MSI 6600-AGP/PST a Riva Tuner neukazuji frekv.
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Sankio
- Nováček

-
Koupil jsem si tuto kartu a chtel jsem se podivat na frekvence (a popripade taktovat),ale v PowerStripu ani v RIVAtuneru se mi nikde frekvence nezobrazi. V PowerStripu je misto frekvenci (n/a) a v RIVE (kdyz se chci podivat na frekvenci ) skoci tabulka s chybou.Nevite cim to muze byt?Please...
//Allatutti - upraven nadpis
//Allatutti - upraven nadpis
- shadow
- Středně pokročilý

- Thellwin
- Administrátor

A jinak funguje grafika normálně ? Jinej soft ty frekvence taky neukáže ? (Everest atd.). Jak napsal shadow, zkus přeinstalovat ovladače ...
EDIT : A uprav ten nadpis, netřeba ho zvýrazňovat (stejně to nejde, jak vidíš
)
//edit by shadow: od toho jsme tu sice my, moderátoři, abychom podobně upozorňovali, nicméně máš pravdu, názvy threadů už jsou automaticky "bold".
EDIT 2 : Nevidím na tom, když obyčejný user upozorní na špatný nadpis nic špatného (speciálně když to takhle bije do očí), ale když myslíš ...
EDIT : A uprav ten nadpis, netřeba ho zvýrazňovat (stejně to nejde, jak vidíš
//edit by shadow: od toho jsme tu sice my, moderátoři, abychom podobně upozorňovali, nicméně máš pravdu, názvy threadů už jsou automaticky "bold".
EDIT 2 : Nevidím na tom, když obyčejný user upozorní na špatný nadpis nic špatného (speciálně když to takhle bije do očí), ale když myslíš ...
Naposledy upravil(a) Thellwin dne úte 11. říj 2005, 10:03, celkem upraveno 1 x.
Goldnoob team proud member!
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Sankio
- Nováček

-
Tak jsem zkousel i Everest, a taky nic. V 3D Marku mi to ukazuje na default jenom 3376 bodu.NApadlo me jestli to nemuze byt zdrojem mam "jen" 300w zdroj muze to tak hodne snizit vykon?Nevim co mam delat.Zkuste poradit
- Sankio
- Nováček

-
Jo, aby jste si udaly obrazek o my sestave : Athlon XP 2000+ , MB:Syntax SV266, HDD seagate 40GB, RAM 512MB/266
- Thellwin
- Administrátor

Re: MSI 6600-AGP/PST a Riva Tuner neukazuji frekv.
Záleží na zbytku sestavy, na mé sestavě jsem měl při defaultních taktech grafiky (300/550) okolo 3700 bodů. Napiš sem svojí sestavu. Ten "jen" 300W zdroj je jaká značka ? Jestli to je nějakej shit (EC atd.) tak by nemusel stíhat, ale to určiět nezpůsobuje to nezobrazování frekvencí.Sankio píše:Tak jsem zkousel i Everest, a taky nic. V 3D Marku mi to ukazuje na default jenom 3376 bodu.NApadlo me jestli to nemuze byt zdrojem mam "jen" 300w zdroj muze to tak hodne snizit vykon?Nevim co mam delat.Zkuste poradit
Zkus vyzkoušet tu grafiku v jiném PC jestli máš tu možnost.
Goldnoob team proud member!
- bum.no1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- gh0st
- Nováček

-
Zdravím, mám menší problémek s leadtekem GF6600Gt. Jde o to, že jsem se také chtěl mrknout na frekvence karty, ale ukazuje to nějak málo - jádro 300 mhz a paměti 900 Mhz (v Rivatuneru). Nemělo by tam být náhodu 500 Mhz, když je to v papírech napsané? A chtěl jsem se ještě zeptat, jsem začátečník s taktováním a chtěl bych to zkusit - co používáte? Ten Rivatuner?
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

- gh0st
- Nováček

-
- shadow
- Středně pokročilý

2 gh0st: viz FAQ - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=1028
Jinak si projdi pořádně tuto sekci, dobrý článek o taktování vyšel před pár měsíci na svět hardware (najdeš ho pod rubrikou grafické karty).
Jinak si projdi pořádně tuto sekci, dobrý článek o taktování vyšel před pár měsíci na svět hardware (najdeš ho pod rubrikou grafické karty).
show must go on..
- gh0st
- Nováček

-
- shadow
- Středně pokročilý

Taktuj jen performance 3D mód.
http://www.svethardware.cz/art_doc-D3C8 ... A3869.html
Dále zde máme zajímavou možnost v podobě funkce EnableLowPower3DControl. Zde bych raději před zapnutím uvedl trochu teorie. Grafické čipy GeForce pracují ve třech módech - level 0 (standard 2D), level 1 (low power 3D) a level 2 (performance 3D), které se liší napětím, frekvencí a výkonem. Při přehřívání grafické karty na levelu 2 ovladače automaticky přepínají na level 1, který za normálních okolností nemůžeme ovlivnit. Klesá tak frekvence i napětí, tedy i spotřeba a ztrátové teplo. Po zapnutí funkce EnableLowPower3DControl ale můžeme nastavit alespoň frekvenci jádra na levelu 1 (aktivuje se příslušné menu v System tweaks). Někoho by napadlo, že když určí v low power 3D stejnou frekvenci jako v performance 3D, neztratí pak v hrách výkon. Ale - protože klesne i napětí, ztrácí GPU stabilitu a pravděpodobně již nebude tak bezpečně fungovat. Pokud máte v RivaTuneru zapnutý interní test frekvencí, je proto level 1 testován na napětí určené pro level 0, aby se předešlo příliš optimistickým výsledkům. Obecně nedoporučuji tento mód příliš používat, ale raději ho nechat na původním nastavení.
Ještě stojí za zmínku např. EnablePerfLevelForcing, což aktivuje možnost "Force constant performance level" v okně pro přetaktování. Tato možnost donutí ovladače držet stále stejný výkonnostní mód tedy level 0, 1, nebo 2. Tato možnost se může hodit v případech, kdy přepínání z performance 3D na low power 3D způsobuje zamrznutí systému, což je ale velmi specifické, a proto opět nedoporučuji zapínat.
show must go on..
- Thellwin
- Administrátor

- Sankio
- Nováček

-
Tak frekvence se objevuji az u nejnovejsiho RivaTuneru,takze jsem ho nainstaloval a v pohode. Pretaktoval jsem DIAMOND na 500/1000 a v 3dMarku03 jsem mel 6528 bodu, v pc tuningu maji hodnotu neco kolem 8900 b. Ma na to tak obrovsky vliv vykon procesoru????
Moje sestava:CPU:Athlon 2000+,RAM: 2x256/266DDR,GPU:MSI 6600VTD128,
Moje sestava:CPU:Athlon 2000+,RAM: 2x256/266DDR,GPU:MSI 6600VTD128,
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- free666
- Začátečník

se zbytkem sestavy z toho moc vic nevymackne...Athlon 2000+ by se jeste dal zkousnout, ale RAM: 2x256/266DDR...a navic jestli ma chipset KT266? 6200 je akorat...EfineSS píše:kolem 6200 bodu v 3DMarku03 jsem mel s Diamondem na default (400/800), takze to mas nejaky slaby... mel bys mit alespon kolem 7500bodu...
BTW. koukam, ze probehlo povyseni
CPU:AMD Sempron64 2800+ OC comin´ soonRAM: 2x Kingmax (SuperRAM
)DDR 512MB 400Mhz CL 2.5; GPU: MSI NX6600VTD 128MB Diamond@550/1100+PrimeCooler; MB: Epox 8KDA3+(nForce3 250Gb); HDD1: Seagate 40GB 7200rpm; HDD2: Maxtor 80GB, 7200prm, 2MB cache; DVD-ROM: Toshiba SD-M 1712; CD-RW:Plextor 8432;DVD-RW: Toshiba SD-R 5372