Problém s ASUS EXTREME AX 800XT

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Jairo
Nováček
Nováček

Problém s ASUS EXTREME AX 800XT

Příspěvek od Jairo »

Při hraní novějších her jako Battelfiled 2 nebo GTASA mi ve hře problikavaj černé pruhy... neděje se to hned ale až po chvilce hraní a pak čím dál tím intenzivněji až se mi dokonce zasekne celá hra a musím restartovat počítač..
Myslíte, že je to na reklamaci nebo by to mohlo byt spusobeno přehříváním karty? vubec nevim co s tim mam dělat..

Děkuji za odpověď
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Je mozny ze se karta prehriva (tahle karta by mela mit teplotni cidlo takze mrkni na teplotu), muzes jeste zkusit jine ovladace na grafiku, popripade jine ovladace na desku.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

...alebo moze byt chyba v zdroji. ak mas zdroj ?
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Jairo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jairo »

Zdroj je: Nexus NX-3500

pro představu: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Napis zbytek sestavy, at vime, co ten 350W zdroj musi utahnout.. Uz ses dival jaky mas teploty te grafarny?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

mno ak mas daco okolo 3GHZ, tak to bude dost na hrane...
skus poodpajat mechaniky a nechaj len systemovy disk...

uber 20-30mhz jadru aj pamatiam
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Jairo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jairo »

No ja nejsem tak zbehli pres PC.. nevim zadny cidlo na teplotu jsem nenasel

P4 3.4GHz, 2x160GB harddisky..-oba narvane..., dale 1024MB DDR2-SDRAM, 2 mechaniky LG, plus taky zvukovka Audigy a zakladni deska je ASUS P5AD2 Deluxe no a to by snad mohlo byt vse...

no jo..tak ze by to bylo tim zdrojem.. Ja akorat si s tim asi nebudu umet poradit...primo do PC moc nelezu a nevim co a jak...
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jairo píše:No ja nejsem tak zbehli pres PC.. nevim zadny cidlo na teplotu jsem nenasel

P4 3.4GHz, 2x160GB harddisky..-oba narvane..., dale 1024MB DDR2-SDRAM, 2 mechaniky LG, plus taky zvukovka Audigy a zakladni deska je ASUS P5AD2 Deluxe no a to by snad mohlo byt vse...

no jo..tak ze by to bylo tim zdrojem.. Ja akorat si s tim asi nebudu umet poradit...primo do PC moc nelezu a nevim co a jak...
Je mozne ze by mohl byt problem i ve zdroji, pac 350W je na takovouhle sestavu docela malo.. Stahni si programek ATI Tool, ten ti ukaze teplotu GPU na graficke karte, pokud mas nainstalovany ovladace ATI Catalyst s Control Center, tak v nem by se ta teplota mela taky zobrazit.
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

ako vravi Efi, este dodam, nech skusi Speedfan a v nom sledovat napatia na +12V , +5V, +3,3V a Vcore vetvach....
ak nam ich sem napises, dost nam to pomoze :)

Presscot si totiz ukroji dost prudu a k tomu 2xdisky 2xopticke mechaniky :)
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoudina »

je prakticky vždy lépe zdroj a chlazení poněkud předimenzovat, já těm minimálním požadavkům ve smyslu 350 W nikdy nevěřil
Intel PC is back
Jairo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jairo »

No jo musi to byt tim zdrojem... Zacne to blbnout vzdy jak se PC zacne vic zahrivat a tim se zvysi rychlost vetraku.. Zkousel jsem i PC pretezovat...hral jsem+ pracovali obe mechaniky a jeste jeden hadr a vse uz pomerne dost sekalo...

Doporucujete tedy asi koupit novy zdroj,ze?...jaky myslite,ze by mohl dostatecne stacit mym potrebam??
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoudina »

Jairo píše:No jo musi to byt tim zdrojem... Zacne to blbnout vzdy jak se PC zacne vic zahrivat a tim se zvysi rychlost vetraku.. Zkousel jsem i PC pretezovat...hral jsem+ pracovali obe mechaniky a jeste jeden hadr a vse uz pomerne dost sekalo...

Doporucujete tedy asi koupit novy zdroj,ze?...jaky myslite,ze by mohl dostatecne stacit mym potrebam??
Chill Innovation 510 W -
samozřejmě předimenzovaný, ale proč se nevyhnout problémům...
Intel PC is back
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

a pokud chces levnejsi variantu tak vrele doporucuji tento : LC POWER 550W LC6550-v2.0 viz. http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00023734 a recenze je zde: http://www.tiphardware.cz/articles.php?id=102
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoudina »

Intel PC is back
Jairo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jairo »

Moc dík.. asi bych to viděl na ten Chill myslím,že by si ho muj PC i zasloužil..
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoudina »

je menší, má velkej, prakticky neslyšnej větrák a kablíky hezky obalený, nedělá to ve skříni bordel
já ho objednal na dobírku v alfacompu a maximální spokojenost - za ty peníze dobrá investice - živí vše co mám v podpisu :)
Intel PC is back
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no ja nevim, nez by ch menil zdroj, zkusil bych chladit VGA, nebo CPU , nebo si alespon pujcil od nekoho na chvili jinej, abys nekoupil zdroj a ono to nedelalo porad, taky dost zalezi cim mas tën svuj primotom chlazenej, je mozny ze se prehreje case a pak to zatuhne
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Jairo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jairo »

O case bych se nebál...mám tuto:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=0

A ohledně výměny..stejně se jěště s někým porádím.. -tím kdo by mi to tam namontoval... osobne se v PC moc radeji nehrabu..
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jak pise Wiruz, nez koupis novej zdroj, podivej se na ty teploty na graficke karte, jestli se neprehriva, popripade jestli se neprehriva procak. A pokud mas moznost, nejdriv zkus jestli ti to se silnejsim zdrojem nebude taky blbnout, problem nemusi byt nutne v nem, takze abys treba zbytecne nevyhodil penize za novy zdroj.
simhap
Nováček
Nováček

Příspěvek od simhap »

A co zkusit SmartDoctor primo od ASUSu ? Monitoruje veskere relevantni udaje o graficke karte (teploty, napeti, otacky ventilatoru,...).
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“