com - LED

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

com - LED

Příspěvek od Dj´ Frodo »

neslo by neco podobnyho udelat na com port (http://www.pc-orange.wz.cz/led.htm) je to z duvodu ze LPT uz mam obsazene LCD
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

No slo, ale ne tak jednoduse jako na LPT... Bez nejakyho integrace a plosnaku se neobejdes...

//edit:
viz treba tady - je tam navod na ovladani 32 bitu pomoci serioveho portu za pouziti beznych integracu (ne programovatelnych)
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

hmm tak na to asi prdim. to uz je na me moc slozity. jinak asi by lcd a ty diody nesli dat na jeden paralelni port co?? to je asi blbost. nic tak koupim paralel port switch a budu muset prepinat. a nebo koupit jeste dalsi kartu s dalsim paralelnim portem.
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Sly, ale pokud bys je chtel ovladat treba tim Winamp pluginem, tak bys musel mit LCDcko vypnuty (tzn neslo by oboje naraz). Naopak pokud bys chtel pouzivat LCDcko, nesmel uz bys mit zaplej ten plugin a LEDky by ti blikaly do rytmu dat tekoucich do LCDcka :)
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Ty LEDky IMHO příliš zatěžujou port. Jinak na COM se dají připojit 3 LED přímo a COM je elektricky o něco odolnější než LPT.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

JendaLinda píše:na COM se dají připojit 3 LED přímo a COM je elektricky o něco odolnější než LPT.
no ale jak to teda na ten com pripojim??? a bude mi to taky diky nejakymu sw blikat???
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

a nestačilo by si pořídit do kopu druhý LPT ? 8-)
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Budeš potřebovat jiný program. Ve škole jsme ovládali výstupy COM portu pomocí Pascalu, je to docela jednoduché, ale dneska už si to budeš muset naprogramovat v něčem novějším.
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

JendaLinda píše:Budeš potřebovat jiný program. Ve škole jsme ovládali výstupy COM portu pomocí Pascalu, je to docela jednoduché, ale dneska už si to budeš muset naprogramovat v něčem novějším.
tra v "pascalu pro windows" (aka. Delphi..) je to pomerne jednoduche (az na to ze uz jsem to zapomnel)

//jinac, dydzej: co koupit pridavnou kartu s dalsim LPT,kdyz uz nic jinyho? taky bych potreboval 2 :D mam po celym pokoji svetla a ty jsou na lpt a jeste tam musim mit tiskarnu a displej :cry:
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Já jsem to našel. Tady jsou nějaké informace.

Ovládání:

Kód: Vybrat vše

BA:=$3F8; { COM1 }

PORT[BA+4]:=1;  { nahození DTR }
PORT[BA+4]:=2;  { nahození RTS }
PORT[BA+4]:=3;  { nahození DTR+RTS }
PORT[BA+4]:=0;  { vypnout DTR+RTS }
PORT[BA+3]:=64; { nahození TxD }
PORT[BA+3]:=0;  { vypnout TxD }
V Delphi to bude podobný, pod WinXP je ale potřeba stáhnout nějakou komponentu.
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

JendaLinda píše:Já jsem to našel. Tady jsou nějaké informace.

Ovládání:

Kód: Vybrat vše

BA:=$3F8; { COM1 }

PORT[BA+4]:=1;  { nahození DTR }
PORT[BA+4]:=2;  { nahození RTS }
PORT[BA+4]:=3;  { nahození DTR+RTS }
PORT[BA+4]:=0;  { vypnout DTR+RTS }
PORT[BA+3]:=64; { nahození TxD }
PORT[BA+3]:=0;  { vypnout TxD }
V Delphi to bude podobný, pod WinXP je ale potřeba stáhnout nějakou komponentu.
no pro delfhi to teda asi podobny nebude ja se vnem ucim uz druhym rokem ve skole a asi bych to teda nepreved. zkusim se jeste zeptat ve kole a nebo si koupim pridavneu PCI kartu s LPT.
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ono se to v Delphi bude řešit buď pomocí assembleru (Win9x) nebo té komponenty (Win2k/XP), ale ty signály zapisovaný na ty porty budou stejný.

Možná ale bude pro tebe jednodušší koupit tu kartu.
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

kdyz teda sme u ty karty nevite nekdo kolik priblizne toji???
//EDIT1:tak uz sem to nasel toji 350 tak az budu mit prachy tak ji koupim.
//EDIT2:a jestli se jeste muzu zeptat nemate nekdo zkusenosti jak to podle ty hudby blika jestli jako nejak kazda vzlast a nebo jestli vsechny najednou?
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Třeba Kouwell KW-220N-2 (PCI,2xLPT) stojí v Losanu v Liberci 426,- vč. DPH. (viz ceník) Já se o to taky zajímám, protože plánuju LCD displej a moje deska DFI LanParty nemá LPT.

EDIT: jsem si nevšiml, žes editoval...
To blikání závisí na konkrétním ovládacím programu.
Naposledy upravil(a) JendaLinda dne ned 16. říj 2005, 13:36, celkem upraveno 1 x.
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Dj´ Frodo píše:kdyz teda sme u ty karty nevite nekdo kolik priblizne toji???
//EDIT2:a jestli se jeste muzu zeptat nemate nekdo zkusenosti jak to podle ty hudby blika jestli jako nejak kazda vzlast a nebo jestli vsechny najednou?
se nekdy prijed podivat, te zaucim ;) mas treba plugin do winampu a ten komunikuje s programem a muzes blikat prakticky jak chces.. najdi si DISCOLITEZ a poznas vse co potrebujes (ja mam ten "deluxe32" obvod a je s tim sranda :D)
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

no_-_name píše:
Dj´ Frodo píše:kdyz teda sme u ty karty nevite nekdo kolik priblizne toji???
se nekdy prijed podivat, te zaucim ;) mas treba plugin do winampu a ten komunikuje s programem a muzes blikat prakticky jak chces.. najdi si DISCOLITEZ a poznas vse co potrebujes (ja mam ten "deluxe32" obvod a je s tim sranda :D)
ja bych spis potreboval aby to jakoby reagovalo na basi a podle toho pak vsechny najednou blikali. chtel bych to dat do case kde bude UV a tydle modry diody ktery by najednou blikali.
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

JendaLinda píše:Třeba Kouwell KW-220N-2 (PCI,2xLPT) stojí v Losanu v Liberci 426,- vč. DPH. (viz ceník) Já se o to taky zajímám, protože plánuju LCD displej a moje deska DFI LanParty nemá LPT.

EDIT: jsem si nevšiml, žes editoval...
To blikání závisí na konkrétním ovládacím programu.
uvidim asi by mi stacilo jen jedno LPT a to maj na kak.cz za 360 ale stejne na to ted nemam prachy si to pripravim a az budou tak ji koupim a pripojim.
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

jo, to jde taky... nastavis si frekvencni rozsah pro kanaly a ty pak v tom programu pospojujes s tema vystupama co potrebujes ;)
// jsu tam i ruzny pattern sequencery a takovy vychytavky... mam ty svetla po pokoji, laserovej projektor,strobac,uv zarivka a muzu parit :lol: (akorat me to samotnyho nebavi,tak obcas nejakymu kamosovi spadne celist, kdyz zmacknu cudlik na dalkovym ovladani a zacne mi hrat pokoj a svetla do rytmu a vsechno pres compa,ale moc casto se to nestava, mam to spis tak pro vlastni poteseni...)
/// tohle je ono http://discolitez.com/
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

no_-_name píše:jo, to jde taky... nastavis si frekvencni rozsah pro kanaly a ty pak v tom programu pospojujes s tema vystupama co potrebujes ;)
// jsu tam i ruzny pattern sequencery a takovy vychytavky... mam ty svetla po pokoji, laserovej projektor,strobac,uv zarivka a muzu parit :lol: (akorat me to samotnyho nebavi,tak obcas nejakymu kamosovi spadne celist, kdyz zmacknu cudlik na dalkovym ovladani a zacne mi hrat pokoj a svetla do rytmu a vsechno pres compa,ale moc casto se to nestava, mam to spis tak pro vlastni poteseni...)
/// tohle je ono http://discolitez.com/
to je jasny neco takovyho chci taky udelat ale ne na tudle case co zrovna delam chci to pak na pc ktere bude na music. ale ty diody do toho case pridou.
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pokud tam chceš dávat nějaké silnější diody, tak ti doporučuju je na ten LPT připojit přes tranzistory.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“