sapphire 9550 a Vmod

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Spirit píše:
fanik píše:no jo ja zapomnel ze jsi smazal databazi a muj kilometr dlouhy prispevek se tak najednou ztratil... =)
ten prispevek kterym jsem reagoval na to co jsi mi odpovedel - faktem je ze jsi mel lepsi vysledek pouze v 3DMark 03 a abych te uklidnil odinstaloval jsem catalysty 5.9 a sel do 5.7 a vysledky jsou jeste o par bodiku lepsi - catalysty 5.9 asi zrejme nebudou nejak extra zamerene na optimalizovani zrovna radeonu 9550, takze je blbost odvolavat se na verzi ovladacu. Pravdou proste je, ze v-mod ti k lepsim vysledkum nepomohl.
no akoze no coment :lol: Boze skus si tam dat catalysty 5.4 a potom napis ci sa nic nezmenilo...(+po tych prvych testoch v dobe pisania clanku som nemal este druhu ramku a tym padom ani dual channel...aj ten niecim prispel :wink: ) A druha vec je, ze bez vmodu som mohol dat jadro maximalne na
cca 450mhz. A Vmod mi pomohol o 50mhz (a samozrejme aj vykon v hrach a testoch sa zvysil) a uz ti to znovu opakovat NEBUDEM! jasne niektore jadro ide viac, niektore menej taktovat, ale v kazdom pripade Vmod pomoze, tak ako ked pomoze zvysovanie voltage pri OC CPU, co je na tom nepochopitelne?? :roll:
Tak za prve jestli se nepletu, tak sla rec o catalystech 5.8 a ne 5.4, za druhe tva karta ma v-mod karta tady kolegy co ji spalil ma v-mod a pri frekvencich radove nejmene o 75-100MHz vyssich neni nikde videt narust vykonu oproti pretaktovane karte bez v-modu!!! Uz to chapes? Stejne gpu na 415MHz (bez v-modu) vs 500MHz (s v-modem) vykazuje lepsi vysledky. Ja se te slusne zeptal jestli tobe nebo komukoliv jinemu muze narust o 100 bodu v 3Dmarku03 (a to jen mozna) stat za riziko znicene karty - podrobne jsem ti vypsal vsechna pro a proti + vysledky s ruznymi druhy ovladacu a druhej den byl prispevek pryc (tim nechci hned tvrdit, ze jsi to jako moderator dane diskuze smazal). FAKTEM je, ze je to zrejme nesmysl u teto karty s timto jadrem - viz:
karel-s píše:Před V-modem 3DMark2003 3500 bodů Catalysty 5.9
po V-modu 525/560 3DMark 2003 3600 bodů podle mě to brzdily ty paměti ale bohužel ty se nepovedly.
DOOM 3 TIMEDEMO 800x600 high detail 29 FPS@ 30 FPS
vs karta na 415MHz bez v-modu 3830-3860 v zavislosti na verzi ovladacu
nebo kdyz budu hodne benevolentni a srovnam s tvymi vysledky v 3DMark01 ci 3DMark05, tak reknu ze jsou vysledky shodne.

Ptal jsem se na to jeste drive, nez si tady kolega karel-s oddelal kartu timhle v-modem, kvuli tomu aby se z 3500 dostal 3600 - vzdyt je to nebe volajici =)

PEACE =)
karel-s
Nováček
Nováček

Příspěvek od karel-s »

Pro Fanik
Mohl bys napsat jakou maš sestavu celkem by me zajímalo v čem je takovej rozdíl
MB Gigabyte GA-EP43 DS3 CPU C2Q 9400@3200Mhz RAM 4GB AData 800MHz 4-4-4-12; HDD 640GB WD AAKS; 1,5TB Samsung GPU AMD HD5770@950/1300 DVD Teac
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

fanik:
Pozri sa Vmod je vzdy riziko. Ak ho nechces robit, nerob ho, nikto ta nenuti. Ale pindaj do toho inym :wink: Proste narast vykonu po Vmode urcite bol a bol som si vedomi svojho rizika (tak ako aj ked taktujes...). No ale to riziko bolo aspon v mojom pripade minimalne, pretoze som vedel co mam robit :wink: Neprecital som si jeden Vmod na tuto kartu a hned sa do toho pustil. Ani si nevies predstavit kolko roznych informacii som si pozhanal, datasheet suciastok a este som sa aj poradil s clovekom ktory pracuje v tomto obore.... Teda pokial som sa vsetkych znalosti drzal, nemohol som nic pokazit a ani som nepokazil. Vmeter mi pomohol vzdy sledovat napatie. Inak zvysenie napatia nie je nic hrozne, treba ale chladit. Princip je rovnaky ako ked pustas viac voltov do cpu, ramiek atd. Este aj novu x800gto2 ked prefleshujes na 16x1 tak sa zvysi aj napatie pre cip :wink:

btw: bud si isty ze tvoj prispevok nezmazal nikto...Obnova zalohy to sposobila a vysvetlil som ti uz podrobnosti. Inak Vmod na jadro s 99.9 percentnou uspesnostou fungovat bude. Pri pamatiach zas nie, tam sa casto stane ze mod nepomoze...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Spirit píše:fanik:
Pozri sa Vmod je vzdy riziko. Ak ho nechces robit, nerob ho, nikto ta nenuti. Ale pindaj do toho inym :wink: Proste narast vykonu po Vmode urcite bol a bol som si vedomi svojho rizika (tak ako aj ked taktujes...). No ale to riziko bolo aspon v mojom pripade minimalne, pretoze som vedel co mam robit :wink: Neprecital som si jeden Vmod na tuto kartu a hned sa do toho pustil. Ani si nevies predstavit kolko roznych informacii som si pozhanal, datasheet suciastok a este som sa aj poradil s clovekom ktory pracuje v tomto obore.... Teda pokial som sa vsetkych znalosti drzal, nemohol som nic pokazit a ani som nepokazil. Vmeter mi pomohol vzdy sledovat napatie. Inak zvysenie napatia nie je nic hrozne, treba ale chladit. Princip je rovnaky ako ked pustas viac voltov do cpu, ramiek atd. Este aj novu x800gto2 ked prefleshujes na 16x1 tak sa zvysi aj napatie pre cip :wink:

btw: bud si isty ze tvoj prispevok nezmazal nikto...Obnova zalohy to sposobila a vysvetlil som ti uz podrobnosti. Inak Vmod na jadro s 99.9 percentnou uspesnostou fungovat bude. Pri pamatiach zas nie, tam sa casto stane ze mod nepomoze...
Dobre... vememe to z jineho konce, proste se mi nezdaji ty nizke vykony po v-modu (z meho pohledu vykon nic moc). Myslis ze kdyz podstoupim v-mod na sve karte a dokazi nataktovat treba na 500MHz, ze se mi nejak primerene zvedne vykon? Ne jen o blbych 100 bodu v 3Dmark03, ale aspon o 300-500 bodu, protoze to bude skoro 100MHz nahoru

karel-s píše:Pro Fanik
Mohl bys napsat jakou maš sestavu celkem by me zajímalo v čem je takovej rozdíl
Karle -
zakladni deska Gigabyte K8NS (nForce 250)
CPU AMD Sempron 64 2800+ 1600MHz@2500MHz (8x312MHz)
RAM 2x256MB noname - jinak Legend / 416MHz
RADEON 9550 Gigabyte 128bit - gpu/mem - 250MHz/200MHz@415MHz/560MHz
Sata harddisk
vypalovacka
proste klasika

...hodne dbam na ciste registry a nemam rezidentne pustene zadne zbytecnosti
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

fanik píše: Dobre... vememe to z jineho konce, proste se mi nezdaji ty nizke vykony po v-modu (z meho pohledu vykon nic moc). Myslis ze kdyz podstoupim v-mod na sve karte a dokazi nataktovat treba na 500MHz, ze se mi nejak primerene zvedne vykon? Ne jen o blbych 100 bodu v 3Dmark03, ale aspon o 300-500 bodu, protoze to bude skoro 100MHz nahoru
Tak sa ta opytam inak, myslis ze ked nataktujes svoju kartu (jadro) z 400mhz na 450mhz tak sa ti akoze nijak nezvysi vykon??? Ja som nikde nepisal ze je to zvysenie nejake drasticke, koniec koncov je karta dost brzdena priepustnostou... Ale prosimta netvrd taku blbost ze sa vykon v priemere nezvysi. Proste neporovnavaj laskavo tvoju grafiku s novymi ovladacmi a s tvojim PC s mojou byvalou starymi ovladacmi a na byvalom mojom PC.... Ked test, tak na jednom PC ! A ten som ja urobil a narast vykonu bol VSADE, co je logicke ked sa nataktuje jadro este vyssie. Ano zarucujem ti, ze aj ti ak by si Vmod na jadro urobil a zvysil by sa ti tym padom max. mozne takty na jadre, tak by zvysenie vykonu nastalo a nastalo by vsade. Ano, mozno v 3dmarku 100bodov, v HL2ke +3fps a v doom3 2fps....Niekto vsak chce zo svojej grafiky dostat maximum a Vmod je jedina moznost.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Spirit píše: Tak sa ta opytam inak, myslis ze ked nataktujes svoju kartu (jadro) z 400mhz na 450mhz tak sa ti akoze nijak nezvysi vykon??? Ja som nikde nepisal ze je to zvysenie nejake drasticke, koniec koncov je karta dost brzdena priepustnostou... Ale prosimta netvrd taku blbost ze sa vykon v priemere nezvysi. Proste neporovnavaj laskavo tvoju grafiku s novymi ovladacmi a s tvojim PC s mojou byvalou starymi ovladacmi a na byvalom mojom PC.... Ked test, tak na jednom PC ! A ten som ja urobil a narast vykonu bol VSADE, co je logicke ked sa nataktuje jadro este vyssie. Ano zarucujem ti, ze aj ti ak by si Vmod na jadro urobil a zvysil by sa ti tym padom max. mozne takty na jadre, tak by zvysenie vykonu nastalo a nastalo by vsade. Ano, mozno v 3dmarku 100bodov, v HL2ke +3fps a v doom3 2fps....Niekto vsak chce zo svojej grafiky dostat maximum a Vmod je jedina moznost.
Proste jsem se ptal a nemyslel to nijak zle... =)
Ja bral v uvahu to co bylo publikovano na ve forech (P4e 3@3.15 GHz Prescott) a ty sam jsi zminoval catalysty 5.8.
Jsem linej a nechce se mi do toho hlavne z tohoto duvodu =)
...ale ted to udelam, jsou tu aktualni vysledky a jsem skutecne zvedavej jak to bude vypadat po v-modu. Pustim se jen do gpu, protoze ty pameti podle me jednak jedou na maximum a druhak si nemyslim ze zvyseni taktu pameti o nejakych 10MHz by se mohlo nejak vyrazne podepsat na vykonu - tohle posuzuji podle zkousek, kdy jsem zvysoval jen takt jadra a pameti bezeli na default.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

OK som rad ze sme si to vydiskutovali... Catalysty 5.8 boli pouzite az na samy koniec ked som kartu este vlastnil (august), ale v dobe ked som pisal clanok /februar/(ved si pozri jeho datum, pricom bol pisany este ovela skor, ale spojilo sa moje byvale forum s tymto a prispevok(navod) som zalozil znovu....) a urobil spomenute testy
som pouzil omegy zalozene na 5.4 catalystoch... Ber to ako fakt.
Inak 5ns pamate nevyzenies nad 560mhz (mam skusenost asi s 10 pripadmi ktore to potvrdili), ale jadro skus, mod mas urobeny za 5min a nic ta to stat nebude...Ak to urobis precizne, nestratis ani zaruku :wink: Prajem vela stastia a hlavne sa potom s nami podel o vysledok :)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Spirit píše:OK som rad ze sme si to vydiskutovali... Catalysty 5.8 boli pouzite az na samy koniec ked som kartu este vlastnil (august), ale v dobe ked som pisal clanok /februar/(ved si pozri jeho datum, pricom bol pisany este ovela skor, ale spojilo sa moje byvale forum s tymto a prispevok(navod) som zalozil znovu....) a urobil spomenute testy
som pouzil omegy zalozene na 5.4 catalystoch... Ber to ako fakt.
Inak 5ns pamate nevyzenies nad 560mhz (mam skusenost asi s 10 pripadmi ktore to potvrdili), ale jadro skus, mod mas urobeny za 5min a nic ta to stat nebude...Ak to urobis precizne, nestratis ani zaruku :wink: Prajem vela stastia a hlavne sa potom s nami podel o vysledok :)
No podle vseho tam mam 4ns pameti, u kterych vyrobce uvadi 250MHz a taktovane byly na 200 - maji celkem nestadartni znaceni a zarazelo me ze pri pretaktovani z 200 na 220 se na nich dala smazit vejce a na 280 jsou uplne chladne =) ...mozna by sli jeste kousek vys, ale to neni potreba.
To si pis ze to zkusim =) a ze sem hned napisu vysledek =)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

aha a mas hynixy ci samsungy??? 4ns zvykli byt prave samsungy a tie sli asi tak vysoko ako 5ns hynixy...No ved skusis a das vediet 8)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Spirit píše:aha a mas hynixy ci samsungy??? 4ns zvykli byt prave samsungy a tie sli asi tak vysoko ako 5ns hynixy...No ved skusis a das vediet 8)
jsou to hynixy, ale jak rikam maji trosku nestandartni znaceni, takze se neda uplne presne dohledat presna specifikace, v kazdem pripade jedou na 280/560MHz a vubec netopi
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

ahahahaha tak jsem si sel dnes koupit ty rezistory a az ted jsem zjistil, ze jsem si donesl kdovico, jen ne to co potrebuji --- asi jsme to v tom obchode nejak vymenili nebo co =)

*/edit/
ted jsem zjistil ze v-mod se da udelat i tuzkou, takze je nakonec dobre ze jsem si donesl neco jineho
karel-s
Nováček
Nováček

Příspěvek od karel-s »

Tak to by mě zajímalo jak se to dělá, zkus něco nafotit ať i ostatní můžou jen malovat a nemusí pájet.
MB Gigabyte GA-EP43 DS3 CPU C2Q 9400@3200Mhz RAM 4GB AData 800MHz 4-4-4-12; HDD 640GB WD AAKS; 1,5TB Samsung GPU AMD HD5770@950/1300 DVD Teac
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

karel-s píše:Tak to by mě zajímalo jak se to dělá, zkus něco nafotit ať i ostatní můžou jen malovat a nemusí pájet.
http://www.r9550vmod.prv.pl/
je to v bode cislo 3, olowko je tuzka a dporucuji tuzku z ikea. Je to teda specialne pro kartu Gigabyte, tak nevim jak na jinych...

*/edit/ vim ze se thread jmenuje saphire =)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

no ale sak ta gigabyte ma uplne odlisne pcb a aj osadene suciastky... Na sapphire ci inej znacke tazko urobis tento pencil mod
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Spirit píše:no ale sak ta gigabyte ma uplne odlisne pcb a aj osadene suciastky... Na sapphire ci inej znacke tazko urobis tento pencil mod
koukal jsem na to a myslim ze by to slo - samozrejme na jinych mistech
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

fanik píše:
Spirit píše:no ale sak ta gigabyte ma uplne odlisne pcb a aj osadene suciastky... Na sapphire ci inej znacke tazko urobis tento pencil mod
koukal jsem na to a myslim ze by to slo - samozrejme na jinych mistech
no nevidel som tvoju kartu tak neviem povedat...Ale pokial ma tie napajacie jednotky rovnake tak to pojde.. V kazdom pripade informuj o vysledkoch :)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Spirit píše: no nevidel som tvoju kartu tak neviem povedat...Ale pokial ma tie napajacie jednotky rovnake tak to pojde.. V kazdom pripade informuj o vysledkoch :)
tuzka rulezzz =))
misokgb
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misokgb »

Hi,

mam Sapphire Radeon 9550 - 128MB/128bit. RAMky Hynix 4ns. Ventilator na nej svieti na modro: Obrázek
Hladal som uz strasne Vmodov na grafiku R9550 - Vmem mi sedi napriklad podla pcarena.pl. Ale nemozem spravit Vcore mod, pretoze nemam voltage regulator kde vy, nemam tam 16 pinovy svab, na ktory by som pripajkoval potenciometer, ked sa pozriem na vase PCB a moje, tak mne tam ten 16pinovy chyba a pod nim je taky 8pinovy - 437H a pod nim mate vy prazdne miesto a ja tam mam 3037A, takze snad je to on... Podla nalepky je cislo PCB# 35FC-20-G0-60 - pricom toto cislo podla googlu sedit Radeonovi 9600. Ale pozeral som aj pre R9550 - 9600 - 9600Pro a nikde som nenasiel takuto reviziu rozlozenia suciastok. Mozete mi nejako pomoct? Nema niekto taku istu? Alebo kde najdem vmod pre GPU? Dakujem pekne! 8-)
Celeron D 2.53GHz@4,57GHz :D
8) The new OC record coming soon (SubZero WC)... 8)
honny je gay 20%
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Ani tento navod nepomohol???
Inak chces povedat ze nemas klasicke PCB na tej radeonke?? Inak Vcore mod sa robi 14 pinovom svabovi.
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

neviete nahodov kolko mozu dat max MHZ bez vmodu pamate Samsung 4ns na r9550, alebo ake mate skusenosti s tymito pamatami?? Mojim od 530mhz Ati Tray tool zistuje artefakty.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“