Řadič Kouwell KW-571A a ATAPI zařízení
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- DVC64
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Řadič Kouwell KW-571A a ATAPI zařízení
Stále totiž řeším můj problém s nekompatibilitou TEACu CD-540E a mojí desky. Chtěl bych zkusit vyřešit tento problém jeho připojením na přídavný řadič. Máte ho někdo doma a fungují na něm CD-ROMky?
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Jája
- Čestný člen
NA 571a by to mělo chodit, ale bacha na verzi s raidem ta už to pokkud mne paměť neklame neumí.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- miho
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Muzu potvrdit ze to funguje. Beha na tom i vypalovacka. Jdou precist bez problemu SMART hodnoty. V Linuxu a FreeBSD je ovladac v jadre (distribucni jadra linuxu to maji vetsinou ve forme modulu zakompilovane). Ve win XP je ovladac taktez obsazen neni treba nic instalovat.
Proste docela kompatibilni kousek HW![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Proste docela kompatibilni kousek HW
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
- DVC64
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- DVC64
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak je doma a po provedení prvních testů jsem zklamán. Všechno funguje, kromě toho TEACa:-(
Musím si ještě pohrát s různými kombinacemi zapojení, ale nevíte někdo jak mám vypnout integrovaný řadič na desce (mám tušení, že problém je v něm)? Pokud v BIOSu vypnu oba kanály tak BIOS ani Windows na nich žádné zařízení nenajdou (přestože jsem jej pro otestování připojil), ale řadič jako takový se v POSTu zobrazí s přiřazeným IRQ a ve Windows je nainstalován (a pokud jej odeberu, tak se nainstaluje znova).
Přidáno:
P.S.: V prohlížeči událostí je po zatuhnutí kompu a následném resetu uvedeno toto: "Na zařízení \device\cdrom0 byla při operaci stránkování rozpoznána chyba". To jen kdyby to někomu něco řeklo a mohl by mi pomoci.
Musím si ještě pohrát s různými kombinacemi zapojení, ale nevíte někdo jak mám vypnout integrovaný řadič na desce (mám tušení, že problém je v něm)? Pokud v BIOSu vypnu oba kanály tak BIOS ani Windows na nich žádné zařízení nenajdou (přestože jsem jej pro otestování připojil), ale řadič jako takový se v POSTu zobrazí s přiřazeným IRQ a ve Windows je nainstalován (a pokud jej odeberu, tak se nainstaluje znova).
Přidáno:
P.S.: V prohlížeči událostí je po zatuhnutí kompu a následném resetu uvedeno toto: "Na zařízení \device\cdrom0 byla při operaci stránkování rozpoznána chyba". To jen kdyby to někomu něco řeklo a mohl by mi pomoci.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- DVC64
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Raklamace už asi není reálná, protože tu mechaniku mám cca 3 roky. A co se týče toho, jestli je vadná, tak to jsem už řešil v diskusi o desce EPoX 8RDA3+. TEACa jsem provozoval na 3 různých počítačích bez problémů. Je fakt, že tam byly čipsety od Intelu a Vie a já teď mám nVidiu. Bohužel neznám v okolí nikoho s nForcem na otestování.
- Wotan
- Začátečník
Mam ten samy radic v druhym pocitaci a vse mi funguje bez problemu, jen kdyz chci z cd-romky, kterou mam normalne na tom radici pripojenou, bootovat, tak ji musim vypojit a pichnout ji do IDE na boardu, jinak mi ji system pres bootovaci disketu z W98SE neni schopnej najit.
V biosu mam nastavenou polozku, kde se udava moznost pripojeni dalsich pridavnych radicu na auto.
V biosu mam nastavenou polozku, kde se udava moznost pripojeni dalsich pridavnych radicu na auto.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
teď mě tak napadá...nebude to zdrojem ? zkus ten teac píchnout na jiný napájecí kabel, nebo zkus uplně jiný (lepší) zdroj. ta nForce2 je dost žravá, takže je uplně možný, že je problém tam...DVC64 píše:Raklamace už asi není reálná, protože tu mechaniku mám cca 3 roky. A co se týče toho, jestli je vadná, tak to jsem už řešil v diskusi o desce EPoX 8RDA3+. TEACa jsem provozoval na 3 různých počítačích bez problémů. Je fakt, že tam byly čipsety od Intelu a Vie a já teď mám nVidiu. Bohužel neznám v okolí nikoho s nForcem na otestování.
ale bůhví, jestli už nebude pozdě - taky ten zdroj mohl tu mechaniku odpálit
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/rolleyes.gif)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- DVC64
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel žádný další ATX zdroj nemám k dispozici, ale myslíš, že bych jej mohl připojit na další "externí" zdroj? Mám tím na mysli IDE kabel na nVidii a zároveň napájecí kabel z vedlejšího AT stroje.MaWa píše:... zkus ten teac píchnout na jiný napájecí kabel, nebo zkus uplně jiný (lepší) zdroj...
Tak to určitě ne, protože v původním starém stroji stále šlape bez problémů.MaWa píše:... taky ten zdroj mohl tu mechaniku odpálit...
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
hmm tak to nevim, ale myslim, že se to snad nesmíDVC64 píše:Bohužel žádný další ATX zdroj nemám k dispozici, ale myslíš, že bych jej mohl připojit na další "externí" zdroj? Mám tím na mysli IDE kabel na nVidii a zároveň napájecí kabel z vedlejšího AT stroje.MaWa píše:... zkus ten teac píchnout na jiný napájecí kabel, nebo zkus uplně jiný (lepší) zdroj...
![Confused :?](./images/smilies/eh.gif)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."