com - LED
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
com - LED
neslo by neco podobnyho udelat na com port (http://www.pc-orange.wz.cz/led.htm) je to z duvodu ze LPT uz mam obsazene LCD
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No slo, ale ne tak jednoduse jako na LPT... Bez nejakyho integrace a plosnaku se neobejdes...
//edit:
viz treba tady - je tam navod na ovladani 32 bitu pomoci serioveho portu za pouziti beznych integracu (ne programovatelnych)
//edit:
viz treba tady - je tam navod na ovladani 32 bitu pomoci serioveho portu za pouziti beznych integracu (ne programovatelnych)
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hmm tak na to asi prdim. to uz je na me moc slozity. jinak asi by lcd a ty diody nesli dat na jeden paralelni port co?? to je asi blbost. nic tak koupim paralel port switch a budu muset prepinat. a nebo koupit jeste dalsi kartu s dalsim paralelnim portem.
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Sly, ale pokud bys je chtel ovladat treba tim Winamp pluginem, tak bys musel mit LCDcko vypnuty (tzn neslo by oboje naraz). Naopak pokud bys chtel pouzivat LCDcko, nesmel uz bys mit zaplej ten plugin a LEDky by ti blikaly do rytmu dat tekoucich do LCDcka 
Eagle3D Engine under developement
- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no ale jak to teda na ten com pripojim??? a bude mi to taky diky nejakymu sw blikat???JendaLinda píše:na COM se dají připojit 3 LED přímo a COM je elektricky o něco odolnější než LPT.
- DJ_BuBen
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- no_-_name
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tra v "pascalu pro windows" (aka. Delphi..) je to pomerne jednoduche (az na to ze uz jsem to zapomnel)JendaLinda píše:Budeš potřebovat jiný program. Ve škole jsme ovládali výstupy COM portu pomocí Pascalu, je to docela jednoduché, ale dneska už si to budeš muset naprogramovat v něčem novějším.
//jinac, dydzej: co koupit pridavnou kartu s dalsim LPT,kdyz uz nic jinyho? taky bych potreboval 2
- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to našel. Tady jsou nějaké informace.
Ovládání:
V Delphi to bude podobný, pod WinXP je ale potřeba stáhnout nějakou komponentu.
Ovládání:
Kód: Vybrat vše
BA:=$3F8; { COM1 }
PORT[BA+4]:=1; { nahození DTR }
PORT[BA+4]:=2; { nahození RTS }
PORT[BA+4]:=3; { nahození DTR+RTS }
PORT[BA+4]:=0; { vypnout DTR+RTS }
PORT[BA+3]:=64; { nahození TxD }
PORT[BA+3]:=0; { vypnout TxD }Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no pro delfhi to teda asi podobny nebude ja se vnem ucim uz druhym rokem ve skole a asi bych to teda nepreved. zkusim se jeste zeptat ve kole a nebo si koupim pridavneu PCI kartu s LPT.JendaLinda píše:Já jsem to našel. Tady jsou nějaké informace.
Ovládání:V Delphi to bude podobný, pod WinXP je ale potřeba stáhnout nějakou komponentu.Kód: Vybrat vše
BA:=$3F8; { COM1 } PORT[BA+4]:=1; { nahození DTR } PORT[BA+4]:=2; { nahození RTS } PORT[BA+4]:=3; { nahození DTR+RTS } PORT[BA+4]:=0; { vypnout DTR+RTS } PORT[BA+3]:=64; { nahození TxD } PORT[BA+3]:=0; { vypnout TxD }
- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kdyz teda sme u ty karty nevite nekdo kolik priblizne toji???
//EDIT1:tak uz sem to nasel toji 350 tak az budu mit prachy tak ji koupim.
//EDIT2:a jestli se jeste muzu zeptat nemate nekdo zkusenosti jak to podle ty hudby blika jestli jako nejak kazda vzlast a nebo jestli vsechny najednou?
//EDIT2:a jestli se jeste muzu zeptat nemate nekdo zkusenosti jak to podle ty hudby blika jestli jako nejak kazda vzlast a nebo jestli vsechny najednou?
- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Třeba Kouwell KW-220N-2 (PCI,2xLPT) stojí v Losanu v Liberci 426,- vč. DPH. (viz ceník) Já se o to taky zajímám, protože plánuju LCD displej a moje deska DFI LanParty nemá LPT.
EDIT: jsem si nevšiml, žes editoval...
To blikání závisí na konkrétním ovládacím programu.
Naposledy upravil(a) JendaLinda dne ned 16. říj 2005, 13:36, celkem upraveno 1 x.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
- no_-_name
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
se nekdy prijed podivat, te zaucimDj´ Frodo píše:kdyz teda sme u ty karty nevite nekdo kolik priblizne toji???
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja bych spis potreboval aby to jakoby reagovalo na basi a podle toho pak vsechny najednou blikali. chtel bych to dat do case kde bude UV a tydle modry diody ktery by najednou blikali.no_-_name píše:se nekdy prijed podivat, te zaucimDj´ Frodo píše:kdyz teda sme u ty karty nevite nekdo kolik priblizne toji???
//EDIT2:a jestli se jeste muzu zeptat nemate nekdo zkusenosti jak to podle ty hudby blika jestli jako nejak kazda vzlast a nebo jestli vsechny najednou?mas treba plugin do winampu a ten komunikuje s programem a muzes blikat prakticky jak chces.. najdi si DISCOLITEZ a poznas vse co potrebujes (ja mam ten "deluxe32" obvod a je s tim sranda
)
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
uvidim asi by mi stacilo jen jedno LPT a to maj na kak.cz za 360 ale stejne na to ted nemam prachy si to pripravim a az budou tak ji koupim a pripojim.JendaLinda píše:Třeba Kouwell KW-220N-2 (PCI,2xLPT) stojí v Losanu v Liberci 426,- vč. DPH. (viz ceník) Já se o to taky zajímám, protože plánuju LCD displej a moje deska DFI LanParty nemá LPT.
- no_-_name
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo, to jde taky... nastavis si frekvencni rozsah pro kanaly a ty pak v tom programu pospojujes s tema vystupama co potrebujes 
// jsu tam i ruzny pattern sequencery a takovy vychytavky... mam ty svetla po pokoji, laserovej projektor,strobac,uv zarivka a muzu parit
(akorat me to samotnyho nebavi,tak obcas nejakymu kamosovi spadne celist, kdyz zmacknu cudlik na dalkovym ovladani a zacne mi hrat pokoj a svetla do rytmu a vsechno pres compa,ale moc casto se to nestava, mam to spis tak pro vlastni poteseni...)
/// tohle je ono http://discolitez.com/
// jsu tam i ruzny pattern sequencery a takovy vychytavky... mam ty svetla po pokoji, laserovej projektor,strobac,uv zarivka a muzu parit
- Dj´ Frodo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to je jasny neco takovyho chci taky udelat ale ne na tudle case co zrovna delam chci to pak na pc ktere bude na music. ale ty diody do toho case pridou.no_-_name píše:jo, to jde taky... nastavis si frekvencni rozsah pro kanaly a ty pak v tom programu pospojujes s tema vystupama co potrebujes
// jsu tam i ruzny pattern sequencery a takovy vychytavky... mam ty svetla po pokoji, laserovej projektor,strobac,uv zarivka a muzu parit(akorat me to samotnyho nebavi,tak obcas nejakymu kamosovi spadne celist, kdyz zmacknu cudlik na dalkovym ovladani a zacne mi hrat pokoj a svetla do rytmu a vsechno pres compa,ale moc casto se to nestava, mam to spis tak pro vlastni poteseni...)
- JendaLinda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: