Existuje deska s AGP i PCIe rozhranim?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Mike_Starwalker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Existuje deska s AGP i PCIe rozhranim?

Příspěvek od Mike_Starwalker »

Zdravím,

chci už delší dobu upgradovat základní desku s procesorem, jenže rád bych si prozatím nechal svůj relativně nový Radeon 9800. Na druhou stranu se mi nechce kupovat čiste AGP desku, grafiku budu časem určitě taky měnit a rád bych pak už sáhl po nějaké PCI express. Existuje nějaké řešení, které v sobě spojuje oba sloty tak, aby to nějak rozumně fungovalo? Kdyžtak díky moc :).
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

zkus si procist toto:
http://www.svethardware.cz/art_doc-3D5D ... 9CADE.html

Karta, terou das do agp slotu na te desce vsak bude trochu pomalejsi...
Nebylo by lepsi tu 9800 prodat, dokud ma nejakou cenu a koupit primo pcie...
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Je to treba tahle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30666 , ale ten AGR(P) slot neni zadna vyhra - priprav se na snizeni vykonu.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

take dosky su ale agp je bohuzial iba na ozdobu :(
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Mike_Starwalker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Starwalker »

Díky moc za všechny odpovědi. Jsem docela překvapený, že to existuje, ptal jsem se spíš jen tak ze zoufalosti :). Ale všechny ty desky jsou patice 754 (chci 939), takže to asi vážně vyřeším prodejem toho Radeona a celého počítače. To bude sranda, Radeon bude možná dražší než zbytek compu :).
Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zdenek Teska »

A co tato?
http://www.svethardware.cz/art_doc-4013 ... E71D4.html
Doufám že se takovéto desky rozrostou, protože se určitě chytnou.Určitě by to spoustě lidí vyřešilo problém s dobrou kartou v AGP.Mě teda určitě :oops:
Phenom2 X3 720/Gigabyte MA770-DS3 rev.1 bios F7 / 2x2GB /Saphire HD4850
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

2ZdenekTreska : Omyl. Potom co si přečteš můj post ti dojde, že nic není zadarmo :)

Někde to tu je, ale napíšu to znova :

AGP sloty v deskách s čipsety nf4-4x, nazývané AGR (MSI) a XGP (Biostar) jsou ve skutečnosti dva pci kanály, vyvedené v AGP slot a trochu upravené. Z toho plyne, že datový tok je velmi omezený, tzn s GF4MX440 atp by neměl být žádný problém, hranice kdy se začne znatelně ztrácet výkon je cca Radeon 9600. JE to doopravdy jenom nouzovka, takže s tou Zdenkovou 6600GT by to podávalo výkon tak maximálne 3500 Bodů v 3DM03 :). Jinak čipová sada sama o sobě je docela povedená, v verzi pro s.754, PCI-E slot kterým disponuje je naprosto v pořádku, tam vše šlape jak má. Ale tyhle desky jsou taky vyráběny s ohledem na nízkou cenu, a pak to dopadá, jak to dopadá, MSI nemá děličku a dost taktovacích faktorůl, Biostar je na tom myslím o něco hůř.
Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

:sad:
A je to tak u všech desek?Někde jsem četl o desce která ma AGP i PCIe 100%.Bohužel ale nevím kde.Ale něco se mi plete, že to byla jen nějaká testovací verze :sad: Je nějaká možnost že se takové desky rozrostou?
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Jak řekli ty přede mnou... Existuje to, ale prakticky to nefunguje... :wink:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Ale teoreticky to funguje :-) možnost že se rozrostou ? mno pokud se někde najde nějaký hodný chlapík s 1 000 000 000 000,- a bude ochotnej do toho investovat, možná si na to mvydělá na nové boty :-)
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Funguje to teoreticky i prakticky, jen varianta AGR (tj 2 PCI) neni tak vykonna jak plnohodnotne AGP. V pripade slabsi karty <= R9600 neni vetsich rozdilu, v pripade silnejsi karty > R9600 se vykon - podle pouzivane APLIKACE snizuje.

Jsou ohlaseny cipsety, ktere maji plnohodnotne AGP a zaroven PCIe, ale jeste nejsou dostupne na trhu.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Wilik píše:Funguje to teoreticky i prakticky, jen varianta AGR (tj 2 PCI) neni tak vykonna jak plnohodnotne AGP. V pripade slabsi karty <= R9600 neni vetsich rozdilu, v pripade silnejsi karty > R9600 se vykon - podle pouzivane APLIKACE snizuje.
Vždy jsem rád když za mě něco zopakuje moderátor :-)

// To by mohlo být zajímavý, s těmi čipsety co mají plnohodnotné AGP, protože bych mohl být jedním vlastníkem, ale imho si předtím stejně koupím jinou desku. / a taky ty čipsety imho nebudou nic moc.

//edit Wilik - reagoval jsem hlavne na Wirusse... a ty cipsety s AGP i PCIe budou fungovat naprosto normalne - PCIe bude v severnim a AGP v jiznim mustku.
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Ještě podotek - v AGR slotu nemusí fungovat všechny grafiky pro AGP.Takže sám pro sebe jsem si to rozetnul na sestavu v podpisu a s PCI-E bude až novej socket - M?
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

jj, pravda, MSI sice uvolnilo jakýsi list kde josu ty co fungují 100% (100% fungují, ale né na 100%) je jich tam 30 takže musíte zkusiit sami :(
JakubL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JakubL »

To ULi bude mít PLNOHODNOTNÉ AGP 8x i PCI-E
http://www.cdr.cz/a/14737
Jen se to ještě neprodává.
Athlon 64 3000+ Venice 1,8@2,2GHz, DFI LANPartyUT NF4 Ultra-D, DDR 512MB PC 433 CL2.5 KINGMAX (2x), Asus N6600 TOP 128MB (400/900@580/1209), Samsung SpinPoint P Series SP2004C - 200GB NCQ SATA II, Fortron 350W, DVD ROM Toshiba
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

hm Uli bude mít plnohodnotné AGP i Pci-e, super, ale jeho výkon půjde k ledu :-) s tím se smiř :-)
Marek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

spirit64 píše:hm Uli bude mít plnohodnotné AGP i Pci-e, super, ale jeho výkon půjde k ledu :-) s tím se smiř :-)
ak ist k ladu znamena ist po boku DFI lanparty nf4 a semtam jej aj nakopat ass tak to hej http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2524&p=1 a toto je asrock, co z toho vymacknu iny....uvidime.
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

Jen tak dál :) Ono se to určitěještě ještě zlepší :wink:

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... 9#comments
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

heh tak to jsem od uli nečekal :) mno jinak já takové desky jako Asrock, co odjakživa kombinuje dohromady co jde, P4 s s.A, S.754 s 939 atp a ten druhej je většinou vertikálně v desce (chladič to má pak sice dobrý, ale jak moc tam drřží ten modul :( Mno co koukám do těch grafů tak nádhera, M2 kombinace je taky cool ale nevim nevim imho bude v budoucnu lepší řšení brát desku M2 only . . .
SECRET_AGENT_BOND
Nováček
Nováček

Příspěvek od SECRET_AGENT_BOND »

Hmm,tak co jsem si precet recenzi,tak docela good, akorát mi tam vadí téměr nemožnost změny voltáže u CPU (myslim +0,1V oproti defaultu) a nastavovani napeti na pametech stylem NORMAL, HIGH, LOW...
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“