Zdar všem
Mám tu problémek, mám kartu MSI GeForce FX5600 256MB RAM, a kompa Athlon 900@1035 Mhz základní desku Kudoz7E/333-A s VIA chipsetem, 256MB RAM není to teda žádná pecka no, ale stačí mi to, leč mě trápí jedna věc a to AGP, moje deska podporuje 4x AGP, karta až 8XAGP, takže jsem to chtěl rozchodit na 4x, hodim tam kartu zapnu kompa a OK všechno naskočilo, nainstaloval jsem originál ovladače na CD a resnul. Znovu to najelo OK, zběžně jsem prolít vlastnosti všechno bylo v pořádku a chtěl jsem testovat na 3DMarcích, jenže mi to nefaká, vůbec se nezobrací žádná grafika, jak menu, tak samotné testy, to samý u her, prostě to zčerná a ztuhne, ríkám OK, nahraju aktuální ovladače a zkusim znovu, nahrál jsem tedy řadu 56.72, nepomohlo, pak jsem nahrál nejnovější 4in1 drivery a sadu ovladačů 61.xx došlo ke změně, všechno jakoby šlo, ale textury byly hrozně rozpatlaný, měli špatný barvy a měnili se, obraz se jakoby klepal, prostě celý rozházený to bylo, tak jsem říkal že to bude asi ovladačema a zkusil jsem všemožný kromě sedmičový řady, která ale spíš moji kartu zpomalý ale výsledek žádnej, tak jsem chtěl vrátit tu šestkovou řadu a začít jinde, jenže už ani to se mi nepovedlo, skončilo to zase u zamrzání obrazu. Zkusil jsem teda nastavit v biosu 2xAGP no a všechno najednou fungovalo na stopro, jenže to mě moc neuspokojí, rád bych aby to šlapalo na 4xAGP, protože výsledek, kterej se mi ač s rozbleclejma texturama ve 3DMarku 2003 byl lepší cca o 200 bodů se 4x než s 2x, což by ještě vylepšilo případný tunění karty. Nemám rád něco na půl taky bych rád aby to šlo, jenže už mě nenapadá co s tim, ještě jsem myslel vypnout funkci 3Dnow na procáku jenže ji zase nemůžu najict...díky za případné směřování správným směrem:-] Jo ještě zkoušel jsem diagnostikovat v dxdiag a při testu D7 kostka proběhne při D8 chvíli jo pak zamrzne, D9 nic, když se mi to jednu dobu rozběhlo s těma texturama všechny testy OK akorát byli písmenka na kostce jakoby zdvojený, jednou sem mi povedlo že byli uplně OK, na 2xAGP všechno jede, jo mám Directx9c
Problém s MSI Geforce FX5600
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Tomys
- Nováček

-
- shadow
- Středně pokročilý

- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- free666
- Začátečník

nema...je to Via KT333 :)a co vim ani novejsi KT600 ho nema...u KT800 ci KT 880 si nejsem jistej...
spis nez Fast Write bych vypnul SideBand Adressing...ale nejdriv vypni oboje
a samo FSB na nejaky standartni hodnoty,aby delicka spravne rozdelovala na PCI/AGP 33/66Mhz a nebo to dat rovnou na default...
spis nez Fast Write bych vypnul SideBand Adressing...ale nejdriv vypni oboje
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM
)DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Pro tvoji desku bych doporucil ovladace 4in1 verze 4.49 (zdroj: FAQ - 4in1 a ostatní ovladače od VIA Technologies), zkusil bych jeste stahnout a nainstalovat modifikovane ovladace. Pokud by nepomohlo nic z toho jak psali ostatni (FW OFF, SideBand Adressing OFF, procak hodit na default), zkus preinstalovat system (nova instalace Win na cisty disk)
2 free666: chipset VIA KT880 ma AGP/PCI lock, chipset VIA KT800 pro socket A neexistuje.
2 free666: chipset VIA KT880 ma AGP/PCI lock, chipset VIA KT800 pro socket A neexistuje.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC