WIFI - Brno Jundrov, wifi , jak a ke komu ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

WIFI - Brno Jundrov, wifi , jak a ke komu ?

Příspěvek od spirit64 »

Vzhledem k finančním problémům rodiny atp atp atp, mi nezbylo nic jiného než wifi, protože přípojka stojí 300 za měsíc, (telefon) a kabel, na tom je dluh, jinak netbox tu ještě není ale šetřím na něj .

řešení wifi připojení z Březové 79

10 metrů od okna mám cca 13 m vysoký stožár původně na anténu, z kterého vidím nádherně na VUT (červený velký panelák pokud se nepletu :oops: ) a na kraví horu, a na část brna pod kraví horou. MYslím že do něho uhodil blesk málokrát, ale bleskoistka (nevyznám se v tom moc) bude asi potřeba. Nebyl jsem ještě úplně nahoře :oops: je totiž 30 let starej :( ale zítra to doplním . VUT je zhruba podle mapy atlas 3,5 km, imho o něco míň, Kraví hora tak 6 km, i když mi připadá že je to hrozně moc.

tady je mapa s mým označením v judnrově. Můžete si to odálit atp aby jste viděli položení vůči brnu. (škoda že tam nejsou vrstevnice :( )

Jinak jsem pod kopcem ze západu, takže na druhou stranu ee, ale zato nahoře na zahradě je slušně taky vidět, ale to by se asi prodlažilo vedení kabelu tak daleko. (a taky se tam bude stavět
:oops: )

Půjčím si od někoho digitál a vyfotím všechny rozhledy, co nejdřív bude možné. Zajímalo by mě tak orientačně kolik by stála vhodná anténa když si vezmu že je to hodně daleko, (a jestli je to vůbec možné, ale signál není ničím rušn, žádné stromy a tak), kabely, karta, a další věci co jsou k tomu potřebné.

Dalším problém by byl v providerovi, takže nejdřív jestli by to např s VUT fungovalo, abych si něco ndomluvil (to je taky otázka) a pak zjistil že to připojení ani nenavážu.

Dále pokud by jste věděli o vhodném providerovi na kterého bych mohl vidět (kraví hora např) tak řekněte !! dík
Děkuji za rady
Naposledy upravil(a) spirit64 dne ned 30. říj 2005, 12:02, celkem upraveno 1 x.
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

o tu vzdialenost 3,5 a 6Km by som sa nebál ,, ak máš priamu viditelnosť neni problém len treba mať WiFi zariadenie s reguláciou výkonu...
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Nevíte někdo něco přesnějšího s tím poskytováním wifi ap (řekl jsem to správně ? ) na VUT v Brně ??
sheriff.wiggum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheriff.wiggum »

na VUT máme připojenou školu, ale na jinej barák a chtějí za to strašný love (taky bez limitu dat) a spíš než směrovat se na VUT ... ohlídni se okolo a sežen lidi podobnýho zájmu pak se toho dá dělat hodně. jako jednotlivci by ti levněj vyšel ten kabel
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

škoda :oops: jsem slyšel pravý opak
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“