Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...
Moderátor: Eddward
- ponci
- Nováček

-
DUAL CHANELL
Je mi jasné, že frekvencia pamäti sa dá nastaviť v biose. Ale ja som myslel, že či to bude stabilné ak frekvencie nebudú rovnaké. Niekde som o tom čítal. Nevie ešte niekto aký je ten najnovší BIOS (beta) na stránkach výrobcu?
- janis
- Začátečník

- Johnnie_Walker
- Nováček

-
- ponci
- Nováček

-
SATA disk - HITACHI 7K80
Ahojte!
Neviem či je to problém tejto dosky ale začnem tu. Inštalátor Windows XP PRO mi skončí s hláškou, že nenašiel žiadny HDD a inštaláciu musím ukončiť. Pritom v BIOSe ho vidno a dokonca aj keď nabootujem z CD Win98 a spustím FDISK tak ho vidí a dá rozdeliť a formátovať. Ak dám do PC môj starší ATA disk a nainštalujem systém, potom SATA RAID drivery tak nabehne bez problému. Ale inštalovať naňho XP-čko proste neide. Som z toho hotový. Už som zložil a nainštaloval desiatky počítačov ale toto sa mi ešte nestalo. Je niečo, čo mi ohľadom SATA diskov ušlo? Na doske mám posledný BIOS (1009). Disk podporuje aj SATA II, ale ja som ho utilitou od HITACHI prepol do režimu SATA I. Predpokladám, že keď ho vidí BIOS aj FDISK, tak je hardware v poriadku. Môže byť problém v samotnom inštalátore XP-čka?
O pár hodín neskôr:
Tak už som nato prišiel, stačilo sa trochu pohrabať v tomto fóre.
Neviem či je to problém tejto dosky ale začnem tu. Inštalátor Windows XP PRO mi skončí s hláškou, že nenašiel žiadny HDD a inštaláciu musím ukončiť. Pritom v BIOSe ho vidno a dokonca aj keď nabootujem z CD Win98 a spustím FDISK tak ho vidí a dá rozdeliť a formátovať. Ak dám do PC môj starší ATA disk a nainštalujem systém, potom SATA RAID drivery tak nabehne bez problému. Ale inštalovať naňho XP-čko proste neide. Som z toho hotový. Už som zložil a nainštaloval desiatky počítačov ale toto sa mi ešte nestalo. Je niečo, čo mi ohľadom SATA diskov ušlo? Na doske mám posledný BIOS (1009). Disk podporuje aj SATA II, ale ja som ho utilitou od HITACHI prepol do režimu SATA I. Predpokladám, že keď ho vidí BIOS aj FDISK, tak je hardware v poriadku. Môže byť problém v samotnom inštalátore XP-čka?
O pár hodín neskôr:
Tak už som nato prišiel, stačilo sa trochu pohrabať v tomto fóre.
- ponci
- Nováček

-
[b]Skúsenosti[/b]
Tu je moja zostava:
Mainboard: ASUS A7V880 (bios 1009), RAM: 2 x KINGSTOM 256MB 400 MHz CL3 nataktované na 333 MHz, čím som dosiahol CL=2,5, procesor: Athlon XP 1700+ TBred (133*11) nataktovaný na 166*9,5 (1800+), grafika: Sapphire Radeon 9600PRO 128MB, HDD: Hitachi 7K80 SATA, DVD-RW NEC 3520A, zdroj Eurocase 300W s tichým 12cm vetrákom.
S doskou som veľmi spokojný, všetko fachčí na prvý šup. Zatiaľ testované pár hodín na DOOM3. Procesor išiel aj ako 2000+ ale nechcel som zbytočne topiť a riskovať životnosť. Problémy, ktoré som s hrôzou čítal v tomto fóre zatiaľ nenastali. Môj názor je, že problémy môžu nastať s neznačkovými pamäťami v DUALL režime. Príjemne ma prekvapil procesor, ktorý pretaktovaný na 2000+ nemal ani 50°C. Momentálne ho uchladí obyčajný 8cm fan 2000ot., ktorý nie je skoro vôbec počuť. A ešte ma štve AMI BIOS (grafika), bol som zvyknutý na AWARD.
Mainboard: ASUS A7V880 (bios 1009), RAM: 2 x KINGSTOM 256MB 400 MHz CL3 nataktované na 333 MHz, čím som dosiahol CL=2,5, procesor: Athlon XP 1700+ TBred (133*11) nataktovaný na 166*9,5 (1800+), grafika: Sapphire Radeon 9600PRO 128MB, HDD: Hitachi 7K80 SATA, DVD-RW NEC 3520A, zdroj Eurocase 300W s tichým 12cm vetrákom.
S doskou som veľmi spokojný, všetko fachčí na prvý šup. Zatiaľ testované pár hodín na DOOM3. Procesor išiel aj ako 2000+ ale nechcel som zbytočne topiť a riskovať životnosť. Problémy, ktoré som s hrôzou čítal v tomto fóre zatiaľ nenastali. Môj názor je, že problémy môžu nastať s neznačkovými pamäťami v DUALL režime. Príjemne ma prekvapil procesor, ktorý pretaktovaný na 2000+ nemal ani 50°C. Momentálne ho uchladí obyčajný 8cm fan 2000ot., ktorý nie je skoro vôbec počuť. A ešte ma štve AMI BIOS (grafika), bol som zvyknutý na AWARD.
- bobbysd
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Roberto
- Nováček

-
Zdravím, mám drobný problém s touto základní deskou od ASUSu. Od loňska, kdy jsem si ji pořídil, mám tento problém s USB portem. Tiskárna HP 640C mi bez problémů jede, ale scaner ARTEC e48u+ nikoliv. Ve Správci zařízení pod WinXP SP2 je se žlutým otazníkem položka "Další zařízení/USB Device", ve vlastnostech má "Neznámé zařízení". Věděl by někdo poradit, co s tím? Předem děkuji.
- honny
- Středně pokročilý

Nainstalovat ovladace?Roberto píše:Věděl by někdo poradit, co s tím?
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Roberto
- Nováček

-
- 12345
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem zakoupil tuto desku.. je bez problémová nic mi to nedělá jenom když chci nataktovat CPU tak tam je FSB 166 a nevím jak to změnit!! nasobič jde normálně měnit.. nataktovat to jde když dám overcloking 10, 20, 30% když to dám na těch 30% a VC dám na 1,7V tak je to stabilní a je to na frekfenci 2040MHz ale já chci ještě víc..
mám SEMPRON 2300+ a paměť DDR400 256MB dík za radu!
- petr.603
- Nováček

-
Mam taky tuhle desku momentalne s biosem 1010-002 a problem s USB
Uz fakt nevim co s tim.. At pripojim cokoliv do kterehokoliv USB portu tak to jede vyjma ctecky karet 16 in1 !! Zkousel jsem uz 2ctecky, jedna fungovala ale tak ze jsem nacetl kartu,chtel z ni kopirovat fotky a a ona se najednou jakoby odpojila.Nekdy to nedelalo vubec ,nekdy jsem nebyl schopen zkopirovat ani jednu fotku... Tak jsem ji pomohl odejit z tohodle sveta
a vyreklamoval za uplne jiny typ.A ta nova se pri pripojeni nainstaluje jako nezname zarizeni,pri aktualizaci ovladace me windows napise ze zarizeni pracuje spravne a KONEC! Vcera jsem kvuli tomu preinstalovaval uplne cele windows,dal jsem na cisty system jen vsechny potrebne ovladace v aktualnich verzich,pripojil ctecku a ku**a uplne to same !!
- petr.603
- Nováček

-
- ponci
- Nováček

-
Clear CMOS
Ahojte!
Pred nejakým časom som tu spomínal bezproblémový chod tejto dosky ale predsa... Občas sa niekedy vymaže nastavenie BIOSu a pri zapnutí počítača to pípne a chce načítať defaultne hodnoty alebo isť do BIOSu a nastaviť ručne. No nie je to zábava každý tretí deň pri zapínaní PC nastavovať BIOS. Momentálne sa mi to už asi týždeň dva nestalo a snažím sa zistiť príčinu. Ak niekto mal alebo má takýto problém, prosím ozvite sa s presnou zostavou a hodnotami BIOSu. Ale skôr si myslím, že ide o vývojársku chybu ASUSu (fyzickú). Tento problém pozorujem aj v iných zahraničných fórach a má ho aj môj kolega, ktorému som túto dosku doporučil
. Takže v žiadnom prípade nemôže ísť o vadný kus. BIOSy máme samozrejme posledné 1009.
Pred nejakým časom som tu spomínal bezproblémový chod tejto dosky ale predsa... Občas sa niekedy vymaže nastavenie BIOSu a pri zapnutí počítača to pípne a chce načítať defaultne hodnoty alebo isť do BIOSu a nastaviť ručne. No nie je to zábava každý tretí deň pri zapínaní PC nastavovať BIOS. Momentálne sa mi to už asi týždeň dva nestalo a snažím sa zistiť príčinu. Ak niekto mal alebo má takýto problém, prosím ozvite sa s presnou zostavou a hodnotami BIOSu. Ale skôr si myslím, že ide o vývojársku chybu ASUSu (fyzickú). Tento problém pozorujem aj v iných zahraničných fórach a má ho aj môj kolega, ktorému som túto dosku doporučil
- petr.603
- Nováček

-
- ponci
- Nováček

-
Lenže kolega nemá pretaktované nič. Má originál Bartona 2800+ (FSB=166MHz). A jemu to robí ešte častejšie. Svoj mám mierne pretaktovaný 1700+@1800+ a je to TBred B0 zvláda aj 2000+ s teplotou pri záťaži 45°C. Windows a hry mi ešte ani raz nevytuhli (aj pri niekoľko hodinovom hraní, strihaním videa a kódovaní, CPU nataktovaný na 166x10=2000+). Okná maximálne stabilné.
- petr.603
- Nováček

-
- Grunt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
snažim se nataktit procesor na teto desce a nemužu najit nikde v biosu(1009) nikd kde se měni FSB nebo multiplikator....jedná se o procesor Sempron 2200+
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
U této desky hodně dělá zdroj... ja jsem musel koupit značkový 300w..ale nesmim složit case bo south bridge hřeje na 52stupňů a pak je to unstable 
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak mi pomohlo Asynchronious freqvency i když neby cpu přetaktovaný...tak to furt padalo
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mám tuto desku týden a tady jsou dojmy:
Provtní instalace OK, pak jsem se ale trochu víc hrál s OC a při jendom neśpěšném pokusu na mě po bootu zařvala že je špatný BIOS checksum... tak jsem tam podle instrukcí vrazil orig CD, zahlásila si nahraní biosu ale pak se půl hodiny nic nedělo. Tak jsem to restartoval a deska už samozřejmě nenaběhla. Naštestí tu má poblíž jedna firma flash programátor, tak jsem to měl za půl hodiny zase funkční.
Tady popisované problémy se zvukem jsem vůbec nezaregistroval, mám SB Live! od začátku ve 4. PC slotu a nic nepraská ani nevypadává.
Vadí mi ale jedna věc: deska mi nechce povolit použít integrovanou a PCI zvukovku najednou. Se starou deskou jsem to takto provozoval kvůli Skype, abych nemusel přepínat z 5.1 na 2.0 a opačně.
Bios tam mám 1009.
Jestli by někdo věděl, jak rozjet ty dvě zvukny paralelně, tak prosím napiště
Provtní instalace OK, pak jsem se ale trochu víc hrál s OC a při jendom neśpěšném pokusu na mě po bootu zařvala že je špatný BIOS checksum... tak jsem tam podle instrukcí vrazil orig CD, zahlásila si nahraní biosu ale pak se půl hodiny nic nedělo. Tak jsem to restartoval a deska už samozřejmě nenaběhla. Naštestí tu má poblíž jedna firma flash programátor, tak jsem to měl za půl hodiny zase funkční.
Tady popisované problémy se zvukem jsem vůbec nezaregistroval, mám SB Live! od začátku ve 4. PC slotu a nic nepraská ani nevypadává.
Vadí mi ale jedna věc: deska mi nechce povolit použít integrovanou a PCI zvukovku najednou. Se starou deskou jsem to takto provozoval kvůli Skype, abych nemusel přepínat z 5.1 na 2.0 a opačně.
Bios tam mám 1009.
Jestli by někdo věděl, jak rozjet ty dvě zvukny paralelně, tak prosím napiště
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit