co vyhořelo?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Funda
Začátečník
Začátečník

co vyhořelo?

Příspěvek od Funda »

Včera v noci mě zkrachl počítač, tak tady popíšu průběh a zkuste mi prosím napsat, co podle vašeho názoru nejspíš vyhořelo? Je to hodně postarší Duron 950 Mhz, netaktěnej. Jelo na tom asi 16 hodin v kuse DC++ a Diablo II. Potom najednou přišel vteřinovej výpadek proudu, PC pak ale okamžitě znovu najelo, ale než jsem ho mohl normálně vypnout, tak znovu na vteřinu výpadek a potom už PC nenaskočilo. Ten výpadek proudu byl jenom u mě v bytě, takže to dělalo určitě to PC. Hned jsem to uvnitř kontroloval a na první pohled tam nic spálenýho není, ani jsem necítil kouř. CPU byl ale hodně vřelej, prst se na chladiči nedal skoro udržet.Mám nastavenou v BIOSu kritickou teplotu CPU asi na 70 stupňů, ale nevím, jestli je správný, když to po jejím překročení vyhodí proud v celým bytě. Jo jinak zdroj je 350 w, je na něm nalepená nálepka TASK, takže no name, větrák se mu sice točí, ale skoro to nechladí. Podle mě odešel právě zdroj nebo CPU, co je pravděpodobnější?
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

Mne sa stalo to iste, zakolisalo napatie a zdroj to nevydrzal a zhorel, ziadny smrad. Nastastie mi vyhorel iba zdroj a ziadne ine komponenty, takze skus si pozicat zdroj od kamosa vyskusaj a uvidis :(
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Jo, tak už jsem to spravil, byl to zdroj. Naštěstí taky nevypálil nic jinýho, jenom nějak podrbal el. rozvody v paneláku a při větším zatížení prostě vypadával na vteřinu proud. Pomohlo až několikanásobný "restartování" hlavního jističe, ale kompl je v pořádku :-D
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jezisikriste... pocitace TASK... ruce pryc... ma ten zdroj vubec PFC?
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Ten počítač task naštěstí není, jenom mě vyplivl starej zdroj a tenhle jsem měl po ruce, tak jsem ho tam na chvíli šoupl. Dostal jsem ho jako bonus ke grafárně od chlapíka s nickem DJ, kterému tímto děkuji za spolehlivý power supply.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“