mandrivalinux(mandrake) na 3CD
- dařbujan
- Nováček

mandrivalinux(mandrake) na 3CD
Dobry den chci si stahnou mandrivalinux ale je celkem na 3 cd a ptam se jestli bymi nestacilo si stahnout jen jedno cd jelikoz nemam zrovna rychle pripojeni a proc je to natolik cd? To je to tak velky nebo sou na tech dalsich nejake pridavne programy.Předem dik.
- gunsenroses
- Začátečník

Re: mandrivalinux(mandrake) na 3CD
mozes to risknut s tym jednym cd , ale nikto ti nezaruci, ze na tom cd bude napr. graficke prostredie . Ano , zato je to tolko cd.ciek, lebo su tam programy.dařbujan píše:Dobry den chci si stahnou mandrivalinux ale je celkem na 3 cd a ptam se jestli bymi nestacilo si stahnout jen jedno cd jelikoz nemam zrovna rychle pripojeni a proc je to natolik cd? To je to tak velky nebo sou na tech dalsich nejake pridavne programy.Předem dik.
Mozes byt rad, ze to ma len 3 cd, nedavno som tahal debian kt. ma 14 cd
- dařbujan
- Nováček

- Houska
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to se na me nezlob ale to je dost tvoje hloupost, debian to ma docela dobre vykoumany ze v podstate ti staci prvni dve, maximalne tri CD. Uprime receno k funkcnimu debianu ti staci jen jedno a to co opravdu potrebujes dotahas pres internet.gunsenroses píše: Mozes byt rad, ze to ma len 3 cd, nedavno som tahal debian kt. ma 14 cd
---- DIE YOU SON-OF-A-BITCH ----
- gunsenroses
- Začátečník

1. tahal som to pre bratranca , kt. nema doma net a nema ani dvd-romkuHouska píše:Tak to se na me nezlob ale to je dost tvoje hloupost, debian to ma docela dobre vykoumany ze v podstate ti staci prvni dve, maximalne tri CD. Uprime receno k funkcnimu debianu ti staci jen jedno a to co opravdu potrebujes dotahas pres internet.gunsenroses píše: Mozes byt rad, ze to ma len 3 cd, nedavno som tahal debian kt. ma 14 cd
2. instaloval som ten debian a vyuzil som 9 cd
- Drom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mandrake uz nejakej patek nepouzivam, ale bejvalo dobrym zvykem, ze se pri instalaci zeptal, jaky CD mas a sel nainstalovat z prvniho CD. Takze bych se nebal.dařbujan píše:Dobry den chci si stahnou mandrivalinux ale je celkem na 3 cd a ptam se jestli bymi nestacilo si stahnout jen jedno cd jelikoz nemam zrovna rychle pripojeni a proc je to natolik cd? To je to tak velky nebo sou na tech dalsich nejake pridavne programy.Předem dik.
- dařbujan
- Nováček

- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja sem v linuxu lama, ale mas to CD bootovaci?? (Stahnul si image nebo co si stahnul???)dařbujan píše:Tak us sem ho konecne stahnul a vypalil na CD ale nevim jak ho mam nainstalovat,neche proste nabotovat v biosu sem us taky skousel vselijaky nastaveni ale nic.Neporadil bymi nekdo prosimvas jak mam postupovat?
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- dařbujan
- Nováček

- dařbujan
- Nováček

No problem byl vyresen stacilo jen vytvorit bootovaci disketu.Ale zaroven sem se dostal do dalsiho protoze hned po potvrzeni instalace mi to napise toto:Could not open compressed ramdisk file (/sysroot/tmp/image/install/stage2/mdkinst_stage2.bz2).
Nevite co stim skousel jsem i vypali znova na cd ale to taky nepomohlo.Nemohlo se stat ze se to chybne stahlo protoze us me fakt nic nenapada.
Nevite co stim skousel jsem i vypali znova na cd ale to taky nepomohlo.Nemohlo se stat ze se to chybne stahlo protoze us me fakt nic nenapada.
- Drom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ses si jistej, ze si stahl urcite prvni a urcite spravny CD? Neni tahle chyba hlasena nekde na foru/mezi chybama, treba na mandriva.cz?dařbujan píše:No problem byl vyresen stacilo jen vytvorit bootovaci disketu.Ale zaroven sem se dostal do dalsiho protoze hned po potvrzeni instalace mi to napise toto:Could not open compressed ramdisk file (/sysroot/tmp/image/install/stage2/mdkinst_stage2.bz2).
- dařbujan
- Nováček

Ten problem sem us vyresil udelal jsem to tak ze sem ten mdkinst_stage2 rozbalil z archivu a znovu vypalil na CD.pak vsechno vypadalo dobre as do chvile kdy se napsala tato hlaska: That cdrom disc does not seem to be a mandrakelinux installation cdrom.Retry with another disc?
Tak us vazne nevim ale je to cd1 to vim urcite.
Tak us vazne nevim ale je to cd1 to vim urcite.
- dařbujan
- Nováček

- spirit64
- Mírně pokročilý

Tak já konečně chci zkusit pořádně linux, jsem se rozhodl pro mandrivu 2006 RC2, vypalovanou na 3CD ( www.linuxsoft.cz ) a moc se těším 
- Wiruss
- Středně pokročilý

Mohl bych se tě zeptat proč jsi se nerozhodl pro nějakou stable verzi?spirit64 píše:Tak já konečně chci zkusit pořádně linux, jsem se rozhodl pro mandrivu 2006 RC2, vypalovanou na 3CD ( www.linuxsoft.cz ) a moc se těším
- dařbujan
- Nováček

- spirit64
- Mírně pokročilý

Asi si do odpisu napíšu "LL" jako linuxlamaWiruss píše:Mohl bych se tě zeptat proč jsi se nerozhodl pro nějakou stable verzi?spirit64 píše:Tak já konečně chci zkusit pořádně linux, jsem se rozhodl pro mandrivu 2006 RC2, vypalovanou na 3CD ( www.linuxsoft.cz ) a moc se těším
Jsem nikde neviděl nápis beta, nebo unstable, a nevěděl jsem jak dlouho už je k máni. Jinak teď už píšu z mandrivy a budu se muset hodně věcěm učit, a dost věcí vyřešit, takže jsem tě kontaktoval na icq, jestli ti to nevadí.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý

- Wiruss
- Středně pokročilý

No v takovejchto věcech bych spíše věřil stable max. RC3, nebot pak se ti neco sere a nevíš čím to je a může to být přitom nestable verzí, nejvíc to mrzí když o linuxu nic nevíš a máš distro, které je spíše na klikání...spirit64 píše:2 je moje šťastné číslo, ale já nezaznamenal žádný problém
uvidíme.