mandrivalinux(mandrake) na 3CD

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
dařbujan
Nováček
Nováček

mandrivalinux(mandrake) na 3CD

Příspěvek od dařbujan »

Dobry den chci si stahnou mandrivalinux ale je celkem na 3 cd a ptam se jestli bymi nestacilo si stahnout jen jedno cd jelikoz nemam zrovna rychle pripojeni a proc je to natolik cd? To je to tak velky nebo sou na tech dalsich nejake pridavne programy.Předem dik.
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

Re: mandrivalinux(mandrake) na 3CD

Příspěvek od gunsenroses »

dařbujan píše:Dobry den chci si stahnou mandrivalinux ale je celkem na 3 cd a ptam se jestli bymi nestacilo si stahnout jen jedno cd jelikoz nemam zrovna rychle pripojeni a proc je to natolik cd? To je to tak velky nebo sou na tech dalsich nejake pridavne programy.Předem dik.
mozes to risknut s tym jednym cd , ale nikto ti nezaruci, ze na tom cd bude napr. graficke prostredie . Ano , zato je to tolko cd.ciek, lebo su tam programy.
Mozes byt rad, ze to ma len 3 cd, nedavno som tahal debian kt. ma 14 cd :lol:
dařbujan
Nováček
Nováček

Příspěvek od dařbujan »

Fia tolik cd,no ale tak ja nakonec raci stahnu vsechny 3 za tyden bych to mohl mit.
Houska
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Houska »

gunsenroses píše: Mozes byt rad, ze to ma len 3 cd, nedavno som tahal debian kt. ma 14 cd :lol:
Tak to se na me nezlob ale to je dost tvoje hloupost, debian to ma docela dobre vykoumany ze v podstate ti staci prvni dve, maximalne tri CD. Uprime receno k funkcnimu debianu ti staci jen jedno a to co opravdu potrebujes dotahas pres internet.
---- DIE YOU SON-OF-A-BITCH ----
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gunsenroses »

Houska píše:
gunsenroses píše: Mozes byt rad, ze to ma len 3 cd, nedavno som tahal debian kt. ma 14 cd :lol:
Tak to se na me nezlob ale to je dost tvoje hloupost, debian to ma docela dobre vykoumany ze v podstate ti staci prvni dve, maximalne tri CD. Uprime receno k funkcnimu debianu ti staci jen jedno a to co opravdu potrebujes dotahas pres internet.
1. tahal som to pre bratranca , kt. nema doma net a nema ani dvd-romku
2. instaloval som ten debian a vyuzil som 9 cd :)
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

dařbujan píše:Dobry den chci si stahnou mandrivalinux ale je celkem na 3 cd a ptam se jestli bymi nestacilo si stahnout jen jedno cd jelikoz nemam zrovna rychle pripojeni a proc je to natolik cd? To je to tak velky nebo sou na tech dalsich nejake pridavne programy.Předem dik.
Mandrake uz nejakej patek nepouzivam, ale bejvalo dobrym zvykem, ze se pri instalaci zeptal, jaky CD mas a sel nainstalovat z prvniho CD. Takze bych se nebal.
dařbujan
Nováček
Nováček

Příspěvek od dařbujan »

Tak us sem ho konecne stahnul a vypalil na CD ale nevim jak ho mam nainstalovat,neche proste nabotovat v biosu sem us taky skousel vselijaky nastaveni ale nic.Neporadil bymi nekdo prosimvas jak mam postupovat?
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

dařbujan píše:Tak us sem ho konecne stahnul a vypalil na CD ale nevim jak ho mam nainstalovat,neche proste nabotovat v biosu sem us taky skousel vselijaky nastaveni ale nic.Neporadil bymi nekdo prosimvas jak mam postupovat?
Ja sem v linuxu lama, ale mas to CD bootovaci?? (Stahnul si image nebo co si stahnul???)

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
dařbujan
Nováček
Nováček

Příspěvek od dařbujan »

No stahnul jsem to ze stranek mandrivy,jen první cd je to ISO.
dařbujan
Nováček
Nováček

Příspěvek od dařbujan »

No problem byl vyresen stacilo jen vytvorit bootovaci disketu.Ale zaroven sem se dostal do dalsiho protoze hned po potvrzeni instalace mi to napise toto:Could not open compressed ramdisk file (/sysroot/tmp/image/install/stage2/mdkinst_stage2.bz2).
Nevite co stim skousel jsem i vypali znova na cd ale to taky nepomohlo.Nemohlo se stat ze se to chybne stahlo protoze us me fakt nic nenapada.
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

dařbujan píše:No problem byl vyresen stacilo jen vytvorit bootovaci disketu.Ale zaroven sem se dostal do dalsiho protoze hned po potvrzeni instalace mi to napise toto:Could not open compressed ramdisk file (/sysroot/tmp/image/install/stage2/mdkinst_stage2.bz2).
Nevite co stim skousel jsem i vypali znova na cd ale to taky nepomohlo.Nemohlo se stat ze se to chybne stahlo protoze us me fakt nic nenapada.
Ses si jistej, ze si stahl urcite prvni a urcite spravny CD? Neni tahle chyba hlasena nekde na foru/mezi chybama, treba na mandriva.cz?
dařbujan
Nováček
Nováček

Příspěvek od dařbujan »

Ten problem sem us vyresil udelal jsem to tak ze sem ten mdkinst_stage2 rozbalil z archivu a znovu vypalil na CD.pak vsechno vypadalo dobre as do chvile kdy se napsala tato hlaska: That cdrom disc does not seem to be a mandrakelinux installation cdrom.Retry with another disc?
Tak us vazne nevim ale je to cd1 to vim urcite.
dařbujan
Nováček
Nováček

Příspěvek od dařbujan »

Tak hotovo us ho mam konecne uspesne nainstalovany v sechny moje problemy spocivaly stakove male prkotiny jako ze sem spravne nevypalil cd tak jak jsem mel :-D .
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Tak já konečně chci zkusit pořádně linux, jsem se rozhodl pro mandrivu 2006 RC2, vypalovanou na 3CD ( www.linuxsoft.cz ) a moc se těším :-D
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

spirit64 píše:Tak já konečně chci zkusit pořádně linux, jsem se rozhodl pro mandrivu 2006 RC2, vypalovanou na 3CD ( www.linuxsoft.cz ) a moc se těším :-D
Mohl bych se tě zeptat proč jsi se nerozhodl pro nějakou stable verzi?
dařbujan
Nováček
Nováček

Příspěvek od dařbujan »

Jiste ze mohl.Protoze sem jeste o nicem takovym nevedel ale to us je ted jedno.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Wiruss píše:
spirit64 píše:Tak já konečně chci zkusit pořádně linux, jsem se rozhodl pro mandrivu 2006 RC2, vypalovanou na 3CD ( www.linuxsoft.cz ) a moc se těším :-D
Mohl bych se tě zeptat proč jsi se nerozhodl pro nějakou stable verzi?
Asi si do odpisu napíšu "LL" jako linuxlama :)

Jsem nikde neviděl nápis beta, nebo unstable, a nevěděl jsem jak dlouho už je k máni. Jinak teď už píšu z mandrivy a budu se muset hodně věcěm učit, a dost věcí vyřešit, takže jsem tě kontaktoval na icq, jestli ti to nevadí.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

spirit64 píše:Jsem nikde neviděl nápis beta, nebo unstable
Mandriva 2006 RC2 - tady máš tu betu... :) RC znamená Release Candidate... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

:oops: 2 je moje šťastné číslo, ale já nezaznamenal žádný problém :( uvidíme.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

spirit64 píše::oops: 2 je moje šťastné číslo, ale já nezaznamenal žádný problém :( uvidíme.
No v takovejchto věcech bych spíše věřil stable max. RC3, nebot pak se ti neco sere a nevíš čím to je a může to být přitom nestable verzí, nejvíc to mrzí když o linuxu nic nevíš a máš distro, které je spíše na klikání...
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“