pasivne chladeny zdroj

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

ale jo já bych věděl jak .... to není nic nového (teď nemůžu najít odkaz na tu bednu ) ale stejně je právě zdroj onen největší problém ...kvalitní výkonej zdroj se prostě pasivně chladí blbě ... lépe řečeno ty elektorsoučástky ... tak je prostě bezpečnější tam ten větrák trpět ... ale

ale ta cena za tohle pasiv řešení je prostě ujetá když je vlastně výsledek co se týká hluku stejný ale co se týká učinnosti tak neporovnatelně horší než třebas todle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32795 hlučnost je opravdu pravdivě 0 ! to čerpadlo i když má člověk u hlavy tak neslyší ať se snaží sebevíc :) ale upřímě i todle se dá udělat levněji ....

prostě a jednoduše jsem na tebe moooc zvědav ale já osobně chladím pasivně jen to co je nutné a a možné a neovlivní to výkon ! ale hluk samosebou hlídám jak ostříž ! jsem na koleji takže by mi hluk v noci vadil ! nejhlučnější komponentou je u mě momentálně zdroj jelikož mám levicoma s 2x80x80 ale s regulací ale i to je málo protože jsou prostě slyšet... zkusim tam prsknout AC silenty co to udělá :)
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

VlasTik píše:eXp10ite, už nemáš další znalosti?
ach...ja tech znalosti moc nemam, ale protoze to s timhle threadem souviselo a takove technicke kecy kolem me moc lidi nezere :oops: , tak jsem napsal alespon pro lidi z PCtuningu jak fungujou radiatory aby bylo jasno f tom ze nejen plocha a material ovlivnuje vykon radiatoru, ale ze je treba se taky zamyslet nad tim na kolik stupnu chceme chladit resp. ze nizkych teplot s pasivnim chlazenim nejde dosahnout nikdy. Proste jsem se vypovidal a bylo... :wink:
No a proto me ani ve snu nenapadlo ze TVA predchozi reakce byla smerovana i na me a uz vubec bych se nechtel polemizovat nad TVYMI schopnostmi, protoze jsi nejen pro me ale i pro vetsinu lidi tady okolo jeden ze DVOU, TRI lidi co by se dali zaradit do ceskeho PCtuningoveho bozstva.
...v neposledni rade jsem taky dostal trochu strach z toho jak moc jsem pochvalil vyse uvedeny zdroj, ktery je ze sve podstaty stejne nebezpecny jako male dite se zapalkama v dlanich.

S cim si ale dovolim nesouhlasit je toto:
VlasTik píše:na to musíte hlavně prakticky.....
protoze cim min lidi to bude zkouset bruteforce metodou ("ono to asi pojede") tim lip. financni stranka takovyhle praktickych pokusu bez elektrotechnickeho vzdelani se da prekousnout, ale ujma na zdravi nebo ohorely byt ne. Ono vetsina zdroju neni prilis f pohode uz od toho co je na kolenou vyrobili ti sikovni lidickove v People Republic Of China :(
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Digitaldoom píše:nejhlučnější komponentou je u mě momentálně zdroj jelikož mám levicoma s 2x80x80 ale s regulací ale i to je málo protože jsou prostě slyšet... zkusim tam prsknout AC silenty co to udělá :)
to ja zase at delam co delam slysim HD...drive jsem mel barracudu V, ted mam samsunga a porad je to to stejne :o( kdyz jsem vypnul speedfanem vsechny ventilatory (ano i ten ve zdroji byval pripojen k desce)...vubec se nezmenila zvukova kulisa PC - proste ten vysokofrekvencni bordel dela harddisk. A jak uz jsem psal nekde jinde....v noci jde slyset i monitor/televize ve standby :D
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

já taky slyším jen ten jeden 80mm fan ve zdroji (furt jedu na té první case) + ještě trochu slyším hdd (ten ale dostal v nové case taky co proto :)) a ikdyž jede ten fan na 5V, tak prostě vím, že mám komp zapnutý = komp je slyšet, nemyslete si, že mám nějakou fóbii z větráků, ale prostě chci dokázat hlavně sám sobě, že dokážu udělat fanless case a dělám proto všechno a výsledek je ten, že u toho počítače už vlastně ani vůbec nesedím, takže ho ani nepotřebuju tichej :lol: . Takže lidi, vyndejte si špunty z uší a zahoďte ty vaše "neslyšitelný" 120-ky :)

to eXp10it: v pohodě, mě už nic nemůže rozházet :), jinak samozřejmě, nechci aby lidi, co tomu nerozuměj, dělali nějaký pokusy se zdrojem, ale počítám, že tady na fóru je pár lidí, co vědí co to je zdroj, tak ty jsem myslel :)
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gunsenroses »

VlasTik píše: Takže lidi, vyndejte si špunty z uší a zahoďte ty vaše "neslyšitelný" 120-ky :)
no u mna su vsetky fany neslisitelne, lebo moj disk je najhlucnejsia vec :wink:
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“