WD200GB - instalace OS na zbývající část disku na starém PC

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

WD200GB - instalace OS na zbývající část disku na starém PC

Příspěvek od Oneeye_IO »

Do spárů se mi dostal WD2000LB a tak jsem ho vrazil do svého starého pc.

Deska je pro PII s chipsetem Ali Aladdin 2 Pro a řadič Ali M5229.

Bylo mi jasné že celou kapacitu disku nemůžu využít kvůli starému řadiči, a tak jsem ho rozdělil na 3 části - 20, 40, 60. Zbytek jsem nechal volný a jeho se týká můj dotaz:

Je možné na zbylých asi 70 GB nainstalovat k stávajícím winům nějaký linux nebo to nepůjde kvůli řadiči, který nebude umět s takovou kapacitou pracovat ?
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: WD200GB - instalace OS na zbývající část disku na starém

Příspěvek od sh »

Oneeye_IO píše:Do spárů se mi dostal WD2000LB a tak jsem ho vrazil do svého starého pc.

Bylo mi jasné že celou kapacitu disku nemůžu využít kvůli starému řadiči, a tak jsem ho rozdělil na 3 části - 20, 40, 60. Zbytek jsem nechal volný a jeho se týká můj dotaz:

Je možné na zbylých asi 70 GB nainstalovat k stávajícím winům nějaký linux nebo to nepůjde kvůli řadiči, který nebude umět s takovou kapacitou pracovat ?
staci si cist FAQ , kde nasjdes odpoved ke vsem svym dotazum , je tam popsan system jak obejit tyto "maxima" , byt tebou pridam zbyvajici data radeji k partition kde nemas OS , pouzij napriklad Partition magic :wink:
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

alebo ovladaci panely/nastroje pro spravu/sprava pocitace/sprava disku/a tam to skus naformatit doporucuju NTFS a rpidelit pismeno..

ale jeste prd formatovanim by som tych 70GB rozdelil na da partitions 35,35...
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: WD200GB - instalace OS na zbývající část disku na starém

Příspěvek od Oneeye_IO »

sh píše:
Oneeye_IO píše:Do spárů se mi dostal WD2000LB a tak jsem ho vrazil do svého starého pc.

staci si cist FAQ , kde nasjdes odpoved ke vsem svym dotazum , je tam popsan system jak obejit tyto "maxima" , byt tebou pridam zbyvajici data radeji k partition kde nemas OS , pouzij napriklad Partition magic :wink:
To je sice pěkný, já si faq četl, ale ty "maxima" se mi obejít nepodařilo. Proto to mám 20+40+60=120 a zbytek prázdnej. Na tom 20GB oddílu je winME. No a těch zbylých prázdných asi 70GB bych rád využil na linux jenže nevím jestli to půjde, když to nefungovalo s winama na víc než 128GB. Nějak se ješťe pokusím, zatím dik :wink:
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“