Problém s MSI Geforce FX5600

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Tomys
Nováček
Nováček

Problém s MSI Geforce FX5600

Příspěvek od Tomys »

Zdar všem
Mám tu problémek, mám kartu MSI GeForce FX5600 256MB RAM, a kompa Athlon 900@1035 Mhz základní desku Kudoz7E/333-A s VIA chipsetem, 256MB RAM není to teda žádná pecka no, ale stačí mi to, leč mě trápí jedna věc a to AGP, moje deska podporuje 4x AGP, karta až 8XAGP, takže jsem to chtěl rozchodit na 4x, hodim tam kartu zapnu kompa a OK všechno naskočilo, nainstaloval jsem originál ovladače na CD a resnul. Znovu to najelo OK, zběžně jsem prolít vlastnosti všechno bylo v pořádku a chtěl jsem testovat na 3DMarcích, jenže mi to nefaká, vůbec se nezobrací žádná grafika, jak menu, tak samotné testy, to samý u her, prostě to zčerná a ztuhne, ríkám OK, nahraju aktuální ovladače a zkusim znovu, nahrál jsem tedy řadu 56.72, nepomohlo, pak jsem nahrál nejnovější 4in1 drivery a sadu ovladačů 61.xx došlo ke změně, všechno jakoby šlo, ale textury byly hrozně rozpatlaný, měli špatný barvy a měnili se, obraz se jakoby klepal, prostě celý rozházený to bylo, tak jsem říkal že to bude asi ovladačema a zkusil jsem všemožný kromě sedmičový řady, která ale spíš moji kartu zpomalý ale výsledek žádnej, tak jsem chtěl vrátit tu šestkovou řadu a začít jinde, jenže už ani to se mi nepovedlo, skončilo to zase u zamrzání obrazu. Zkusil jsem teda nastavit v biosu 2xAGP no a všechno najednou fungovalo na stopro, jenže to mě moc neuspokojí, rád bych aby to šlapalo na 4xAGP, protože výsledek, kterej se mi ač s rozbleclejma texturama ve 3DMarku 2003 byl lepší cca o 200 bodů se 4x než s 2x, což by ještě vylepšilo případný tunění karty. Nemám rád něco na půl taky bych rád aby to šlo, jenže už mě nenapadá co s tim, ještě jsem myslel vypnout funkci 3Dnow na procáku jenže ji zase nemůžu najict...díky za případné směřování správným směrem:-] Jo ještě zkoušel jsem diagnostikovat v dxdiag a při testu D7 kostka proběhne při D8 chvíli jo pak zamrzne, D9 nic, když se mi to jednu dobu rozběhlo s těma texturama všechny testy OK akorát byli písmenka na kostce jakoby zdvojený, jednou sem mi povedlo že byli uplně OK, na 2xAGP všechno jede, jo mám Directx9c
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Zkus vypnout v BIOSu AGP Fast Write
show must go on..
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

nevim ale zda se mi ze tahle deska nema AGP/PCI lock, takze zkus to hodit zpet na default a vyzkousej jestli to bezi :roll:
free666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od free666 »

nema...je to Via KT333 :)a co vim ani novejsi KT600 ho nema...u KT800 ci KT 880 si nejsem jistej...

spis nez Fast Write bych vypnul SideBand Adressing...ale nejdriv vypni oboje :) a samo FSB na nejaky standartni hodnoty,aby delicka spravne rozdelovala na PCI/AGP 33/66Mhz a nebo to dat rovnou na default...
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM :) )DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Pro tvoji desku bych doporucil ovladace 4in1 verze 4.49 (zdroj: FAQ - 4in1 a ostatní ovladače od VIA Technologies), zkusil bych jeste stahnout a nainstalovat modifikovane ovladace. Pokud by nepomohlo nic z toho jak psali ostatni (FW OFF, SideBand Adressing OFF, procak hodit na default), zkus preinstalovat system (nova instalace Win na cisty disk)

2 free666: chipset VIA KT880 ma AGP/PCI lock, chipset VIA KT800 pro socket A neexistuje.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Tomys
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomys »

Tak bohužel ani jedno z těchle řešení se nijak neodrazilo na problému který stále trvá:-/
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“