DFI LP UT nF4 Ultra-D /SLI-D - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

re.negade píše:miskoboss to bych rad vedel jakou heatpipe tam mas...))???
to bych rad vedel, jak chtes toto forum
je to o stranku zpet

ten odkaz uz nefunguje(nevim proc), ale fotky bys tam nekde mel najit

EDIT: tady bys to mel videt

http://forum.pctuning.cz/gallery/index.php?cat=10485
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
re.negade
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od re.negade »

To sem si myslel, ze to nebude nic jednoducheho.
dfi nf4ultra D, a64 3200venice , gskill4400LE 520 2,5,3,3,8 , his x800xl, 2 x liteon 167T+1693S, 2 x hitachi T7K250 250GB SATA II, tsunami dream, hercules fortissimoIV, lcpower 550W, zalman 7000B cu, eizo t960
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

re.negade píše:To sem si myslel, ze to nebude nic jednoducheho.
je to celkem lehke a chladi to skvele
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Cujo píše:
re.negade píše:To sem si myslel, ze to nebude nic jednoducheho.
je to celkem lehke a chladi to skvele
presne tak
ja nejsem zadnej Kutil TIM, kdyby to bylo extra tezky, tak by se me to nepovedlo!!

staci to jenom urezat(nejtezsi cast) a pak uz jenom jednotlivy plisky opilovat, aby to nemelo ostry hrany, udelas si sponu na prichyceni a uz jdes montovat=>a pak mas nehoraznou radost, ze se to povedlo :-D :-D

2Cujo: ty uz to mas taky?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

já to vyrábím taky ale dávám si záležet :) ten pasic vytvaruju do kulata a ten výřez uprostřed jen co bude nezbytně nutné pro mou x800XL ... celý to dělám přímou bruskou řezacím kolečkem takže opatrně a bez ohybů jednotlivých plátů (ne tak jak to vidim tady na foto :lol: :oops: ) ... redukci taky dělam tvarovanou :)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

2miskoboss:
chystam se na to tak za tyden
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Digitaldoom píše:já to vyrábím taky ale dávám si záležet :) ten pasic vytvaruju do kulata a ten výřez uprostřed jen co bude nezbytně nutné pro mou x800XL ... celý to dělám přímou bruskou řezacím kolečkem takže opatrně a bez ohybů jednotlivých plátů (ne tak jak to vidim tady na foto :lol: :oops: ) ... redukci taky dělam tvarovanou :)
takze pomluva myho pasivu :evil:
ja si te najdu :D

jsem zvedavej, jak to budes mit
nejak si nedokazu predstavit, ze to tvarujes dokulata :?
ten prostredek si fakt poradne premer, ja jsem to pokazil=>zbytecne velka dira
ja jsem to delal rucni pilkou, takze bych rekl, ze to bylo trosku slozitejsi a nepresnejsi, jako na brusce
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

lidi,ale jestli se nemejlim tak u ty novy verze SLI-DR bude problem s mustkem ne?
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Flegy píše:lidi,ale jestli se nemejlim tak u ty novy verze SLI-DR bude problem s mustkem ne?
proc?

//edit Wilik - promaz OT postu
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pac ten mustek je kratkej na to, aby dosahnul pres ty sloty..ne?
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Myslíš SLI můstek? No tak ho udělají delší, ne? Když to jde u Asusu, tak proč ne u DFI...
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

ma někdo zkušenost s opteronem a touto deskou? jde to v pořádku nebo musí být nový bios, popřípadně jaký, děkuji
Nabu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nabu »

Zornicka píše:ma někdo zkušenost s opteronem a touto deskou? jde to v pořádku nebo musí být nový bios, popřípadně jaký, děkuji
psal sem mejla na DFI.CZ a rekli mi ze bios ktery plne podporuje Opterona 144 na deste nForce4 Ultra-D je bios z 15.6.2005 v sekci biosy

popripade vi nekdo o nejakem lepsim biosu pro tento procik na tuhle desku ?
i5-2500K 3,4 GHz, 8GB ram, GTX 1060 6GB, Sound Blaster X-Fi
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Vzhledem k tomu, ze techhle desek mi pár prošlo rukama a sám ji mam taky doma, tak bych rád trochu uklidnil to šílenství okolo zdrojů, ktery v tomhle threadu panuje...

Desku provozuju na "stařičkým" 350W fortronovi se starou koncovkou a vše beží tak jak má. Cpu je přetočenej Winch 3200+ na 2,5GHz a grafika lidová X850XT přetočená mirne nad PE takty, dále hdd a 2x DVD palírna. Dostala opravdu zahul a zdroj se ani nezahřál. Ta deska žere uplne stejne jako jiny desky, šílenství okolo zdrojů je zbytečny. I kdyz je jasny, ze pro kvalitní a vysokej OC je lepší si připlatit, tak pro bežny komponenty, stačí i normalní zdroj.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Sentenced píše:Vzhledem k tomu, ze techhle desek mi pár prošlo rukama a sám ji mam taky doma, tak bych rád trochu uklidnil to šílenství okolo zdrojů, ktery v tomhle threadu panuje...

Desku provozuju na "stařičkým" 350W fortronovi se starou koncovkou a vše beží tak jak má. Cpu je přetočenej Winch 3200+ na 2,5GHz a grafika lidová X850XT přetočená mirne nad PE takty, dále hdd a 2x DVD palírna. Dostala opravdu zahul a zdroj se ani nezahřál. Ta deska žere uplne stejne jako jiny desky, šílenství okolo zdrojů je zbytečny. I kdyz je jasny, ze pro kvalitní a vysokej OC je lepší si připlatit, tak pro bežny komponenty, stačí i normalní zdroj.
Tak si precti miliony postu tady a na jinych forech a nebudes hlasat takoveto "bludy", to spis TY jsi totalni VYJIMKA a mas velike stesti ze tyto problemy nemas, na rozdil od stovek jinych uzivatelu.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ano, proto mi na "normalnich, obyčejnych" 400W EC jede kazda takovahle deska, ktera mi projde rukama .. Tohle je proste šileny, stačí se podívat do manualu. 2x 6600GT a 3400+ (i kdyz je zahada jakou 3400+ pro 939 mysleli :) ) .. doporučeno >=350W. Podle me tady proste šíříš paniku, je jasny, ze nejakej 300 EC na to zapojovat je zbytečny, ale jak píšu neco okolo 350W fortrona je plne dostačující. Ne kazdej na tom žene cpu k 3GHz apodne, na to je třeba myslet :wink:

Edit 2OBr: Jeste by me zajímalo, píšeš tad, že tahle deska ma oproti jinym pro A64 brutalní spotřebu, můžeš mi prosím vysvetlit kam to jako podle tebe "teče" ?? :) Doporučuju zmeřit odber PC s touhle deskou a pak s nejakou velmi podobnou od jinyho vyrobce, pri stejnych komponentach je to to samy.

//edit Wilik - promazano... tady NENI a NEBUDE debata o tom jaky koupit zdroj nebo pameti!!! Vse je na 1. strane.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ja mel problemy jen s tema redukcema 20>24pin... :)
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

tak suhlasim aj s uzivatelom OBR aj s Sentenced, dosku sam vlasnim vid podpis prevadzkujem ju na obycajnom 300W EC zdroji 20pin no a ziadny problem ale ziadne vykonne pamate ani grafika, ziadne OC pc je stabilne v memteste ziadne chyby cize u mna je to v pohode ale ako pise obr su tu uzivatelia ktory pri pouziti slabsieho zdroja maju dost velke problemy a vyriesili ich iba kupou lepsieho zdroja ja tiez uz mam objednany novy 530W tagan, nikto tu paniku nesiri je to proste fakt ze vacsinou tato doska nefunguje so slabym zdrojom ale najdu sa.
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Sentenced píše:Ano, proto mi na "normalnich, obyčejnych" 400W EC jede kazda takovahle deska, ktera mi projde rukama .. Tohle je proste šileny, stačí se podívat do manualu. 2x 6600GT a 3400+ (i kdyz je zahada jakou 3400+ pro 939 mysleli :) ) .. doporučeno >=350W. Podle me tady proste šíříš paniku, je jasny, ze nejakej 300 EC na to zapojovat je zbytečny, ale jak píšu neco okolo 350W fortrona je plne dostačující. Ne kazdej na tom žene cpu k 3GHz apodne, na to je třeba myslet :wink:

Edit 2OBr: Jeste by me zajímalo, píšeš tad, že tahle deska ma oproti jinym pro A64 brutalní spotřebu, můžeš mi prosím vysvetlit kam to jako podle tebe "teče" ?? :) Doporučuju zmeřit odber PC s touhle deskou a pak s nejakou velmi podobnou od jinyho vyrobce, pri stejnych komponentach je to to samy.
iv manuale doporucuje DFi zdroj minimalne 400W
ze tobe to jede na slabsich zdrojich, to je fakt nahoda
je pravda, ze vsichni netaktuji, ale je taky pravda, ze plno lidi hlasi problemy se slabyma zdrojama
a na jake strane v manualu je napsany 2x6600 a 3400+ ze staci 350W zdroj? :lol: :lol:
PS: omlouvam se moddovi, tohle me opravdu zajima!
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

DFI LanParty - zkušenosti

Příspěvek od Antonín Chromý »

miskoboss píše:a na jake strane v manualu je napsany 2x6600 a 3400+ ze staci 350W zdroj? :lol: :lol:
PS: omlouvam se moddovi, tohle me opravdu zajima!
Takže dnes mi přišla deska a chladič. Pokud tě opravdu zajímá, kde dfi radí, že na 2x6600GT + A64 3400+ potřebuješ 350W tak je to napsané na samolepce, která přelepuje ATX 24pin napájení a taky tady.
Moje první zkušenosti s deskou, opteronem a zalmanem. Instalace zalmana bezproblémová (je to ale pěkně těžkej macek). Instalace desky do case 3R system R700? Vzpomněl jsem si při ní na starou audio kazetu Vodňanského se Skoumalem, kde jako dva slovenští sportovní komentátoři komentovali operu. Bylo to něco ve smyslu "...Ka-ra-jan sa volá. Tak tento malučký, trochu sivučký Herbert Von dáva svojů taktouků taký vopred nacvičený signal..." a 12cm větrák vyfukující vzduch musí ven! Kuafix! Půl centimetrová kolize. To by mě zajímalo, co se stane, když bych větráku vybrousil (a přebrousil) rámeček - budu muset, takže to uvidím.

Jinak zdroj i paměti to pobralo, procesor to poznalo jako Opteron 144. Pro nějakýho človíčka, co se tu ptal (a poslali ho za OT na smeťák) - ano opravdu funguji na 20pin Eurocase 500W BEZ REDUKCE (zatím pouze v Memtestu+) a opravdu to nebouchlo (zatím :-) )!

TCASE nevím (ale tipuji 57 - mám to z obchod.cz), do win jsem se nedostal. Odvděčily se mi modrou obrazovkou - holt nevydejchaly, že už nemají intel 915p ale nvidia nforce4 ultra - Bille, Bille...
Naposledy upravil(a) Antonín Chromý dne úte 20. zář 2005, 00:18, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“