MSI 6600-AGP/PST a Riva Tuner neukazuji frekv.

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Sankio
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sankio »

Koupil jsem si tuto kartu a chtel jsem se podivat na frekvence (a popripade taktovat),ale v PowerStripu ani v RIVAtuneru se mi nikde frekvence nezobrazi. V PowerStripu je misto frekvenci (n/a) a v RIVE (kdyz se chci podivat na frekvenci ) skoci tabulka s chybou.Nevite cim to muze byt?Please...

//Allatutti - upraven nadpis
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Težko soudit, přeinstaluj forceware ovladače...
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

A jinak funguje grafika normálně ? Jinej soft ty frekvence taky neukáže ? (Everest atd.). Jak napsal shadow, zkus přeinstalovat ovladače ...

EDIT : A uprav ten nadpis, netřeba ho zvýrazňovat (stejně to nejde, jak vidíš :twisted: )

//edit by shadow: od toho jsme tu sice my, moderátoři, abychom podobně upozorňovali, nicméně máš pravdu, názvy threadů už jsou automaticky "bold".

EDIT 2 : Nevidím na tom, když obyčejný user upozorní na špatný nadpis nic špatného (speciálně když to takhle bije do očí), ale když myslíš ... :roll:
Naposledy upravil(a) Thellwin dne úte 11. říj 2005, 10:03, celkem upraveno 1 x.
Goldnoob team proud member!
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

mozno este ovladace na dosku... ale inak ako vravel shadow
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Sankio
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sankio »

Tak jsem zkousel i Everest, a taky nic. V 3D Marku mi to ukazuje na default jenom 3376 bodu.NApadlo me jestli to nemuze byt zdrojem mam "jen" 300w zdroj muze to tak hodne snizit vykon?Nevim co mam delat.Zkuste poradit
Sankio
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sankio »

Jo, aby jste si udaly obrazek o my sestave : Athlon XP 2000+ , MB:Syntax SV266, HDD seagate 40GB, RAM 512MB/266
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: MSI 6600-AGP/PST a Riva Tuner neukazuji frekv.

Příspěvek od Thellwin »

Sankio píše:Tak jsem zkousel i Everest, a taky nic. V 3D Marku mi to ukazuje na default jenom 3376 bodu.NApadlo me jestli to nemuze byt zdrojem mam "jen" 300w zdroj muze to tak hodne snizit vykon?Nevim co mam delat.Zkuste poradit
Záleží na zbytku sestavy, na mé sestavě jsem měl při defaultních taktech grafiky (300/550) okolo 3700 bodů. Napiš sem svojí sestavu. Ten "jen" 300W zdroj je jaká značka ? Jestli to je nějakej shit (EC atd.) tak by nemusel stíhat, ale to určiět nezpůsobuje to nezobrazování frekvencí.

Zkus vyzkoušet tu grafiku v jiném PC jestli máš tu možnost.
bum.no1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bum.no1 »

a 3D mark ti je v infu o systému neukáže ?
gh0st
Nováček
Nováček

Příspěvek od gh0st »

Zdravím, mám menší problémek s leadtekem GF6600Gt. Jde o to, že jsem se také chtěl mrknout na frekvence karty, ale ukazuje to nějak málo - jádro 300 mhz a paměti 900 Mhz (v Rivatuneru). Nemělo by tam být náhodu 500 Mhz, když je to v papírech napsané? A chtěl jsem se ještě zeptat, jsem začátečník s taktováním a chtěl bych to zkusit - co používáte? Ten Rivatuner?
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

půro taktovani pouzivej riva tuner, takty jsou nizsi kvuly tomu ze karta pracuje ve 2D rezimu, tudiz neni zapotreby velkej vykon, po prechodu do 3D rezimu se takty zvysi na pozadovanou hodnotu :roll:
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Abych to doplnil: jsou to tedy zcela standardní čísla pro AGP verzi dané grafiky ve 2D režimu. :).
show must go on..
gh0st
Nováček
Nováček

Příspěvek od gh0st »

Díky vám. :) A jak že to tedy vůbec přetaktuju? Jestli to nějaký % dá, šel bych do toho. 2D výkon je mi vcelku k ničemu, jak tedy dostanu ty takty pro 3D? No a taktit tedy tím Riva tunerem?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

2 gh0st: viz FAQ - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=1028

Jinak si projdi pořádně tuto sekci, dobrý článek o taktování vyšel před pár měsíci na svět hardware (najdeš ho pod rubrikou grafické karty).
show must go on..
gh0st
Nováček
Nováček

Příspěvek od gh0st »

Díky, FAQ jsem si pročetl. Ale pořád mi tam chybí jedna věc.
V Rivatuneru vidím 3 hodnoty frekvencí:
standart 2D
low power 3D
performance 3D

2D tedy asi taktovat nebudu, to nemá smysl. Co tedy, low power nebo performance? Thx
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Taktuj jen performance 3D mód.

Dále zde máme zajímavou možnost v podobě funkce EnableLowPower3DControl. Zde bych raději před zapnutím uvedl trochu teorie. Grafické čipy GeForce pracují ve třech módech - level 0 (standard 2D), level 1 (low power 3D) a level 2 (performance 3D), které se liší napětím, frekvencí a výkonem. Při přehřívání grafické karty na levelu 2 ovladače automaticky přepínají na level 1, který za normálních okolností nemůžeme ovlivnit. Klesá tak frekvence i napětí, tedy i spotřeba a ztrátové teplo. Po zapnutí funkce EnableLowPower3DControl ale můžeme nastavit alespoň frekvenci jádra na levelu 1 (aktivuje se příslušné menu v System tweaks). Někoho by napadlo, že když určí v low power 3D stejnou frekvenci jako v performance 3D, neztratí pak v hrách výkon. Ale - protože klesne i napětí, ztrácí GPU stabilitu a pravděpodobně již nebude tak bezpečně fungovat. Pokud máte v RivaTuneru zapnutý interní test frekvencí, je proto level 1 testován na napětí určené pro level 0, aby se předešlo příliš optimistickým výsledkům. Obecně nedoporučuji tento mód příliš používat, ale raději ho nechat na původním nastavení.

Ještě stojí za zmínku např. EnablePerfLevelForcing, což aktivuje možnost "Force constant performance level" v okně pro přetaktování. Tato možnost donutí ovladače držet stále stejný výkonnostní mód tedy level 0, 1, nebo 2. Tato možnost se může hodit v případech, kdy přepínání z performance 3D na low power 3D způsobuje zamrznutí systému, což je ale velmi specifické, a proto opět nedoporučuji zapínat.
http://www.svethardware.cz/art_doc-D3C8 ... A3869.html
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já jenom z vlastní zkušenosti potvrdím, že taktovat v tom LowPower3D opravdu nedoporučuju, ve chvíli, kdy se ti to přepne do Lowpower a ty tam máš nastavený takty stejný jako u Performance, tak to padá (mě do 2D nastavení) stejně jako je psáno v článku.
Sankio
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sankio »

Tak frekvence se objevuji az u nejnovejsiho RivaTuneru,takze jsem ho nainstaloval a v pohode. Pretaktoval jsem DIAMOND na 500/1000 a v 3dMarku03 jsem mel 6528 bodu, v pc tuningu maji hodnotu neco kolem 8900 b. Ma na to tak obrovsky vliv vykon procesoru????

Moje sestava:CPU:Athlon 2000+,RAM: 2x256/266DDR,GPU:MSI 6600VTD128,
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

kolem 6200 bodu v 3DMarku03 jsem mel s Diamondem na default (400/800), takze to mas nejaky slaby... mel bys mit alespon kolem 7500bodu...
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
free666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od free666 »

EfineSS píše:kolem 6200 bodu v 3DMarku03 jsem mel s Diamondem na default (400/800), takze to mas nejaky slaby... mel bys mit alespon kolem 7500bodu...
se zbytkem sestavy z toho moc vic nevymackne...Athlon 2000+ by se jeste dal zkousnout, ale RAM: 2x256/266DDR...a navic jestli ma chipset KT266? 6200 je akorat...

BTW. koukam, ze probehlo povyseni :-D tak congratulation :oops: ;)
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM :) )DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“