Sapphire Radeon 9800pro - teplotni cidlo

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
DarkLight
Začátečník
Začátečník

Sapphire Radeon 9800pro - teplotni cidlo

Příspěvek od DarkLight »

Zdrawim. Uz delsi dobu me stve, ze na mym radeonu NENI teplotni cidlo, takze nevim kolik pece a jak moc si muzu dovolit snizit otacky na fanu (Zalman VF700 AlCu) mam jedno teplotni cidlo (termistor, kablik, a dvoupinovej konektor, to je cely) a taxe chci zeptat, esli se neda pripojit treba na COM port nebo GAME port a merit teplotu na jadre.... dik vsem za rady...

edit: a este jedna vec - muzu ho pripojit tripinovym konektorem na desku namisto redukci na molex? (ptam se pac bych ho rad reguloval softwarove) ;)
Athlon64 3200+ 2.0 GhZ ; Asus EAX1300Pro 256MB DDR2 PCI-E, 2 x 512MB Kingston dualchannel kit, Maxtor DiamondMax9 120GB 7200rpm, Apple PowerMac G5 housing, 350W AOpen PSU modded to Apple 450W PSU housing
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Sapphire Radeon 9800pro - teplotni cidlo

Příspěvek od Dzin »

DarkLight píše:Zdrawim. Uz delsi dobu me stve, ze na mym radeonu NENI teplotni cidlo, takze nevim kolik pece a jak moc si muzu dovolit snizit otacky na fanu (Zalman VF700 AlCu) mam jedno teplotni cidlo (termistor, kablik, a dvoupinovej konektor, to je cely) a taxe chci zeptat, esli se neda pripojit treba na COM port nebo GAME port a merit teplotu na jadre.... dik vsem za rady...
Já tam meřim teplotu taky externim čidlem, co mám v case. Dal sem ho co nejbliže na chladič k jádru :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
DarkLight
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DarkLight »

jasny, proc ne, strcil bych ho primo pod GPU, ale resim prob kam ho zapojit. Specialni dvoupinovej konektor na teplotni cidlo (ma ho napriklad Asus A7V8X, jeste Socket A deska) nemam, vlastnim MSI K8N Neo2 FX...... cetl sem nekde ze se da pripojit na COM nebo GAME port a sledovat to nakym progem, ale nemam tucha jak to zapojit ;) a navic, na to je ten kablik zas moc kratkej, nedosahne od GPU az k zadnim portum na desce...
Athlon64 3200+ 2.0 GhZ ; Asus EAX1300Pro 256MB DDR2 PCI-E, 2 x 512MB Kingston dualchannel kit, Maxtor DiamondMax9 120GB 7200rpm, Apple PowerMac G5 housing, 350W AOpen PSU modded to Apple 450W PSU housing
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Vím co myslíš, já už takový čidla dělal, je to přes gameport a jsou z toho čtyři čidla. Návod na výrobu najdeš =TADY=, obsluhuje se to přes program gameporttemp - doporučuju stáhnou poslední verzi v0.96, je to na můj podnět vylepšená verze původního programu, kde pro mě autor Igor Češko přidal velmi důležitou možnost SHUTDOWN kompu při překročení nastavené teploty na nějakém ze senzorů, dále byl přidán zvláštní txt soubor, pomocí kterého lze aktuální teploty zobrazovat na info displeji přes program jaLCDs. Po dobrém zkalibrování čidel to měří opravdu velmi přesně, doporučuju dát čidlo i do zdroje - tam pak můžeš také bezpečně regulovat ot. fanu.
DarkLight
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DarkLight »

Vlastik: dik.... ja si az ted ale vzpomnel ze moje deska nema game port :D takze zbyva jen COM, na ten se asi neda co? :|
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

já to táhnul přes gameport u zvukovky, jestli nemáš, tak nějakou starou shitku sežeň a máš to, o možnosti čidel na COM nic nevím, navíc bys měl problém s kvalitním programem - to už je u gameportu vyřešený a funguje to.
DarkLight
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DarkLight »

zvukovku mam 7.1 integr a staci, ta ale GP nema.... mno sezenu asi neco. Kazdopadne dik za tip
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“