Do spárů se mi dostal WD2000LB a tak jsem ho vrazil do svého starého pc.
Deska je pro PII s chipsetem Ali Aladdin 2 Pro a řadič Ali M5229.
Bylo mi jasné že celou kapacitu disku nemůžu využít kvůli starému řadiči, a tak jsem ho rozdělil na 3 části - 20, 40, 60. Zbytek jsem nechal volný a jeho se týká můj dotaz:
Je možné na zbylých asi 70 GB nainstalovat k stávajícím winům nějaký linux nebo to nepůjde kvůli řadiči, který nebude umět s takovou kapacitou pracovat ?
WD200GB - instalace OS na zbývající část disku na starém PC
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Oneeye_IO
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
WD200GB - instalace OS na zbývající část disku na starém PC
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: WD200GB - instalace OS na zbývající část disku na starém
staci si cist FAQ , kde nasjdes odpoved ke vsem svym dotazum , je tam popsan system jak obejit tyto "maxima" , byt tebou pridam zbyvajici data radeji k partition kde nemas OS , pouzij napriklad Partition magicOneeye_IO píše:Do spárů se mi dostal WD2000LB a tak jsem ho vrazil do svého starého pc.
Bylo mi jasné že celou kapacitu disku nemůžu využít kvůli starému řadiči, a tak jsem ho rozdělil na 3 části - 20, 40, 60. Zbytek jsem nechal volný a jeho se týká můj dotaz:
Je možné na zbylých asi 70 GB nainstalovat k stávajícím winům nějaký linux nebo to nepůjde kvůli řadiči, který nebude umět s takovou kapacitou pracovat ?
- Cpk
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Oneeye_IO
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: WD200GB - instalace OS na zbývající část disku na starém
To je sice pěkný, já si faq četl, ale ty "maxima" se mi obejít nepodařilo. Proto to mám 20+40+60=120 a zbytek prázdnej. Na tom 20GB oddílu je winME. No a těch zbylých prázdných asi 70GB bych rád využil na linux jenže nevím jestli to půjde, když to nefungovalo s winama na víc než 128GB. Nějak se ješťe pokusím, zatím diksh píše:staci si cist FAQ , kde nasjdes odpoved ke vsem svym dotazum , je tam popsan system jak obejit tyto "maxima" , byt tebou pridam zbyvajici data radeji k partition kde nemas OS , pouzij napriklad Partition magicOneeye_IO píše:Do spárů se mi dostal WD2000LB a tak jsem ho vrazil do svého starého pc.
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64