tenhle pozdně-prázdninový projekt vznikl protože už mi především z důvodů špatné vnitřní organizace, podivné velikosti, divné čelní masky ve stylu NOKIE a spoustě dalších maličkostí nestačí má stávající case (je to prostě asijský křáp
a tady jsou nějaké fotky ať vidíte o co 'de...

jako základ mi padla do oka "v práci volně ležící", klasická MOREX KN600, kterou obdivuju snad už od roku 1995~96 kdy jsem viděl prvně její předchůdkyni (samozřejmě v provedení AT) a jak je vidět ze stránek výrobce ....světe div se - ještě se prodává
KN600 v plné kráse...

Nová mašina bude nádherně prostorná, což umožní nasadit větší pasiv a docílit ještě většího overclocku procesoru (protože mi něco říká že můj tualatin ještě neřekl poslední slovo
Přívod vzduchu tvoří dva 120mm FANY glacial (které jsou za úplnou babku, mají dvojité ložisko a vzhledem k ceně se celkem těším na výsledný efekt) - tyto budou regulovány deskou a spínat a regulovat se budou podle potřeby. opatřeny budou oba prachovými filtry a ochrannými mřížkami. Pro čelní nasávání jsem se rozhodl po špatných zkušenotech s tím v bočnici.
Odvod vzduchu je řešený jediným 120mm ventilátorem ve zdroji FORTRON, takže v kombinaci s nasáváním se bude v case vytvářet lehký přetlak což je celkem fajn a odzkoušené opatření proti nasávání prachu.
Chlazení procesoru bude zajištěno 80mm COOLERMASTEREM (taky regulovaným z MB) chyceným na držáku naproti pasivu. Chlazení grafárny ATI radeon 9600 je řešeno pasivem od výrobce. HDD bude zavěšen přeně naproti hornímu 120mm FANU.
Case nebude mít tlačítko power (už tři roky jsem ho nepoužil), jen malý nouzový reset (možná) v zadu, dále nebude mít disketovou mechaniku kterou jsem nepoužil snad ještě déle
Co naopak bude mít je mnou home-made vyrobený LCD který bude sloužit pro zobrazování trafficu na mém non-stop na kolejích běžícím FTP, ten bude chycen na stejném držáku jako chladič procesoru a bude uvnitř case, skovaný těsně za plexi- to bude vyvedeno v jednoduchém obdélníkovém tvaru a osazené v otvoru vyřezaném stejně jako logo kolegou laserem
Barva kejsu bude v kombinaci: červená, černá, kov a osvětlení vč. led power a hdd bílé
a samozřejmě ještě tisíce maličkostí na které jsem zapomněl...
home-made LCD...

současný stav...

a budoucí okno bočnice, která už je na LASER CUTu...

Celkem dost jsem se nařezal přímočarkou (řezat milimetorvý plech ručně doporučuju jen opravdovým HC kutilům), kousek jsem přetmelil, hodně moc jsem se toho nabrousil abych opravil nepřesnosti které vznikly mými lammerskými tlapami a už teď v cca polovině úprav můžu říct, že přestávám chápat kde celá modderská komunita bere čas, trpělivost a pochopení svých rodin, manželek, přítelkyň, sousedů a především svou vlastní na své projekty...nebudu vypichovat jednoho po druhém....všichni jste dobří a máte u mně respekt!!!
a abych nezapomněl: chci už teď pochválit pana Dudka z www.dcase.cz za držáky ventilátorů a rady ohledné LASER CUTu