer -playlist http://ct1streaming.visual.cz/new/asx/high/Ulovnetese060505.asx -dumpstream
Akorat ten soubor, co to vytvori mi nesel prehrat jinde nez v mplayeru, ale to jsem vyresil (sice ne moc elegantne) tak, ze jsem pouzil mencoder a prekodoval to do xvidu (asi trochu ztrata kvality, ale ta uz je beztak mizerna). To se dela takhle:
Kód: Vybrat vše
mencoder.exe stream.dump -o test.avi -ovc xvid -oac mp3lame -lameopts cbr:br=96 -xvidencopts bitrate=1000 -ofps 25
Mozna existuje i jednodussi postup, kterej neznam a rad se poucim
PC AMD Athlon 64 X2 4200+ Manchester, 3072MB RAM, DFI LP UT nForce4 SLI-DR, Gigabyte GeForce 6600 s GDDR3, Hitachi 250GB S-ATA, Hitachi 500GB S-ATA, LG GSA-4163B