<php, mysql>LAMA dotaz ohledne db a pristupu z php

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

<php, mysql>LAMA dotaz ohledne db a pristupu z php

Příspěvek od Fx »

Jde nějak udělat to, že v databázi bude více tabulek se stejnou strukturou, nějakým způsobem se vypíše seznam tabulek, z nich se vybere jedna určitá, a z té pak budu zobrazovat údaje? Nejde mi teď přímo o technické řešení, spíš o informaci, zda to lze, a jestli to není zbytečně složité...

Díky za čas strávený čtením tohoto lama dotazu a odpovídáním :)
Anduril
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anduril »

Jde to, ale je to zbytečně složité? Když mají mít všechny tabulky stejnou strkturu, proč to neudělat do jedné a odlišit jednotlivé záznamy nějakým identifikátorem...?
HP nx7400 EY505ES
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

Anduril píše:Jde to, ale je to zbytečně složité? Když mají mít všechny tabulky stejnou strkturu, proč to neudělat do jedné a odlišit jednotlivé záznamy nějakým identifikátorem...?
Protože to budou tabulky pro naprosto různé skupiny uživatelů a já bych se v tom rád vyznal i zpětně přímo v databázi... Představ si, že to je něco jako jednotlivé rubriky článků tady na PCT, ale v budoucnu jich mohou být tisíce... Potřebuju, aby to bylo rozumně uhlídatelné... Takže ideálně pro každou "rubriku" = skupinu uživatelů jinou tabulku...
Anduril
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anduril »

To je pěkný nesmysl ;) Každý záznam označíš identifikátorem skupiny do které patří a když budeš chtít vypsat je jednu skupinu, dáš si SELECT * FROM tabulka WHERE skupina='id_skupiny' třeba...a vypíše ti to jen tu skupinu...Dělat to více tabulkama, to je blbost...
HP nx7400 EY505ES
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

Je fakt, že jsem měl v hlavě jednu myšlenku a té se ne a ne pustit, ono to celé není tak jednoduché, popsal jsem jen část problému, ale teď jsem si uvědomil, že už vím, jak na to... O problému se má hovořit, takže dík :lol:

A je tu možnost LOCKu nebo DELetu :)
Drom
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drom »

Anduril píše:To je pěkný nesmysl ;) Každý záznam označíš identifikátorem skupiny do které patří a když budeš chtít vypsat je jednu skupinu, dáš si SELECT * FROM tabulka WHERE skupina='id_skupiny' třeba...a vypíše ti to jen tu skupinu...Dělat to více tabulkama, to je blbost...
No ja pro prehlednost taky oddeluju mozna stejny tabulky, do vic, proste je to prehlednejsi.
Anduril
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anduril »

Přehlednější, ale k čemu??
Jako je mi to úplně jedno, jak to děláte :) ale moc nevidím důvod tohle dělat.. Kdyby šlo o pevné tabulky (prostě mám určeno třeba 3 pevné tabulky se stejnou strukturou), tak budiž, ale když se mají dynamicky vytvářet a pak pomocí dotazů vybírat a pak vybírat položky z nich, to se mi zdá zbytečně složité a pomalé..
HP nx7400 EY505ES
Fx
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fx »

Ale jakmile by se vybrala jedna tabulka, tak uz by se pracovalo pouze s ni...
Svět je neskutečně proměnlivá záležitost...
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“