edit: a este jedna vec - muzu ho pripojit tripinovym konektorem na desku namisto redukci na molex? (ptam se pac bych ho rad reguloval softwarove)
Sapphire Radeon 9800pro - teplotni cidlo
Moderátor: morke
- DarkLight
- Začátečník

Sapphire Radeon 9800pro - teplotni cidlo
Zdrawim. Uz delsi dobu me stve, ze na mym radeonu NENI teplotni cidlo, takze nevim kolik pece a jak moc si muzu dovolit snizit otacky na fanu (Zalman VF700 AlCu) mam jedno teplotni cidlo (termistor, kablik, a dvoupinovej konektor, to je cely) a taxe chci zeptat, esli se neda pripojit treba na COM port nebo GAME port a merit teplotu na jadre.... dik vsem za rady...
edit: a este jedna vec - muzu ho pripojit tripinovym konektorem na desku namisto redukci na molex? (ptam se pac bych ho rad reguloval softwarove)
Athlon64 3200+ 2.0 GhZ ; Asus EAX1300Pro 256MB DDR2 PCI-E, 2 x 512MB Kingston dualchannel kit, Maxtor DiamondMax9 120GB 7200rpm, Apple PowerMac G5 housing, 350W AOpen PSU modded to Apple 450W PSU housing
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Sapphire Radeon 9800pro - teplotni cidlo
Já tam meřim teplotu taky externim čidlem, co mám v case. Dal sem ho co nejbliže na chladič k jádruDarkLight píše:Zdrawim. Uz delsi dobu me stve, ze na mym radeonu NENI teplotni cidlo, takze nevim kolik pece a jak moc si muzu dovolit snizit otacky na fanu (Zalman VF700 AlCu) mam jedno teplotni cidlo (termistor, kablik, a dvoupinovej konektor, to je cely) a taxe chci zeptat, esli se neda pripojit treba na COM port nebo GAME port a merit teplotu na jadre.... dik vsem za rady...
- DarkLight
- Začátečník

jasny, proc ne, strcil bych ho primo pod GPU, ale resim prob kam ho zapojit. Specialni dvoupinovej konektor na teplotni cidlo (ma ho napriklad Asus A7V8X, jeste Socket A deska) nemam, vlastnim MSI K8N Neo2 FX...... cetl sem nekde ze se da pripojit na COM nebo GAME port a sledovat to nakym progem, ale nemam tucha jak to zapojit
a navic, na to je ten kablik zas moc kratkej, nedosahne od GPU az k zadnim portum na desce...
Athlon64 3200+ 2.0 GhZ ; Asus EAX1300Pro 256MB DDR2 PCI-E, 2 x 512MB Kingston dualchannel kit, Maxtor DiamondMax9 120GB 7200rpm, Apple PowerMac G5 housing, 350W AOpen PSU modded to Apple 450W PSU housing
- VlasTik
- Začátečník

Vím co myslíš, já už takový čidla dělal, je to přes gameport a jsou z toho čtyři čidla. Návod na výrobu najdeš =TADY=, obsluhuje se to přes program gameporttemp - doporučuju stáhnou poslední verzi v0.96, je to na můj podnět vylepšená verze původního programu, kde pro mě autor Igor Češko přidal velmi důležitou možnost SHUTDOWN kompu při překročení nastavené teploty na nějakém ze senzorů, dále byl přidán zvláštní txt soubor, pomocí kterého lze aktuální teploty zobrazovat na info displeji přes program jaLCDs. Po dobrém zkalibrování čidel to měří opravdu velmi přesně, doporučuju dát čidlo i do zdroje - tam pak můžeš také bezpečně regulovat ot. fanu.
- DarkLight
- Začátečník

Vlastik: dik.... ja si az ted ale vzpomnel ze moje deska nema game port
takze zbyva jen COM, na ten se asi neda co? 
- VlasTik
- Začátečník

- DarkLight
- Začátečník