Řadič Kouwell KW-571A a ATAPI zařízení
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- DVC64
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Řadič Kouwell KW-571A a ATAPI zařízení
Stále totiž řeším můj problém s nekompatibilitou TEACu CD-540E a mojí desky. Chtěl bych zkusit vyřešit tento problém jeho připojením na přídavný řadič. Máte ho někdo doma a fungují na něm CD-ROMky?
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Jája
- Čestný člen
NA 571a by to mělo chodit, ale bacha na verzi s raidem ta už to pokkud mne paměť neklame neumí.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- miho
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
Muzu potvrdit ze to funguje. Beha na tom i vypalovacka. Jdou precist bez problemu SMART hodnoty. V Linuxu a FreeBSD je ovladac v jadre (distribucni jadra linuxu to maji vetsinou ve forme modulu zakompilovane). Ve win XP je ovladac taktez obsazen neni treba nic instalovat.
Proste docela kompatibilni kousek HW
Proste docela kompatibilni kousek HW
- DVC64
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- DVC64
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak je doma a po provedení prvních testů jsem zklamán. Všechno funguje, kromě toho TEACa:-(
Musím si ještě pohrát s různými kombinacemi zapojení, ale nevíte někdo jak mám vypnout integrovaný řadič na desce (mám tušení, že problém je v něm)? Pokud v BIOSu vypnu oba kanály tak BIOS ani Windows na nich žádné zařízení nenajdou (přestože jsem jej pro otestování připojil), ale řadič jako takový se v POSTu zobrazí s přiřazeným IRQ a ve Windows je nainstalován (a pokud jej odeberu, tak se nainstaluje znova).
Přidáno:
P.S.: V prohlížeči událostí je po zatuhnutí kompu a následném resetu uvedeno toto: "Na zařízení \device\cdrom0 byla při operaci stránkování rozpoznána chyba". To jen kdyby to někomu něco řeklo a mohl by mi pomoci.
Musím si ještě pohrát s různými kombinacemi zapojení, ale nevíte někdo jak mám vypnout integrovaný řadič na desce (mám tušení, že problém je v něm)? Pokud v BIOSu vypnu oba kanály tak BIOS ani Windows na nich žádné zařízení nenajdou (přestože jsem jej pro otestování připojil), ale řadič jako takový se v POSTu zobrazí s přiřazeným IRQ a ve Windows je nainstalován (a pokud jej odeberu, tak se nainstaluje znova).
Přidáno:
P.S.: V prohlížeči událostí je po zatuhnutí kompu a následném resetu uvedeno toto: "Na zařízení \device\cdrom0 byla při operaci stránkování rozpoznána chyba". To jen kdyby to někomu něco řeklo a mohl by mi pomoci.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- DVC64
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Raklamace už asi není reálná, protože tu mechaniku mám cca 3 roky. A co se týče toho, jestli je vadná, tak to jsem už řešil v diskusi o desce EPoX 8RDA3+. TEACa jsem provozoval na 3 různých počítačích bez problémů. Je fakt, že tam byly čipsety od Intelu a Vie a já teď mám nVidiu. Bohužel neznám v okolí nikoho s nForcem na otestování.
- Wotan
- Začátečník
Mam ten samy radic v druhym pocitaci a vse mi funguje bez problemu, jen kdyz chci z cd-romky, kterou mam normalne na tom radici pripojenou, bootovat, tak ji musim vypojit a pichnout ji do IDE na boardu, jinak mi ji system pres bootovaci disketu z W98SE neni schopnej najit.
V biosu mam nastavenou polozku, kde se udava moznost pripojeni dalsich pridavnych radicu na auto.
V biosu mam nastavenou polozku, kde se udava moznost pripojeni dalsich pridavnych radicu na auto.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
teď mě tak napadá...nebude to zdrojem ? zkus ten teac píchnout na jiný napájecí kabel, nebo zkus uplně jiný (lepší) zdroj. ta nForce2 je dost žravá, takže je uplně možný, že je problém tam...DVC64 píše:Raklamace už asi není reálná, protože tu mechaniku mám cca 3 roky. A co se týče toho, jestli je vadná, tak to jsem už řešil v diskusi o desce EPoX 8RDA3+. TEACa jsem provozoval na 3 různých počítačích bez problémů. Je fakt, že tam byly čipsety od Intelu a Vie a já teď mám nVidiu. Bohužel neznám v okolí nikoho s nForcem na otestování.
ale bůhví, jestli už nebude pozdě - taky ten zdroj mohl tu mechaniku odpálit
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- DVC64
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel žádný další ATX zdroj nemám k dispozici, ale myslíš, že bych jej mohl připojit na další "externí" zdroj? Mám tím na mysli IDE kabel na nVidii a zároveň napájecí kabel z vedlejšího AT stroje.MaWa píše:... zkus ten teac píchnout na jiný napájecí kabel, nebo zkus uplně jiný (lepší) zdroj...
Tak to určitě ne, protože v původním starém stroji stále šlape bez problémů.MaWa píše:... taky ten zdroj mohl tu mechaniku odpálit...
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
hmm tak to nevim, ale myslim, že se to snad nesmíDVC64 píše:Bohužel žádný další ATX zdroj nemám k dispozici, ale myslíš, že bych jej mohl připojit na další "externí" zdroj? Mám tím na mysli IDE kabel na nVidii a zároveň napájecí kabel z vedlejšího AT stroje.MaWa píše:... zkus ten teac píchnout na jiný napájecí kabel, nebo zkus uplně jiný (lepší) zdroj...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."