chci už delší dobu upgradovat základní desku s procesorem, jenže rád bych si prozatím nechal svůj relativně nový Radeon 9800. Na druhou stranu se mi nechce kupovat čiste AGP desku, grafiku budu časem určitě taky měnit a rád bych pak už sáhl po nějaké PCI express. Existuje nějaké řešení, které v sobě spojuje oba sloty tak, aby to nějak rozumně fungovalo? Kdyžtak díky moc
Existuje deska s AGP i PCIe rozhranim?
Moderátor: Eddward
- Mike_Starwalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Existuje deska s AGP i PCIe rozhranim?
Zdravím,
chci už delší dobu upgradovat základní desku s procesorem, jenže rád bych si prozatím nechal svůj relativně nový Radeon 9800. Na druhou stranu se mi nechce kupovat čiste AGP desku, grafiku budu časem určitě taky měnit a rád bych pak už sáhl po nějaké PCI express. Existuje nějaké řešení, které v sobě spojuje oba sloty tak, aby to nějak rozumně fungovalo? Kdyžtak díky moc
.
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zkus si procist toto:
http://www.svethardware.cz/art_doc-3D5D ... 9CADE.html
Karta, terou das do agp slotu na te desce vsak bude trochu pomalejsi...
Nebylo by lepsi tu 9800 prodat, dokud ma nejakou cenu a koupit primo pcie...
http://www.svethardware.cz/art_doc-3D5D ... 9CADE.html
Karta, terou das do agp slotu na te desce vsak bude trochu pomalejsi...
Nebylo by lepsi tu 9800 prodat, dokud ma nejakou cenu a koupit primo pcie...
- Don Martinez
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je to treba tahle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30666 , ale ten AGR(P) slot neni zadna vyhra - priprav se na snizeni vykonu.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník

- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mike_Starwalker
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Zdenek Teska
- Začátečník

A co tato?
http://www.svethardware.cz/art_doc-4013 ... E71D4.html
Doufám že se takovéto desky rozrostou, protože se určitě chytnou.Určitě by to spoustě lidí vyřešilo problém s dobrou kartou v AGP.Mě teda určitě
http://www.svethardware.cz/art_doc-4013 ... E71D4.html
Doufám že se takovéto desky rozrostou, protože se určitě chytnou.Určitě by to spoustě lidí vyřešilo problém s dobrou kartou v AGP.Mě teda určitě
Phenom2 X3 720/Gigabyte MA770-DS3 rev.1 bios F7 / 2x2GB /Saphire HD4850
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
- spirit64
- Mírně pokročilý

2ZdenekTreska : Omyl. Potom co si přečteš můj post ti dojde, že nic není zadarmo
Někde to tu je, ale napíšu to znova :
AGP sloty v deskách s čipsety nf4-4x, nazývané AGR (MSI) a XGP (Biostar) jsou ve skutečnosti dva pci kanály, vyvedené v AGP slot a trochu upravené. Z toho plyne, že datový tok je velmi omezený, tzn s GF4MX440 atp by neměl být žádný problém, hranice kdy se začne znatelně ztrácet výkon je cca Radeon 9600. JE to doopravdy jenom nouzovka, takže s tou Zdenkovou 6600GT by to podávalo výkon tak maximálne 3500 Bodů v 3DM03
. Jinak čipová sada sama o sobě je docela povedená, v verzi pro s.754, PCI-E slot kterým disponuje je naprosto v pořádku, tam vše šlape jak má. Ale tyhle desky jsou taky vyráběny s ohledem na nízkou cenu, a pak to dopadá, jak to dopadá, MSI nemá děličku a dost taktovacích faktorůl, Biostar je na tom myslím o něco hůř.
Někde to tu je, ale napíšu to znova :
AGP sloty v deskách s čipsety nf4-4x, nazývané AGR (MSI) a XGP (Biostar) jsou ve skutečnosti dva pci kanály, vyvedené v AGP slot a trochu upravené. Z toho plyne, že datový tok je velmi omezený, tzn s GF4MX440 atp by neměl být žádný problém, hranice kdy se začne znatelně ztrácet výkon je cca Radeon 9600. JE to doopravdy jenom nouzovka, takže s tou Zdenkovou 6600GT by to podávalo výkon tak maximálne 3500 Bodů v 3DM03
- Zdenek Teska
- Začátečník

A je to tak u všech desek?Někde jsem četl o desce která ma AGP i PCIe 100%.Bohužel ale nevím kde.Ale něco se mi plete, že to byla jen nějaká testovací verze
- Wiruss
- Středně pokročilý

- spirit64
- Mírně pokročilý

- Wilik
- Administrátor

Funguje to teoreticky i prakticky, jen varianta AGR (tj 2 PCI) neni tak vykonna jak plnohodnotne AGP. V pripade slabsi karty <= R9600 neni vetsich rozdilu, v pripade silnejsi karty > R9600 se vykon - podle pouzivane APLIKACE snizuje.
Jsou ohlaseny cipsety, ktere maji plnohodnotne AGP a zaroven PCIe, ale jeste nejsou dostupne na trhu.
Jsou ohlaseny cipsety, ktere maji plnohodnotne AGP a zaroven PCIe, ale jeste nejsou dostupne na trhu.
- spirit64
- Mírně pokročilý

Vždy jsem rád když za mě něco zopakuje moderátorWilik píše:Funguje to teoreticky i prakticky, jen varianta AGR (tj 2 PCI) neni tak vykonna jak plnohodnotne AGP. V pripade slabsi karty <= R9600 neni vetsich rozdilu, v pripade silnejsi karty > R9600 se vykon - podle pouzivane APLIKACE snizuje.
// To by mohlo být zajímavý, s těmi čipsety co mají plnohodnotné AGP, protože bych mohl být jedním vlastníkem, ale imho si předtím stejně koupím jinou desku. / a taky ty čipsety imho nebudou nic moc.
//edit Wilik - reagoval jsem hlavne na Wirusse... a ty cipsety s AGP i PCIe budou fungovat naprosto normalne - PCIe bude v severnim a AGP v jiznim mustku.
- janis
- Začátečník

- spirit64
- Mírně pokročilý

- JakubL
- Začátečník

- spirit64
- Mírně pokročilý

- Marek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ak ist k ladu znamena ist po boku DFI lanparty nf4 a semtam jej aj nakopat ass tak to hej http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2524&p=1 a toto je asrock, co z toho vymacknu iny....uvidime.spirit64 píše:hm Uli bude mít plnohodnotné AGP i Pci-e, super, ale jeho výkon půjde k ledus tím se smiř
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
- Zdenek Teska
- Začátečník

Jen tak dál
Ono se to určitěještě ještě zlepší
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... 9#comments
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... 9#comments
- spirit64
- Mírně pokročilý

heh tak to jsem od uli nečekal
mno jinak já takové desky jako Asrock, co odjakživa kombinuje dohromady co jde, P4 s s.A, S.754 s 939 atp a ten druhej je většinou vertikálně v desce (chladič to má pak sice dobrý, ale jak moc tam drřží ten modul
Mno co koukám do těch grafů tak nádhera, M2 kombinace je taky cool ale nevim nevim imho bude v budoucnu lepší řšení brát desku M2 only . . .
- SECRET_AGENT_BOND
- Nováček

-