>>projekt: ISAAC dokoncen (str 5a6) +wallpaper (str 7)

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

>>projekt: ISAAC dokoncen (str 5a6) +wallpaper (str 7)

Příspěvek od eXp10it »

Obrázek

tenhle pozdně-prázdninový projekt vznikl protože už mi především z důvodů špatné vnitřní organizace, podivné velikosti, divné čelní masky ve stylu NOKIE a spoustě dalších maličkostí nestačí má stávající case (je to prostě asijský křáp 8))

a tady jsou nějaké fotky ať vidíte o co 'de...
Obrázek Obrázek

jako základ mi padla do oka "v práci volně ležící", klasická MOREX KN600, kterou obdivuju snad už od roku 1995~96 kdy jsem viděl prvně její předchůdkyni (samozřejmě v provedení AT) a jak je vidět ze stránek výrobce ....světe div se - ještě se prodává :o jinak celá kejs je do poslední mrtě snadno rozmontovatelná a tloušťky plechů jsou (pokuď mně mikrometr neklame) solidních 0,9mm

KN600 v plné kráse...
Obrázek

Nová mašina bude nádherně prostorná, což umožní nasadit větší pasiv a docílit ještě většího overclocku procesoru (protože mi něco říká že můj tualatin ještě neřekl poslední slovo :twisted:)
Přívod vzduchu tvoří dva 120mm FANY glacial (které jsou za úplnou babku, mají dvojité ložisko a vzhledem k ceně se celkem těším na výsledný efekt) - tyto budou regulovány deskou a spínat a regulovat se budou podle potřeby. opatřeny budou oba prachovými filtry a ochrannými mřížkami. Pro čelní nasávání jsem se rozhodl po špatných zkušenotech s tím v bočnici.
Odvod vzduchu je řešený jediným 120mm ventilátorem ve zdroji FORTRON, takže v kombinaci s nasáváním se bude v case vytvářet lehký přetlak což je celkem fajn a odzkoušené opatření proti nasávání prachu.
Chlazení procesoru bude zajištěno 80mm COOLERMASTEREM (taky regulovaným z MB) chyceným na držáku naproti pasivu. Chlazení grafárny ATI radeon 9600 je řešeno pasivem od výrobce. HDD bude zavěšen přeně naproti hornímu 120mm FANU.
Case nebude mít tlačítko power (už tři roky jsem ho nepoužil), jen malý nouzový reset (možná) v zadu, dále nebude mít disketovou mechaniku kterou jsem nepoužil snad ještě déle :?
Co naopak bude mít je mnou home-made vyrobený LCD který bude sloužit pro zobrazování trafficu na mém non-stop na kolejích běžícím FTP, ten bude chycen na stejném držáku jako chladič procesoru a bude uvnitř case, skovaný těsně za plexi- to bude vyvedeno v jednoduchém obdélníkovém tvaru a osazené v otvoru vyřezaném stejně jako logo kolegou laserem :-D
Barva kejsu bude v kombinaci: červená, černá, kov a osvětlení vč. led power a hdd bílé
a samozřejmě ještě tisíce maličkostí na které jsem zapomněl...

home-made LCD...
Obrázek Obrázek
Obrázek

současný stav...
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

a budoucí okno bočnice, která už je na LASER CUTu...
Obrázek

Celkem dost jsem se nařezal přímočarkou (řezat milimetorvý plech ručně doporučuju jen opravdovým HC kutilům), kousek jsem přetmelil, hodně moc jsem se toho nabrousil abych opravil nepřesnosti které vznikly mými lammerskými tlapami a už teď v cca polovině úprav můžu říct, že přestávám chápat kde celá modderská komunita bere čas, trpělivost a pochopení svých rodin, manželek, přítelkyň, sousedů a především svou vlastní na své projekty...nebudu vypichovat jednoho po druhém....všichni jste dobří a máte u mně respekt!!!

a abych nezapomněl: chci už teď pochválit pana Dudka z www.dcase.cz za držáky ventilátorů a rady ohledné LASER CUTu :worship:
Naposledy upravil(a) eXp10it dne sob 7. led 2006, 21:22, celkem upraveno 9 x.
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

fajnovej mod :)
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

:up: Musím pochvílit...tenhle mod vypadá velice pěkně a pokud ho dotáhneš do konce, tak to bude myslím paráda.

Jen bych měl dotaz ohledně zmiňovaných držáků ventilátorů...co tím přesně myslíš? Mohl bys napsat nějaký podrobnosti. Ty přední fany mi podle fotek připadají, že nejsou úplně na plechu, tkaže předpoklídám, že tam je něco mezi...díky za info...
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

jj vypadá to pěkně
btw co znamená ta lebka namalovaná na dvířkách? :?
mOOder
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

!

Příspěvek od mOOder »

Hmm uvod jak nikdo jiny nema ! fakt pekny ! jen tak dal tesim se na dasli foto :)
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

projekt: ISAAC

Příspěvek od eXp10it »

jedno po druhém:
Stoobi píše:Jen bych měl dotaz ohledně zmiňovaných držáků ventilátorů...co tím přesně myslíš? Mohl bys napsat nějaký podrobnosti. Ty přední fany mi podle fotek připadají, že nejsou úplně na plechu, tkaže předpoklídám, že tam je něco mezi...díky za info...
jak vidím, tak jsem nevybral žádnou z fotek s držákem a tak to napravuju...

držák z www.dcase.cz...
Obrázek

přední FANy jsou přitáhnuté společně s filtry a mřížkami až na plech...takže doufám že to nebude dělat neplechu (když tak to lehce podložím), ale vzdhledem k tomu že dvě 120mm díry (BTW je to přesná velikost CD a tak jde stare CD s výhodou používat jako rychlou šablonu na kreslení otvorů :wink: ) oslabily celkem hodně přední plech (a taky plastové čelo utrpělo na tuhosti) - chtěl jsem jí nějak ztužit - takže ventilátory zajišťují tuhost v rovině přední masky.

a já mám na TEBE taky dotazy, protože si myslím, že máš tady z lidí největší přehled o barvení case: mám příbuzné v autoservisu, a tak jsem si jen chtěl nastříkat bednu základovku a pak to nechat dodělat "profi" u nich, ale vzhledem k tomu že dělají jen LIAZky apod. jsem se dozvěděl že vzhledem k prašnosti u nich to není dobrý nápad si nechat dělat takovouhle malou věc a že lepších výsledků docílím normálně ze spreje...peníze do nějaké autolakovny se mi vrážet nechcou, protože mám pocit že by to stálo jako celá dosavadní část projektu :( a navíc jsem někdy minulý týden viděl na discovery channel borce co z ruky stříkal "sprejem za pětník" bok porsche a vypadalo to facht k nerozeznání od původních částí. takže...

1) bude třeba na vrchní lak ještě další - transparentní a nebo to bude stačit jen podle návodu rozleštit???
2) bude jeden spray stačit na celý case?
3) mám doma starší bílý spray, který vypadá po nastříkání k nerozeznání od takového toho klasického emailu co se dává na pračky, sporáky a pod. (odzkoušeno) a v hlavě mám nápad že by vypadal na vnitřních částech case sqěle....myslíš že je to hovadina a nebo dobrý nápad vnitřní kostru barvit? vím že to musím dokonale očistit, odmastit a taky obrousit, ale nebude se to časem loupat?

"email" ve sprayi...
Obrázek
Xan píše:co znamená ta lebka namalovaná na dvířkách?
je to obšlehlá jedna z nálepek na nějakém serveru, který se zabývá prodejem autosamolepek...původně mněly být otvory pro fany kruhové a nálepka bílá.....projekt ale ulítl trochu jiným směrem a tak se budu podobnými zhovadilostmi zabývat až po nalakování - takže jako by tam nebyla 8)

samozřejmě všem děkuji za chválu, ale musím dodat že tenhle thread vznikl abych popíchl a podpořil Vás ostatní k další tvorbě...konkurence je nejlepší motivace a stejně jako uznání dodává dalších sil!
eXp10it is b4ck
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

aha, tak tenhle držák znám...a ty přední fany, asi se mi to jen tak opticky zdálo... :oops:

Jinak abych tedy odpověděl na otázky:
1) většina lidí radí použít ještě transparentní lak, já osobně ho nepoužívám, ale je to hlavně tím, že jsem vždycky stříkal venek case autolakem (míchaným). Každopádně bych ho tam asi dal, pokud to má vydržet, ale rozleštění je samozřejmostí...
2) nebude. Respektive teoreticky (podle návodu by měl), ale nebude, protože na case stříkáš hodně zakrůt, apod, hodně jde taky mimo, takže doporušju spíš 2-3 spreje...a hlavně nezapomínej na stříkání po malých vrstvách vícekrát.
3) To, co je na pračkách, apod, to neuděláš, protože to je smalt a ne barva ve spreji, ale asi to má smalt napodobit, je možné, že se takové spreje prodávají, takže to použít můžeš a bude to vypadat asi stejně, ale nebude to tak pevnej povrch. :( Odmaštění apod. je samozřejmostí a jestli se to bude loupat? No úplně 100% v místech, kde to budeš odírat, tedy plechy, kam se dávají bočnice, apod, ale na místech, kde nedochází k oděru by to mělo vydržet...spíš si to chce dávat bacha právě na to odření.

Ale jinak si myslím, že by to mohlo vypadat dobře. Jen ještě k tomu Porche, ono to je sice pěkný, že to vypadá stejně, ale kvalita není stejná. S originál barvou na autě se jen tak něco rovnat nemůže, protože ta je pokud vím stříkána nějakou tou statickou technologií, dále je to hodně kvalitní barva a následně se ještě myslím "vypaluje", takže to je pak samostatná vrstva, to člověk nedocílí ani namíchaným autolakem, ale sprej je prostě úplně něco jinýho, ten udělá vrstvu, ale není tak pevná a tak se odírá... :wink:
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: projekt: ISAAC

Příspěvek od Kopi. »

eXp10it píše:..., takže v kombinaci s nasáváním se bude v case vytvářet lehký přetlak což je celkem fajn a odzkoušené opatření proti nasávání prachu.
Mohl by ses trochu rozepsat?
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Stoobi píše:aha, tak tenhle držák znám...
díkec....jsou to věci, které se nikde nepíšou a tak bych se je jinak nedověděl....s tím porsche to byla samozřejmé nadsázka, ale jen jsem to přidal abych podpořil spíš sám pro sebe své argumenty ohledně barvení před TEBOU jako mým GURU přes barvení case :worship:
eXp10it is b4ck
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Díky... :oops: Ale to bych zase netvrdil. Hlavně kdybys viděl mojí dnešní práci, tak bys změnil názor, ST2.0 mě dneska tak nas**l, že bych ho nejraději vyhodil z okna...ale to sem nepatří... :oops:
LuckeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckeR »

Na uvod je to dost dobre .. len tak dalej uvidime co z toho vznikne teraz sa to este neda dako extremne hodnotit ale zatial je to fakt :up: :up: :up:
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

vizual

Příspěvek od eXp10it »

protože se mi už dneska nic nechtělo dělat a taky proto, že jsem měl f kompíku model bočnice pro laserCUT - přidávám menší vizual s nasazenou bočnicí. červená je bohužel přepálená protože jsem byl nucen renderovat na notebukvu a jeho LCD jaxi neuneslo mé představy 8)

vizuály...
Obrázek Obrázek

...toť vše. Asi nebudu mít tento týden moc času a tak bude další update až v pátek, kdy budu mít vypálenou bočnici :?

//edit: a jak vidím, ani JPEG neustál takové množství červené, takže i při piplání se chroma-supsamplingem a nastavování kompresního poměru vypadají obrázky jako polité vodou :sad:
eXp10it is b4ck
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: projekt: ISAAC

Příspěvek od eXp10it »

Kopi. píše:Mohl by ses trochu rozepsat?
ale jó :D jednoduše jeden 120mm fan fouká skrz zdroj ven a dva foukají skrz filtry v dovnitř...takže dovnitř půjde víc vzduchu než ven a proto se nebude prach nasávat skrz netěsnosti case (mechaniky, nožky, spáry mezi díly...) díky tomu nebudu muset čistit kejs co čvrt roku ale jen co půl :wink:
eXp10it is b4ck
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

jak funguje ten držák na fan nějak sem to nepobral :stupid:
Naposledy upravil(a) Xan dne ned 11. zář 2005, 19:06, celkem upraveno 1 x.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...nápad s dvěma 120-kama na přednim čele je libovej, rozhodně to dost zlepší design casu. možná tě ale trochu zklamu - 120-ky od glacialtechu nejsou ani moc tichý a už rozhodně ne výkonný. to mluvím z vlastní zkušenosti. navíc ty je budeš ještě brzdit prachovym filtrem. pokud chceš ticho za výbornou cenu se slušnym výkonem, zvol AKASA (tušim že amber)...

...case to bude bezpochyby designově mooc pěkná, ale mě osobně by vadil hluk. dvě díry skrz přední čelo (pro fany) otevřou cestu hluku z prakticky všech pohyblivejch částí uvnitř kompa (CPU cooler, HDD atd.) a samy ho i notnej díl vyprodukujou. já teď řešim case pro úplně stejnej účel, jako ty - kolej, ftp-ko, nočně-denní tahání čehokoliv odkudkoliv - právě jen kvůli požadavku na tichost...jinak bych se na to ani nevyprd, použil normální EC-čko a nazdar bazar...

...když ale pominu trochu větší hlučnost, tak :thumbsup: ...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jak ten držák drží...

Příspěvek od eXp10it »

Xan píše:jak funguje ten držák na fan nějak sem to nepobral :stupid:
co bych pro Vás neudělal :wink:

držák in action...
Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) eXp10it dne ned 11. zář 2005, 19:14, celkem upraveno 1 x.
eXp10it is b4ck
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Musím souhlasit s Dilem ohledně zajimavýho designu, stejně mám udělanej Orange a te předek se mi strašně líbí...působí tak nějak agresivně, což mám rád... :oops:
Naposledy upravil(a) Stoobi dne ned 11. zář 2005, 19:32, celkem upraveno 1 x.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Stoobi píše:Musím souhlasit s Dilem ohledně zajimavýho designu, stejně mám udělanej Orange a te předek se mi strašně líbí...působí tak nějak agresivně, což mám rád... :oops:
...jj, přesně tak - AGRESIVNĚ, to je to správný slovo... :)
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

-- DiL -- píše:...nápad s dvěma 120-kama...
jj děkuji, akasy jsem měl vybrané, ale... ....ale cena mně přesvědčila o glacialech (za jeden akasa tři glacialy) a má zkušenost hovoří jasně: i ten nejshitovnější ventilátor je tichý jako spící nemluvně, když ho točíš na 10%. Jednoduše ho hned ze startu komp nakopne a po najetí systému ho speedfan umrtví na samou hranici toho, kdy se ještě točí :twisted: a navíc už jsem zkoušel oba glacialy zapojit na 6 V a slyšet nešly vůbec, o průtok vzduchu nemám vzhledem ke tvaru jejich lopatek vůbec žádnou starost a prachové filtry z GME jsou to nejlepší co jsem sehnal (a stály nekřesťanských 100kč/ks)...navíc je možné ba přímo pravděpodobné, že ventilátory nastavím tak aby se po startu kompu hned vyply a pak pojede jen větroň na CPU a 120mm ve zdroji FORTRON - protože tuleň se chladí snad sám (a to mu ještě chystám větší pasiv) a zbytek to nějak překousne a nebo jen v nouzovém případé zasáhnou oba ventilátory lehkým roztočením...
Dříve jsem trpěl noise-killing obscesemi typu: příjdu ke kámošovi na návštěvu a z ničeho nic se diví proč si vyndávám z baťůžku šroubovák a rozebírám mu komp....abych mu umrtvil všechny řvoucí ventilátory :D ale dnes už jsem z toho vyrostl a vím že i když strčíš barracudu od seagate třeba pod peřinu tak jí večer stejně uslyšíš ...a tak jsem se dostal do fáze kdy preferuju přijatelný výkon při přijatelném hluku. ale však se stačí podívat na začátek threadu jakým matrošem je obložený celý můj stávající komp...myslím že to říká vše!
Mé FTP pojede samozřejmě jen když budu na nohách...neusnul bych ani kdybyby v kompu nebyl žádný větroň a místo disku by tam byla nějaká FLEŠKA...vadí mi takový ten typický elektronický vysokofrekvenční noise (jako když je zapnutá ve standby televize).
No a z toho otevření case skrz díry taky strach nemám...protže plech naskládaný na sebe přeci jen není dřevěná ozvučnice s basreflexem a i ta vlastné funguje jiank a pokud v tomto máš pravdu tak věz že mi spoustu toho matroše na odhlučnění nahrávacích studií od DEXONu ješté zbylo a tak by netrvalo dlouho a celý case by byl vevniř obalen...zatím to ale neplánuju ....uf, snad je to fše 8-)
eXp10it is b4ck
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

-- DiL -- píše:
Stoobi píše:Musím souhlasit s Dilem ohledně zajimavýho designu, stejně mám udělanej Orange a te předek se mi strašně líbí...působí tak nějak agresivně, což mám rád... :oops:
...jj, přesně tak - AGRESIVNĚ, to je to správný slovo... :)
Agreivně pusobí i krev, vnitřnosti či lebka a jsou zadarmo co je takhle zkusit místo barviček. :)
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Odpovědět

Zpět na „Projekty“