nForce4 SLI a (ne)stabilita desek...

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Flegy píše:btw pomineme-li to ze chces 2 grafiky...
nemůžeš toto pominout, je řada lidí, co chtějí SLI, a proto si kupují desky, co SLI umí. A nForce4-Ultra má přesně stejné problémy..
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

2Flegy:A ty máš v podpisu AMD rulezz, taky si myslim své :roll:
Zkušenosti nikdy nejsou na škodu

vypínání desky není opravdu ladění
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

btw kdyz ji tak potrebujes, a tolik ti vadi ty tebou zminene problemy, nepochopil sem zalozeni tohodle dredu...ok...upozornis ostatni na problemy ktere uz povetsinou znaji...to je ok...

vem si me... mam dfi ultra-d @ sli a asi 3 mesice sem mel 2x6800GT@U a uplne v pohode...nestabilitu sem zadnou nesledoval...max 1-2x za mesic mi to spadlo diky pekelnymu vytvoru zvanymu windows, ale jinak nic.ani pri testech ani v realu.. :)

a kdyz uz neco prislo..dalo se to jednoduse opravit/obejit :-D
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

tady se bude vraždit
a) krome problemu napsal i řešení, to každý nezná
b) pekelný windows tady neříkej, nebo bude mela :lol:
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to co psal se da ale logicky odvodit ne?nebo sem tak vyjimecne chytrej? (o tom pochybuju - a vice se o tom nebudu bavit...)

jinak kdyz ti to tolik vadi klidne to vymazu...ale jestli ti vadi to "MaWa is The BEST" tak bude mela :razz: :lol:

OT..copak ...copak.. ty snad pracujes jako programator u mrkwosoftu? :wink:
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

RadekHulan píše: nebuď fanatik, kombo NVIDIA/AMD nedělá jen dobré věci, má mraky problémů, proto tento post..
Já nemám být fanatik :o , vždyť moje věta kterou cituješ z mého pšípěvku začíná slovy: "jo tenhle chipset má své mouchy..." :o Prosím tě přečti si po sobě své přísvěky a zamysli se, a případně použij edit... Co v jednom příspěvku dogmaticky prohlásíš tak v následujím radikálně popřeš, S. Freud by si asi početl, pokud by tedy uměl česky a ještě byl zde mezi námi.

Povypínat půlku desky (já bych řekl spíš zakázat nepoužívané věci) je záhodno na každé platformě, neboť IRQ je vždy málo a jejich sdílení se člověk snad ani neubrání. To jen tak na okraj.

P.S. Pokud ti na tvé konkrétní desce nefugují "horní" USB porty jak uvádíš, tak já bych na tvém místě ji po tomhle zjištění měl již na reklamaci... Protože příčina tohohle problému totiž může a nebo taky nemusí mít i další důsledky (i nepravidelné) než jen nefunkčnost USB portů....
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Intel = 100% stabilita, a toto je dobré vědět, pro některé lidi to JE rozhodující kritérium. Řada lidí nechce "LADIT", chce zapojit a fungovat. Tento post je i pro ně mimořádně přínosný.
Ze zkusenosti bych se neodvazil tvrdit, ze je neco 100% stabilni - a plati to i pro Intel.

Je znamo nekolik problemu, ktere ruzne cipsety Intel maji, ale je take pravda, ze v porovnani s nVidii prip. VIA je tomu v mnohem mensi mire. Celkove bych konstatoval, ze pokud ma clovek v pocitaci jen par veci, tak je stabilni jak Intel, tak i AMD platforma. Problem opravdu nastane v pripade hodne zaplneneho PC, kdy je kvalita Intel cipsetu opravdu znat.

//edit Wilik - promaz OT
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Jsou problémy se síťovkou a se zvukovkou Audigy1 pravidlem.
Tak nevím podle tohoto tématu je nForce 4 totálně nanic.
To mi fakt nezbyde než koupit Intel 945 ?!
Mislím, že to nemůže být až tak špatné.
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Jsem opravdu zklamán že v čím dál větší míře čtu negativní reakce na desku Asus A8n Sli Premium. Mám ji a musím dát za pravdu že se mi vyskytujou problémy i když zatím jen drobného rázu.
Nevím čím by to přesně mohlo být ale po přečtení tohohle článku mám pocit že to bude deskou (chipsetem)

Můj problém-
nejdřív sestava -

Výše zmiňovaná deska, 1 536 Gb ram, Athlon XP 64 bit 3000+, HDD WD SATA 80 GB, nove mám HDD WD SATA 2 200 GB, nove mám Gigabyte Geforce 6600 Silent pipe, Nec 3520.

Nedávno jsem si koupil HDD WD SATA 2 200 GB, nainstaloval jsem na něho WIN XP, snad je i celkem dobre vyladil a začal jsem si všímat toho, že občas (asi 1-2 x do hodiny) nemužu z niceho nic hýbat myší (po dobu cca. 5 sekund )a vytížení CPU mám po dobu těchto 5 sekund na 100 %. Pak se zase vše vrátí do normálu a já můžu normálně pracovat - paradoxní je že se to většinou stane po nějaké nenáročné operaci - např minimalizace okna, otevření programu a nebo když nepracuju delší dobu s PC a pak k němu přijdu a pohnu myší tak se kurzor na monitoru asi těch zmiňovaných 5 sekund kouše a zátěž CPU mi vzroste na 100 %.
Při hraní her (FEAR, Call of Duty 2, DOOM 3), při grabování videa a podobných složitějších operací jsem nic nezpozoroval i když je pravda že Vietcong 2 se mi při rozlišení 1024 x 768 seká !!! - ale to bude asi věc grafiky potažmo hry.

Chtěl bych se zeptat jestli je to u NForce 4 normální a nebo je to problém HDD potažmo grafiky.

Ještě dodám že na 80 GB HDD kde mám také Windows XP tento problém zatím nemám což by ukazovalo na chybu HDD ale jak jsem si pořádně přečetl tento thread tak jsem došel k tomu že čím víc zařízení - tím víc problémů.

HDD mám zapojen na SATA 1 a SATA 2 řadiči - zkusím radu co je tu napsána a přepojím HDD na řadiče 3 a 4.

Přivítám jakoukoliv radu.
Díky
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

gonsa píše:Jsem opravdu zklamán že v čím dál větší míře čtu negativní reakce na desku Asus A8n Sli Premium. Mám ji a musím dát za pravdu že se mi vyskytujou problémy i když zatím jen drobného rázu.
Nevím čím by to přesně mohlo být ale po přečtení tohohle článku mám pocit že to bude deskou (chipsetem)
Když sem zakládal toto téma, bylo těch problémů moc. Asus naštěstí přišel s novým BIOSem, který hodně problémů řeší, ale ne všechny. Navíc mám pocit, že s používaným X2 procesorem a overclockem na desce odcházelo napájení CPU (což je problém více desek), prostě na přetaktované X2 nebylo dlouhodobě dimenzované, normální jednojádrové CPU jsou ale v pohodě...

Teď mám A8N32-SLI a zatím naprostá spokojenost, 8mi fázové napájení je skutečně poznat na stabilitě a overclocku, mám pocit, že se zde podařilo hodně problémů vyřešit.

Ohledně tvého zamrzání myši - zde bych to tipoval spíše na nějaký background process, který ti běží, jako antivir, antispoyware, atd., souvislost s deskou (HW) by to mít nemělo.
rousini
Začátečník
Začátečník

Don`t panic!

Příspěvek od rousini »

Omlouvám se, ale nemůžu nereagovat. Někteří se opupínkují jen při vyslovení jména Radek Hulán. Nejsem profík, abych mohl vše odborně posoudit, ale se*e mě, když na několik užitečných rad uživatele, alergicky vyrukují machři, co mají všechno v malíku.
Já sám mám Asus A8N-E a deska je opravdu nestabilní. Spouštění trvá enormě dlouho, neustále seekuje HDD a občas modrá smrt. To vše i v nepřetaktovaném stavu. Přitom MemTest, Prime95, HDTach OK. Souhlasím, že nForce4 Sli potažmo Ultra je nedotažený čipset. Trochu mi to připomíná dobu minulou, kdy člověk musel být od každého něčím, aby si nekvalitní zboží doma zprovoznil.
Když se optám na své problémy ve fóru, tak natrefím na rady ohledně výkonu zdroje... Přitom tady je to od toho, aby sme si pomáhali. Bez ohledu na některé jinde publikované názory Radka H. musím souhlasit, že zde je kupa postřehů pohromadě!
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“