Jaky enkoder pro 1GHz - 768x576 vcetne zvuku -realtime=25FPS

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jaky enkoder pro 1GHz - 768x576 vcetne zvuku -realtime=25FPS

Příspěvek od Skodik »

Zdravim,
koupil jsem si TVkartu Leadtek Winfast TV2000XP Expert (spokojenost) a potreboval bych nahravat na HDD, ale s cistym nekoprimovanym zaznamem se moc spokojit nechci... samozrejme pocitam s tim, ze zaverecne upravy budu take delat, ale nechci ukladat primo nekomprimovane video, protoze zabira 80GB/hod pri 768x576 coz je celkem silny kafe Asi by mi procak zvladal realtime do MPEG2 ci MPEG1, ale kdyz to chci zachytavat ve VirtualDubu, tak je tam na vyber nemam. Naistalovany mam novy CodecPack, ale to mi asi moc nepouze, ze? Take nevim jaky je asi tak optimalni zvukovy format? Ten Virtualdub se mi zda OKa, protoze muzu vypnout nahled a je i dost malo narocny na CPU, takze zbyde vice syst. prostredku na komprimaci.
Uvitam jakekoliv zkusenosti, clanky, a hlavne linky na download kodeku, sam jsem tak nejak nesehnal MPEG2, aby se mi vlozil do seznamu enkoderu v VirtualDubu. MPEG4 tam mam ale zvlada mi to jen 8FPS, takze je to potom celkem nekoukatelne. Jinak samozrejme na MPEG netrvam, muze to byt i kodek ktery moc velikost nezmensi ale bude na me sestave dostatecne vykony, pocitam s tim, ze to video potom stejnak jeste budu upravovat a prevadet do nejakeho kvalitnejsiho kodeku DivX apod. Predem moc diky za jakoukoliv radu!

Jeste jedna otazka jak ve VirtualDubu odstranit takove to radkovyni pri rychlem pohybu obrazu? Myslel jsem ze je to neco jako deinterlace ci tak nejak, ale nic to s tim neudelalo.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Pro zachytávání použij program dodaný k té TV kartě - umí zachytávat do MPEG1 i 2 a postará se i o tu deinterlaci.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

JendaLinda píše:Pro zachytávání použij program dodaný k té TV kartě - umí zachytávat do MPEG1 i 2 a postará se i o tu deinterlaci.
hmm to mi ale nezvlada :( ani ten MPEG1, to prece neni mozne, ne? 1GHz sice neni moc, no. Tak ted MPEG asi ne.. poradite jiny kodek?
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Aha, tak to budeš muset zachytávat do nižšího rozlišení. Já jsem měl při horším signálu (šum) potíže s plynulostí i na Athlonu XP 2000+.
Naposledy upravil(a) JendaLinda dne ned 4. zář 2005, 17:44, celkem upraveno 1 x.
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

JendaLinda píše:Aha, tak to budeš muset zachytávat do nižšího rozlišení.
no jo, ale nizsi rozliseni = rapidni snizeni kvaliti... nebo kolik ma DVD rozliseni? Ted mi to nejak vypadlo.
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

DVD má 720*576.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

jestli se nepletu tak je mpeg2 copyrightovanej takze jako kodek do virtualdubu ho nesezenes ani omylem...
(kdyby se ti to podarilo a existovala free verze dej vedet)
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Do VirtualDunu MPEG2 kodek nepůjde, protože výstup z VD je možný pouze v AVI a ten MPEGy nepodporuje.
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

JendaLinda píše:Do VirtualDunu MPEG2 kodek nepůjde, protože výstup z VD je možný pouze v AVI a ten MPEGy nepodporuje.
No delam to pres CaptureVideo a tam mam normalne MPEG4 takze nevim nevim, zda mas pravdu...
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Skodik píše:
JendaLinda píše:Do VirtualDunu MPEG2 kodek nepůjde, protože výstup z VD je možný pouze v AVI a ten MPEGy nepodporuje.
No delam to pres CaptureVideo a tam mam normalne MPEG4 takze nevim nevim, zda mas pravdu...
tak tak - Mpeg4 je komercni nazev pro DivX.
DivX vpodstate je sam o sobe ukradenej Mepg4 kodek.... (origanalni mpeg4 kodek mi ve virtual dubu vklidu behal, pokud si odbre pamatuju)
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sorry, do AVI nelze uložit pouze MPEG1+2.
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

sx02 píše:
Skodik píše: No delam to pres CaptureVideo a tam mam normalne MPEG4 takze nevim nevim, zda mas pravdu...
tak tak - Mpeg4 je komercni nazev pro DivX.
DivX vpodstate je sam o sobe ukradenej Mepg4 kodek.... (origanalni mpeg4 kodek mi ve virtual dubu vklidu behal, pokud si odbre pamatuju)
tak to potom jo.. to jsem nevedel :)

a jinak jsem zkousel PICVideo MJPEGa neni to spatny.. ale porad je to takove vselijake..
Jeste otazecka co pouzivate za zvukovy kodek? Stahl jsem lame, ale je to nejak bez instalace, tak si s tim nevim rady :(
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

ja uz virtual dub delsi dobu nepouzivam. Od te doby co mam dvd vypalku pro me prace s nim postrada smysl. :roll:
Ale kdysi jsem pouzival
""Fhg Radium MP3 codec"" melo by to byt najitelny v googlu...
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

sx02 píše:ja uz virtual dub delsi dobu nepouzivam. Od te doby co mam dvd vypalku pro me prace s nim postrada smysl. :roll:
Ale kdysi jsem pouzival
to nejak nechapu, proc postrada smysl?

btw: jinak ten kodek vyzkousim.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Skodik píše:
sx02 píše:ja uz virtual dub delsi dobu nepouzivam. Od te doby co mam dvd vypalku pro me prace s nim postrada smysl. :roll:
Ale kdysi jsem pouzival
to nejak nechapu, proc postrada smysl?

Kdysi jsem si delal vlastni divX filmy, bral jsem to jako uceni se praci s videem a pocitacove gramotnosti. V soucasnosti kdyz existuje shrink, nema cenu s tim moc ztracet cas. (jedno dvd nez jsem ho vypiloval trvalo ca 15hodin enkodovani a bylo potreba ca 5-7programu)
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

sx02 píše:
Skodik píše: to nejak nechapu, proc postrada smysl?

Kdysi jsem si delal vlastni divX filmy, bral jsem to jako uceni se praci s videem a pocitacove gramotnosti. V soucasnosti kdyz existuje shrink, nema cenu s tim moc ztracet cas. (jedno dvd nez jsem ho vypiloval trvalo ca 15hodin enkodovani a bylo potreba ca 5-7programu)
jo tak to jo DVD Shrink je jine kafe... je to fakt paradni programek.
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Skodik píše:Jeste otazecka co pouzivate za zvukovy kodek? Stahl jsem lame, ale je to nejak bez instalace, tak si s tim nevim rady :(
Když máš problémy s realtime kompresí videa, tak zvuk zachytávej raději v PCM (bez komprese), velikost není moc extrémní.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zachytávej pres Huyffuv kodek, postup sem psal tady už nekolikrát, potom zkomprimuj bud do DivX nebo Mpeg2.
Použivej tlačitko hledat jeto tu furt dokola.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

JendaLinda píše:
Skodik píše:Jeste otazecka co pouzivate za zvukovy kodek? Stahl jsem lame, ale je to nejak bez instalace, tak si s tim nevim rady :(
Když máš problémy s realtime kompresí videa, tak zvuk zachytávej raději v PCM (bez komprese), velikost není moc extrémní.
to taky delam.. ale stejnak to nestiha.
Dzin píše:Zachytávej pres Huyffuv kodek, postup sem psal tady už nekolikrát, potom zkomprimuj bud do DivX nebo Mpeg2.
Použivej tlačitko hledat jeto tu furt dokola.
zkusim.... btw: fakt jsem hledal.. ale jeste se konkretne mrknu na tenhle kodek ;-) staci vzdy tak nejak nakopnout, tedy diky!
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“