Jak donutit notebook, aby se připojil na AP dle výběru?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak donutit notebook, aby se připojil na AP dle výběru?

Příspěvek od Stanley »

Mám NB ACER (s wifi) a WIN XP SP1 a s notebookem se připojuju k ISP na jedno AP. Chci se připojit na jiný AP, který by mělo mít silnější signál. Jenže pokud dám výběr AP, tak se původní AP odpojí a za chvilku se tam zase vrátí to samé. Jak ho donutit, abych se připojil na jiný AP dle mého přání? Není to pro mě tak důležitý, ale zajímá mě to, proč to nejde.
Díky
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Zkus se podívat na vlastnosti bezdrátového připojení a na kartě bezdrátové sítě máš zřejmě u toho Apčka, které se ti pořád připojuje nastaveno Automaticky. Jde to ve vlastnostech jednotlivé sítě změnit.
Toshiba Satellite
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

pavduf píše:Zkus se podívat na vlastnosti bezdrátového připojení a na kartě bezdrátové sítě máš zřejmě u toho Apčka, které se ti pořád připojuje nastaveno Automaticky. Jde to ve vlastnostech jednotlivé sítě změnit.
To nefunguje! To jsem samozřejmě zkoušel. Mám dostupných více AP, ale stále se mi připojuje jen ten jeden a ten samej. Když vyberu jiný AP, tak se síť odpojí a po chvíli připojí zase k tomu samému.
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Tak zkus vypnout automatickou konfiguraci pomocí WXP a použít nějakého ext. manažera pro konfiguraci (wireless client manager - funguje na PCMCIA karty, třeba bude fungoval i na wifi v notesu).
Toshiba Satellite
totot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od totot »

skus zmenit poradie preferovanych sieti na ktore sa automaticky pripajas. Alebo si zrus automaticke pripojenie a vzdy si vyber manualne siet na ktoru sa chces pripojit.... zaberie to par sekund casu naviac ..ale ak mas nad tym cele dni spekulovat..

:evil:
Asus z96
core duo@2.0GHz,2GB 667Mhz DDR dual channell,Ati x1600,80GB HDD @ 7200rpm
" there is no limit to stupidity "
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

totot píše:skus zmenit poradie preferovanych sieti na ktore sa automaticky pripajas. Alebo si zrus automaticke pripojenie a vzdy si vyber manualne siet na ktoru sa chces pripojit.... zaberie to par sekund casu naviac ..ale ak mas nad tym cele dni spekulovat..

Myslím, že takovou radu už dostal a nepomohla... :wink:
Toshiba Satellite
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

pavduf píše:
totot píše:skus zmenit poradie preferovanych sieti na ktore sa automaticky pripajas. Alebo si zrus automaticke pripojenie a vzdy si vyber manualne siet na ktoru sa chces pripojit.... zaberie to par sekund casu naviac ..ale ak mas nad tym cele dni spekulovat..

Myslím, že takovou radu už dostal a nepomohla... :wink:
Tohle všechno už jsem zkoušel, ale nic z toho nepomáhá. No nic, tak důležitý to zas není. Díky
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“