Bocnice nasavat nebo vyfukovat luft s case ?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Vizi
Začátečník
Začátečník

Bocnice nasavat nebo vyfukovat luft s case ?

Příspěvek od Vizi »

cau mam je otazecku skrz umisteni vetraku v bocnici ,udelal sem si okno na vetrak v bocnici je asi zhruba nad grafikou a mam dotaz jestli bude lepsi aby nasaval nebo vyfukoval ?

na grafice je zalman a on asi do mista kam nasava ten fan v bocnici vhani teply vzduch .

jina dalsi fan je v predu na nasavani a vzadu na vyfuk

mrizky jak sem se tu docet se chystam odstranit necham zatim jen bez :wink:

dik :roll:
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Skor vyfukoval von...............
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jak se tváří teplota když nasáváš / vysáváš?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

no zatim sem s tim moc neexprimentoval spis me zajimaj vase nazory

on ten zalman zrovna do toho prostoru zene tepl luft s grafarna tak jestli ho radeji vysavat nebo do nej vhanet studen luft ..

ten predni je TC :( a zrovna se moc necini asi ho premostim nebo co :/
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

mozna by to bylo lepsi kdyby foukal horkej vzduh od grafarny pryc, ale treba praxe ukaze neco jinyho
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

naše názory se různí. nevím co máš za case, jak je velká atd. já mam na bočnici windtunel takže nasávam. vysávam jen vzadu a grafiku jsem zatím neřešil. netaktuju, nehřeje.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

nejsem přítelem větráků v bočnici narušují proudění vzduchu v case :) ... prostě ideál je 120x120 v předu před disky pak vtěrák na GK Zalman je good ale ARCTIC COLING SILENT s výfukem ven je nepřekonetelnej v zadu chaldič 80x80 osávací ve výši CPU (na CPU nějaký Silent podpořený třeba windtunelem) a nad tím zdroj 120x120 odsávací :) ... klasika OK atd ... větrák v bočnici je tam poněkud naprd, zbytečný, nevzhledný, může být příčinou vibrací a tedy i hluku a blbě se s bočnicí manipuluje :)
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...přesně jak řekl digitaldoom - ventilátor v bočnici je na prd. pokud máš dobře vyřešenej air-flow, tak ti ho může jen zhoršit. navíc ti i zvýší hluk celýho kompu (nejen vlastnim hlukem, ale i vzhledem k "otvoru" v bočnici)...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

zaleží také na pozici a počtu ostatních ventilátorů
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Digitaldoom píše:nejsem přítelem větráků v bočnici narušují proudění vzduchu v case :) ... prostě ideál je 120x120 v předu před disky pak vtěrák na GK Zalman je good ale ARCTIC COLING SILENT s výfukem ven je nepřekonetelnej v zadu chaldič 80x80 osávací ve výši CPU (na CPU nějaký Silent podpořený třeba windtunelem) a nad tím zdroj 120x120 odsávací :) ... klasika OK atd ... větrák v bočnici je tam poněkud naprd, zbytečný, nevzhledný, může být příčinou vibrací a tedy i hluku a blbě se s bočnicí manipuluje :)
Jo sice je AC pěknej, ale teplota s ním je tak o 1°C nižší, ale hluk je dost slyšet a teplota pamětí GK je o nějaké 4-6°C vyšší...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Wiruss píše:
Jo sice je AC pěknej, ale teplota s ním je tak o 1°C nižší, ale hluk je dost slyšet a teplota pamětí GK je o nějaké 4-6°C vyšší...
přijde na to kterej máš namysli :) AC 5 rev 2 je suprovej :)
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Digitaldoom píše:
Wiruss píše:
přijde na to kterej máš namysli :) AC 5 rev 2 je suprovej :)
Měl jsem co dočinění s 2 rev.1 a jedním rev.2 (jeden jsem měl ještě před 3 ma nedělema v kompu)... A je to celkem otřesnej hluk, zvlásť pokud ho občasn nevytáhneš celej nerozebereš a nenamažeš... Jo chladí pěkně, ale ten hluk je velkej, vždyť když to porovnáš např s orig. chladičem od Leadteku tak jsou hlukově nastejno...

Doporučoval bych ti nejdřív vyzkoušet alternativy než začneš brblat a pokud to nechceš dělat tak se vrat radši na raketu tam budeš užitečnější... :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Wiruss píše:
Měl jsem co dočinění s 2 rev.1 a jedním rev.2 (jeden jsem měl ještě před 3 ma nedělema v kompu)... A je to celkem otřesnej hluk, zvlásť pokud ho občasn nevytáhneš celej nerozebereš a nenamažeš... Jo chladí pěkně, ale ten hluk je velkej, vždyť když to porovnáš např s orig. chladičem od Leadteku tak jsou hlukově nastejno...

Doporučoval bych ti nejdřív vyzkoušet alternativy než začneš brblat a pokud to nechceš dělat tak se vrat radši na raketu tam budeš užitečnější... :wink:
ehm ... trchu se mi zdá že nevíš absolutně o čem mluvíš :) AC 5 rev 2 je tichý (hodně tichý) ... a chladí maximálně ... porovnání s orig chladičem leadteku (která x800 je leadtek ? :) ) nesnese ... jen hladiny hluku ale učinost ? ...

samosebou AC se liší rev od revize a číslo od čísla ale v zásadě se dá říci že hlučné nejsou ....

BTW: Raketa :oops: njn tam už se mi nechce ... školka :( ...ale ty by si se tam rozhodně hodil ;) tedy svým vystupování určitě ... :sad:
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Digitaldoom píše:
Wiruss píše:

ehm ... trchu se mi zdá že nevíš absolutně o čem mluvíš :) AC 5 rev 2 je tichý (hodně tichý) ... a chladí maximálně ... porovnání s orig chladičem leadteku (která x800 je leadtek ? :) ) nesnese ... jen hladiny hluku ale učinost ? ...

samosebou AC se liší rev od revize a číslo od čísla ale v zásadě se dá říci že hlučné nejsou ....

BTW: Raketa :oops: njn tam už se mi nechce ... školka :( ...ale ty by si se tam rozhodně hodil ;) tedy svým vystupování určitě ... :sad:
ach máš pravdu překoulk jsem se... AC 5 jsem měl v ruce jen 2 a to vždy rev.2 a můžu říci, že je stejně hlučná jako AC 6... Prostě je to hluk při kterém se skoro nedá spát... :wink:

Já neříkám super chladič, s dobrým výkonem, ale ten hluk mě za to nestojí, Zalman s polovinou hluku cchladí nepatrně hůře...

PS: Ne spíše se tam hodíš ty, jelikož brblat o něčem o čem nic nevíš to je doména rakety a ty to děláš hodně často...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Wiruss píše:
ach máš pravdu překoulk jsem se... AC 5 jsem měl v ruce jen 2 a to vždy rev.2 a můžu říci, že je stejně hlučná jako AC 6... Prostě je to hluk při kterém se skoro nedá spát... :wink:

Já neříkám super chladič, s dobrým výkonem, ale ten hluk mě za to nestojí, Zalman s polovinou hluku cchladí nepatrně hůře...

PS: Ne spíše se tam hodíš ty, jelikož brblat o něčem o čem nic nevíš to je doména rakety a ty to děláš hodně často...
:x začínáš mi lízt na nanerv ... jak můžeš vědět že o tom něco nevim ?! mluvim jen o tom o čem něco vim ! ze zásady! takže spíš mi přídeš že ty mluvíš a chováš se jak ..... a děláš to hodně často ...

AC nejsou vůbec hlučný ! spát se přitom dá naprosto v pohodě není to skoro slyšet ..těžko v nci pojedeš na 2000 ot/min ! :stupid: ...pevný disk nebo i některé chipsety jsou daleko hlučnější !

takže než začneš i zde vykládat nesmysli jako to děláš všude možně nejdřív si něco vyzkoušej ..BTW: začínáš mi někoho silně připomínat ten taky vypadá že ví a zná všechno diskusy prokládá urážkami atd atd ...

tohle všechno je dost OT takže abych se vrátil k tématu : chladič do bočnice opravdu NE ! :oops:

//EDIT: s wirussem vyříkáno po SZ :oops: :lol:
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Digitaldoom píše:
Wiruss píše:

:x začínáš mi lízt na nanerv ... jak můžeš vědět že o tom něco nevim ?! mluvim jen o tom o čem něco vim ! ze zásady! takže spíš mi přídeš že ty mluvíš a chováš se jak ..... a děláš to hodně často ...

AC nejsou vůbec hlučný ! spát se přitom dá naprosto v pohodě není to skoro slyšet ..těžko v nci pojedeš na 2000 ot/min ! :stupid: ...pevný disk nebo i některé chipsety jsou daleko hlučnější !

:lol:
teda me se zdaj Silencery hlucny, mel sem Silencer2 a i na 5V byl slyset, coz se o Primecooleru za 250,- rict neda.
Nj. ty keramicky loziska jsou proste slyset
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

njn silencer 2 nebyl zrovna nejpovedenější kousek :) jak jsem napsal liší se revize i čísla :)
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Digitaldoom píše:njn silencer 2 nebyl zrovna nejpovedenější kousek :) jak jsem napsal liší se revize i čísla :)

kazdopadne tim jsem se silencerama zkoncil :wink: bud konstrukce typu zalman nebo Tt pasiv. Byl jsem vul kupovat na 9550 Silencera2, stejne sem se na vetsi takty nedostal a Vmod nedelam.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

AlesShi píše:
Digitaldoom píše:njn silencer 2 nebyl zrovna nejpovedenější kousek :) jak jsem napsal liší se revize i čísla :)

kazdopadne tim jsem se silencerama zkoncil :wink: bud konstrukce typu zalman nebo Tt pasiv. Byl jsem vul kupovat na 9550 Silencera2, stejne sem se na vetsi takty nedostal a Vmod nedelam.
njn smaosebou chladič musí býtnuměrný GK ... pasiv na x800XL si neumim dost dobře představit :) zalmana jo ale ten je proti AC 5rev 2 horší (nefouká vzduch ve :( )

tajkže tolik ke AC na GK ;)
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Já mám v bočnici otvory dva - už z výroby od Chieftecu.
- Spodním mírně pod GK ženu 90mm Nexusem chladný vzduch ke grafice, nad ní jsou v zadní stěně 2x80mm Nexusy a ty to ženou ven. Měl jsem Silencer na9800, teď mám origo HIS chladič bez výfuku přes zadní stěnu a mám objednaný pasivní THERMALTAKE CL-G0009 SCHOONER
- Horní otvor slouží pro windtunel.

Viz fotky v podpisu, jsou sice starší, ale v principu to tak je pořád...

EDIT: HIS kartu jsem vyměnil za HIS IceQ verzi takže z toho Thermaltake Schooner sešlo...
Naposledy upravil(a) Oldboy dne pát 21. říj 2005, 12:17, celkem upraveno 1 x.
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“