Tak za prve jestli se nepletu, tak sla rec o catalystech 5.8 a ne 5.4, za druhe tva karta ma v-mod karta tady kolegy co ji spalil ma v-mod a pri frekvencich radove nejmene o 75-100MHz vyssich neni nikde videt narust vykonu oproti pretaktovane karte bez v-modu!!! Uz to chapes? Stejne gpu na 415MHz (bez v-modu) vs 500MHz (s v-modem) vykazuje lepsi vysledky. Ja se te slusne zeptal jestli tobe nebo komukoliv jinemu muze narust o 100 bodu v 3Dmarku03 (a to jen mozna) stat za riziko znicene karty - podrobne jsem ti vypsal vsechna pro a proti + vysledky s ruznymi druhy ovladacu a druhej den byl prispevek pryc (tim nechci hned tvrdit, ze jsi to jako moderator dane diskuze smazal). FAKTEM je, ze je to zrejme nesmysl u teto karty s timto jadrem - viz:Spirit píše:no akoze no comentfanik píše:no jo ja zapomnel ze jsi smazal databazi a muj kilometr dlouhy prispevek se tak najednou ztratil... =)
ten prispevek kterym jsem reagoval na to co jsi mi odpovedel - faktem je ze jsi mel lepsi vysledek pouze v 3DMark 03 a abych te uklidnil odinstaloval jsem catalysty 5.9 a sel do 5.7 a vysledky jsou jeste o par bodiku lepsi - catalysty 5.9 asi zrejme nebudou nejak extra zamerene na optimalizovani zrovna radeonu 9550, takze je blbost odvolavat se na verzi ovladacu. Pravdou proste je, ze v-mod ti k lepsim vysledkum nepomohl.Boze skus si tam dat catalysty 5.4 a potom napis ci sa nic nezmenilo...(+po tych prvych testoch v dobe pisania clanku som nemal este druhu ramku a tym padom ani dual channel...aj ten niecim prispel
) A druha vec je, ze bez vmodu som mohol dat jadro maximalne na
cca 450mhz. A Vmod mi pomohol o 50mhz (a samozrejme aj vykon v hrach a testoch sa zvysil) a uz ti to znovu opakovat NEBUDEM! jasne niektore jadro ide viac, niektore menej taktovat, ale v kazdom pripade Vmod pomoze, tak ako ked pomoze zvysovanie voltage pri OC CPU, co je na tom nepochopitelne??
vs karta na 415MHz bez v-modu 3830-3860 v zavislosti na verzi ovladacukarel-s píše:Před V-modem 3DMark2003 3500 bodů Catalysty 5.9
po V-modu 525/560 3DMark 2003 3600 bodů podle mě to brzdily ty paměti ale bohužel ty se nepovedly.
DOOM 3 TIMEDEMO 800x600 high detail 29 FPS@ 30 FPS
nebo kdyz budu hodne benevolentni a srovnam s tvymi vysledky v 3DMark01 ci 3DMark05, tak reknu ze jsou vysledky shodne.
Ptal jsem se na to jeste drive, nez si tady kolega karel-s oddelal kartu timhle v-modem, kvuli tomu aby se z 3500 dostal 3600 - vzdyt je to nebe volajici =)
PEACE =)