Díky za čas strávený čtením tohoto lama dotazu a odpovídáním
<php, mysql>LAMA dotaz ohledne db a pristupu z php
- Fx
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
<php, mysql>LAMA dotaz ohledne db a pristupu z php
Jde nějak udělat to, že v databázi bude více tabulek se stejnou strukturou, nějakým způsobem se vypíše seznam tabulek, z nich se vybere jedna určitá, a z té pak budu zobrazovat údaje? Nejde mi teď přímo o technické řešení, spíš o informaci, zda to lze, a jestli to není zbytečně složité...
- Anduril
- Začátečník

- Fx
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Protože to budou tabulky pro naprosto různé skupiny uživatelů a já bych se v tom rád vyznal i zpětně přímo v databázi... Představ si, že to je něco jako jednotlivé rubriky článků tady na PCT, ale v budoucnu jich mohou být tisíce... Potřebuju, aby to bylo rozumně uhlídatelné... Takže ideálně pro každou "rubriku" = skupinu uživatelů jinou tabulku...Anduril píše:Jde to, ale je to zbytečně složité? Když mají mít všechny tabulky stejnou strkturu, proč to neudělat do jedné a odlišit jednotlivé záznamy nějakým identifikátorem...?
- Anduril
- Začátečník

- Fx
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Drom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No ja pro prehlednost taky oddeluju mozna stejny tabulky, do vic, proste je to prehlednejsi.Anduril píše:To je pěkný nesmysl ;) Každý záznam označíš identifikátorem skupiny do které patří a když budeš chtít vypsat je jednu skupinu, dáš si SELECT * FROM tabulka WHERE skupina='id_skupiny' třeba...a vypíše ti to jen tu skupinu...Dělat to více tabulkama, to je blbost...
- Anduril
- Začátečník

Přehlednější, ale k čemu??
Jako je mi to úplně jedno, jak to děláte
ale moc nevidím důvod tohle dělat.. Kdyby šlo o pevné tabulky (prostě mám určeno třeba 3 pevné tabulky se stejnou strukturou), tak budiž, ale když se mají dynamicky vytvářet a pak pomocí dotazů vybírat a pak vybírat položky z nich, to se mi zdá zbytečně složité a pomalé..
Jako je mi to úplně jedno, jak to děláte
HP nx7400 EY505ES
- Fx
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: