Jaky enkoder pro 1GHz - 768x576 vcetne zvuku -realtime=25FPS
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Jaky enkoder pro 1GHz - 768x576 vcetne zvuku -realtime=25FPS
Zdravim,
koupil jsem si TVkartu Leadtek Winfast TV2000XP Expert (spokojenost) a potreboval bych nahravat na HDD, ale s cistym nekoprimovanym zaznamem se moc spokojit nechci... samozrejme pocitam s tim, ze zaverecne upravy budu take delat, ale nechci ukladat primo nekomprimovane video, protoze zabira 80GB/hod pri 768x576 coz je celkem silny kafe Asi by mi procak zvladal realtime do MPEG2 ci MPEG1, ale kdyz to chci zachytavat ve VirtualDubu, tak je tam na vyber nemam. Naistalovany mam novy CodecPack, ale to mi asi moc nepouze, ze? Take nevim jaky je asi tak optimalni zvukovy format? Ten Virtualdub se mi zda OKa, protoze muzu vypnout nahled a je i dost malo narocny na CPU, takze zbyde vice syst. prostredku na komprimaci.
Uvitam jakekoliv zkusenosti, clanky, a hlavne linky na download kodeku, sam jsem tak nejak nesehnal MPEG2, aby se mi vlozil do seznamu enkoderu v VirtualDubu. MPEG4 tam mam ale zvlada mi to jen 8FPS, takze je to potom celkem nekoukatelne. Jinak samozrejme na MPEG netrvam, muze to byt i kodek ktery moc velikost nezmensi ale bude na me sestave dostatecne vykony, pocitam s tim, ze to video potom stejnak jeste budu upravovat a prevadet do nejakeho kvalitnejsiho kodeku DivX apod. Predem moc diky za jakoukoliv radu!
Jeste jedna otazka jak ve VirtualDubu odstranit takove to radkovyni pri rychlem pohybu obrazu? Myslel jsem ze je to neco jako deinterlace ci tak nejak, ale nic to s tim neudelalo.
koupil jsem si TVkartu Leadtek Winfast TV2000XP Expert (spokojenost) a potreboval bych nahravat na HDD, ale s cistym nekoprimovanym zaznamem se moc spokojit nechci... samozrejme pocitam s tim, ze zaverecne upravy budu take delat, ale nechci ukladat primo nekomprimovane video, protoze zabira 80GB/hod pri 768x576 coz je celkem silny kafe Asi by mi procak zvladal realtime do MPEG2 ci MPEG1, ale kdyz to chci zachytavat ve VirtualDubu, tak je tam na vyber nemam. Naistalovany mam novy CodecPack, ale to mi asi moc nepouze, ze? Take nevim jaky je asi tak optimalni zvukovy format? Ten Virtualdub se mi zda OKa, protoze muzu vypnout nahled a je i dost malo narocny na CPU, takze zbyde vice syst. prostredku na komprimaci.
Uvitam jakekoliv zkusenosti, clanky, a hlavne linky na download kodeku, sam jsem tak nejak nesehnal MPEG2, aby se mi vlozil do seznamu enkoderu v VirtualDubu. MPEG4 tam mam ale zvlada mi to jen 8FPS, takze je to potom celkem nekoukatelne. Jinak samozrejme na MPEG netrvam, muze to byt i kodek ktery moc velikost nezmensi ale bude na me sestave dostatecne vykony, pocitam s tim, ze to video potom stejnak jeste budu upravovat a prevadet do nejakeho kvalitnejsiho kodeku DivX apod. Predem moc diky za jakoukoliv radu!
Jeste jedna otazka jak ve VirtualDubu odstranit takove to radkovyni pri rychlem pohybu obrazu? Myslel jsem ze je to neco jako deinterlace ci tak nejak, ale nic to s tim neudelalo.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- JendaLinda
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
hmm to mi ale nezvlada ani ten MPEG1, to prece neni mozne, ne? 1GHz sice neni moc, no. Tak ted MPEG asi ne.. poradite jiny kodek?JendaLinda píše:Pro zachytávání použij program dodaný k té TV kartě - umí zachytávat do MPEG1 i 2 a postará se i o tu deinterlaci.
- JendaLinda
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to budeš muset zachytávat do nižšího rozlišení. Já jsem měl při horším signálu (šum) potíže s plynulostí i na Athlonu XP 2000+.
Naposledy upravil(a) JendaLinda dne ned 4. zář 2005, 17:44, celkem upraveno 1 x.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
no jo, ale nizsi rozliseni = rapidni snizeni kvaliti... nebo kolik ma DVD rozliseni? Ted mi to nejak vypadlo.JendaLinda píše:Aha, tak to budeš muset zachytávat do nižšího rozlišení.
- JendaLinda
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- JendaLinda
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
No delam to pres CaptureVideo a tam mam normalne MPEG4 takze nevim nevim, zda mas pravdu...JendaLinda píše:Do VirtualDunu MPEG2 kodek nepůjde, protože výstup z VD je možný pouze v AVI a ten MPEGy nepodporuje.
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
tak tak - Mpeg4 je komercni nazev pro DivX.Skodik píše:No delam to pres CaptureVideo a tam mam normalne MPEG4 takze nevim nevim, zda mas pravdu...JendaLinda píše:Do VirtualDunu MPEG2 kodek nepůjde, protože výstup z VD je možný pouze v AVI a ten MPEGy nepodporuje.
DivX vpodstate je sam o sobe ukradenej Mepg4 kodek.... (origanalni mpeg4 kodek mi ve virtual dubu vklidu behal, pokud si odbre pamatuju)
- JendaLinda
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
tak to potom jo.. to jsem nevedelsx02 píše:tak tak - Mpeg4 je komercni nazev pro DivX.Skodik píše: No delam to pres CaptureVideo a tam mam normalne MPEG4 takze nevim nevim, zda mas pravdu...
DivX vpodstate je sam o sobe ukradenej Mepg4 kodek.... (origanalni mpeg4 kodek mi ve virtual dubu vklidu behal, pokud si odbre pamatuju)
a jinak jsem zkousel PICVideo MJPEGa neni to spatny.. ale porad je to takove vselijake..
Jeste otazecka co pouzivate za zvukovy kodek? Stahl jsem lame, ale je to nejak bez instalace, tak si s tim nevim rady
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
to nejak nechapu, proc postrada smysl?sx02 píše:ja uz virtual dub delsi dobu nepouzivam. Od te doby co mam dvd vypalku pro me prace s nim postrada smysl.
Ale kdysi jsem pouzival
""Fhg Radium MP3 codec"" melo by to byt najitelny v googlu...
btw: jinak ten kodek vyzkousim.
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem si delal vlastni divX filmy, bral jsem to jako uceni se praci s videem a pocitacove gramotnosti. V soucasnosti kdyz existuje shrink, nema cenu s tim moc ztracet cas. (jedno dvd nez jsem ho vypiloval trvalo ca 15hodin enkodovani a bylo potreba ca 5-7programu)Skodik píše:to nejak nechapu, proc postrada smysl?sx02 píše:ja uz virtual dub delsi dobu nepouzivam. Od te doby co mam dvd vypalku pro me prace s nim postrada smysl.
Ale kdysi jsem pouzival
""Fhg Radium MP3 codec"" melo by to byt najitelny v googlu...
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
jo tak to jo DVD Shrink je jine kafe... je to fakt paradni programek.sx02 píše:Kdysi jsem si delal vlastni divX filmy, bral jsem to jako uceni se praci s videem a pocitacove gramotnosti. V soucasnosti kdyz existuje shrink, nema cenu s tim moc ztracet cas. (jedno dvd nez jsem ho vypiloval trvalo ca 15hodin enkodovani a bylo potreba ca 5-7programu)Skodik píše: to nejak nechapu, proc postrada smysl?
- JendaLinda
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
to taky delam.. ale stejnak to nestiha.JendaLinda píše:Když máš problémy s realtime kompresí videa, tak zvuk zachytávej raději v PCM (bez komprese), velikost není moc extrémní.Skodik píše:Jeste otazecka co pouzivate za zvukovy kodek? Stahl jsem lame, ale je to nejak bez instalace, tak si s tim nevim rady
zkusim.... btw: fakt jsem hledal.. ale jeste se konkretne mrknu na tenhle kodek staci vzdy tak nejak nakopnout, tedy diky!Dzin píše:Zachytávej pres Huyffuv kodek, postup sem psal tady už nekolikrát, potom zkomprimuj bud do DivX nebo Mpeg2.
Použivej tlačitko hledat jeto tu furt dokola.