Ultimate cooling GF7800GT

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Ultimate cooling GF7800GT

Příspěvek od Stoobi »

tak nějak přemýšlím, jak upravit chlazení na mojí 7800GT. Na 6600nonGT jsem měl AeroCool VM-102 a tak jsem ho zkoušel i na tuhle. Původní chladič měl při load 43°C a při zátěži kolem 50°C, pasiv je samozřejmě horší, při několikahodinové práci ve win+video apod. mám 57°C a při zátěži šel až k 75°C, což je moc, to je jasný.

Takže přemýšlím, čím ho nahradit. Nechci žádný uřvaný řešení. Buď to budu ofukovat 92/120mm fanem a nebo jinej chladič. Uvažoval jsem nad ThermalRightem...co myslíte?

Jinak je samozřejmě trochu problém s místem. Na kartě ani ne, tak je skoro prázdná, ale na chipsetu je upravenej AeroCool. Na stránkách výrobce (ThermalRight) je, že ten chladič nepodporuje 7800GT, ale podle obrázků mi připadá, že se musí vejít... :oops:

Ještě nějaký fotky:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ten thermalright mam,ale este sem ho tam nedam, hledam fany tluste jen 15mm
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

sem ti to už říkal že pasivní chladič neuchladí High end kartu jako je 7800GT ! ono totiž je 6600 a 7800GT velkej rozdíl ... takže ho tam ani nervy ... neuchladí to ... těch pipek je tam trochu víc ;)

takže se podívej po zalmanovy nebo Arcticovi a nekoumej to :) BTW: taky můžeš testnout : http://www.pretaktovani.cz/text/Nvidia7800GTXMod.asp

každopádně na pasiv zapomeň od x800GTO (6800) a víše ... už na x800GTO ten pasiv tu grafiku pořádně neuchladí a ty bys chladil pasivně 20pipek! :lol:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No on to uchladí, ale pouze při práci ve win. Teď na něm ještě jedu. Každopádně někde v šuplíku mám Zalmana, tak ho na to hodím. Ale ten ThermalRight mi příde zajímavej... :twisted:

A to řešení by pretaktovani.cz je příšerný...to bych fakt nikdy neudělal. FŮŮŮJ!
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Stoobi píše:A to řešení by pretaktovani.cz je příšerný...to bych fakt nikdy neudělal. FŮŮŮJ!
Ale funkční to asi je ... :) (to už se mi víc nelíbí různý kravský pasivy co se dávaj na grafiky, který zaberou další tři sloty). Ten Zalman bude asi nejelegantnější řešení.
Goldnoob team proud member!
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

ok, tak jsem nahodil Zalmana s fanem na 5V a teplota při zátěži nepřesáhne 50°C, takže to tak nechám...:) Ale stejně to není úplně uspokojivý řešení...uvidíme... :twisted:
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Digitaldoom píše: pasivní chladič neuchladí High end kartu jako je 7800GT
Digitaldoome, už zase říkáš, že něco nejde uchladit pasivně :-), ty jseš snad nepoučitelnej :-), říkám ti, že jde všechno, klidně i 2x 7800GTX ve SLi, stačí jen trochu přemýšlet a nekupuvat chladiče v obchodě :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

VlasTik píše:
Digitaldoom píše: pasivní chladič neuchladí High end kartu jako je 7800GT
Digitaldoome, už zase říkáš, že něco nejde uchladit pasivně :-), ty jseš snad nepoučitelnej :-), říkám ti, že jde všechno, klidně i 2x 7800GTX ve SLi, stačí jen trochu přemýšlet a nekupuvat chladiče v obchodě :wink:
neříkám že to nejde říkám že není pasivní chladič který by to uchladil ale jo jde to ale jsou náklady na výrobu takového chlazení adekvátní ? já myslim že ne ;) ... krom toho je to volovina všechno chladit pasivně (ten kdo říká něco jiného nechť si nejdřív udělá maturu na průmce třeba ;) ) nejde co ty chudinky elektrosoučástky ...

BTW: sem na tebe zvědavej ne že by nešlo udělat vše pasivně viz zalman ale ... cena,výkon,vzhled,váha apod nebude nic moc :( a museli by to bejt sakra dobrý a drahý elektrosoučástky aby to tak chvíly vydrželo ;)
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

VlasTik píše:Digitaldoome,...
no ja nevim...ale tahle karticka odpari snad 100W....to teda bych chtel videt ten monstr vejir zaveseny z okna, ktery by to uchladil :lol: Myslim ze uz by jsi mohl ukazat nejake photos ze sve pripravovane celo pasivni case...at tady nezacnes byt pro smich :wink:
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

klidně se hoši smějte, ale já se budu smát jako poslední :-D
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nevim no...samochvala smrdi....
A k tomu pasivne chlazeny presscot proste nejde,7800 bude neco podobnyho
.
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Holda29 píše:nevim no...samochvala smrdi....
i preskot jde ...., holt jak to tak vidím, tak mě moc nemáte rádi, ale já vás chápu a nezlobím se na vás :-)
BTW. Holdo29, dal jsem tě na 1. místo :wink:

PEACE
dymONE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dymONE »

VlasTik píše:
Holda29 píše:nevim no...samochvala smrdi....
i preskot jde ...., holt jak to tak vidím, tak mě moc nemáte rádi, ale já vás chápu a nezlobím se na vás :-)
BTW. Holdo29, dal jsem tě na 1. místo :wink:

PEACE
Sa nediv ak tvrdis toto...
Bud mas svoju vlastnu zdegenerovanu predstavu co to znamena pasivne, alebo nevies pocitat do 5. Nic osobneho proti ale pasivne chladit 100-130W bez ofuku je v compe nemozne.
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

dymONE píše:Sa nediv ak tvrdis toto...
Bud mas svoju vlastnu zdegenerovanu predstavu co to znamena pasivne, alebo nevies pocitat do 5. Nic osobneho proti ale pasivne chladit 100-130W bez ofuku je v compe nemozne.
už konec OT ve Stoobiho threadu !

ještě jedna věc: nejsou to představy ale skutečnost :-)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Juchů, konecne jsem v necem 1. :)
Ne, vazne, v ce, jsem 1.
.
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

2 vlastik - v podpisu mas jakousi luxusni drevenou case? to je to co myslim? nekde sem to videl... zadnej drat, vsude vejire ? protoze i ta myslim mela pomalobezne vetraky na air flow... pokud mi chces tvrdit ze to de tak jo, udelame mensi quest...
do bezne case (v dnesni dobe middletower) mi predved napad jak nasoukat p4 D 3.0Ghz na intel sli desce s 2ma 7800gtx... jestli takovej kejs pak vubec 1 clovek zvedne ze stolu tak to sem zvedavej...
dale ocekavam ze z nej pujdou vyndat komponenty jako z bezneho pc, ne ze budu nejdrive flexou 30 minut rezat heatpipe vedouci celou bednou :]

jinak te aspon pochvalim za tvuj pristup typu: neznam slovo nejde 8)

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

popravdě, preskota jsem neskoušel a ani zkoušet nebudu (AMD rulez), ale uchladit se to dá. (teda alespoň já to uchladím, když budu chtít)

můj 1st case sem netahej, teď už fany nepoužívám

samozřejmě bude fanless case težší než obyčejná, to je logické zjištění, záleží ale na každém, čemu dává přednost - buď lehký a hlučný, nebo těžší naprosto neslyšitelný high-end počítač, já s váhou této case problém nemám, komponenty vyndám snadněji a rychleji než z některých jiných běžných kejsů, rozměry jsou běžné : h530 x v500 x š225, ještě nějaké dotazy?

já vím, že je to neuvěřitelný, ale jak já říkám: když se chce, tak jde všechno :up:

//
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

hm , to co pises mi prijde spise vtipne...

normalni uzivatel by asi volil takzvany kompromis... ja treba musim souhlasit s tim ze pokud skrin zavres a komponenty v ni nevydavaji hluk vetsi nez 18db tak nejsou slyset...
spis mi pripada ze potrebujes tohle: ano jsi tak dobry ze to muzes mit cele pasivne chlazene 8-)

muj normalni case ma 190x450x500, takze ty rozmery dejme tomu, ale kdybych jel trebas na lan tak si fakt na ramba hrat nehodlam...

navic nechapu tvrzeni : male pc = hlucne pc... kdyz si presdtavim pasivni zdroj, asus ax800 s pasivem, mATX mobo s Pentiem M 1.7 a 3.5hdd v nejakem 5.25" racku na hdd tak mi vychazi nehlucne pc v male bednicce...

ale kildne si staf svoje ubah pasivni hovadizmy :), rad uvidim neco neobvykleho... jenom proste myslim ze je to zbytecne za kazdou cenu...
pokud mas porouchany sluch a slysis vetrak na 700 otackach tak preju prijemny zivot ve zvukotesne mistnosti :twisted:

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

máš pravdu v tom, že to dělám jen proto, abych to měl všechno pasivně chlazený, prostě mám takový koníček :-), vůbec mě nejde o výkon nebo o ticho, já počítač ani moc nepoužívám, hry nehraju, jediný co dělám je, že si vyrábím luxusní fanless case. Jinak k té tvé tiché sestavě - bavíme se tady o high-end komponentech a tam je hluk někde jinde. Pasivní chlazení má taky svoje přednosti - 100% spolehlivost, není potřeba regulátorů, teploměrů, žádný monitoring, prostě žádná starost, jen zapneš komp a ani nepoznáš, že je zapnutý, o tohle tady každému přece jde - O TICHO A VÝKON (já myslel, že jsme na PCTuning fóru)

PS: nedělám kompromisy!!!
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

A co zdroj?? Ten teda bych chtel videt jak pojede naprosto bez airflow v casu. Kdyz ale tam bude nejaka 486/pentium/PII/III tak proc ne :) BTW zase te celkem chapu ze chces mit naprosto tichou case, musi to byt super. Ja tam mam teda 4 pomalubezny 120x120 fany vcetne zdroje (cca 400RPM) a taky uz o tom kompu skoro nevim. Nejvetsi problem je IMHO zdroj a hlavne HDD, leda, ze by tam byla 100GB CF karta :). Jinak, ze to jiste udelat pasivne jde, je design Applu i kdyz samozrejme ne s high-end komponenty...
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“