Video & USB 2.0

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Beat
Nováček
Nováček

Video & USB 2.0

Příspěvek od Beat »

Mám problém s místem na disku, když pracuji s videem z dig. kamery. Uvažoval jsem , že si pořídím externí disk (240GB), který připojím přes USB 2.0.

Software pro úpravu videa mám ale na pevném disku v PC. Bude USB 2.0 stíhat tahat video pro komprimování, renderování apod.???????

Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?????
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Tak to docela určitě stíhat nebude. Video budeš předpokládám tahat do počítače přes FireWire a realtime ho cpát přes USB na externí disk? Utopie
vss Vodnik DrC+ (kp)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Video & USB 2.0

Příspěvek od Dzin »

Beat píše:Mám problém s místem na disku, když pracuji s videem z dig. kamery. Uvažoval jsem , že si pořídím externí disk (240GB), který připojím přes USB 2.0.

Software pro úpravu videa mám ale na pevném disku v PC. Bude USB 2.0 stíhat tahat video pro komprimování, renderování apod.???????

Radeji FW pres USB ne.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

USB2.0 ? pokud je kamera pres toto rozhrani tak bych se niceho nebal jelikoz 480mb/s je myslim dostacujici ... zadny disk by to nevyuzil pokud by slo o USB 1.x tak bych se nebranil protoze 48mb/s je opravdu malo a pokud to vezmeme v realu tak 6mb/s je fakt nic moc... ale USB 2.x ?
Beat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beat »

Dzin píše:
Beat píše:Mám problém s místem na disku, když pracuji s videem z dig. kamery. Uvažoval jsem , že si pořídím externí disk (240GB), který připojím přes USB 2.0.

Radeji FW pres USB ne.
Raději FW.....to znamená, že FW to zvládne na 101% nebo je to jen lepší řešení než USB 2.0 (tím myslím, jestli tam bude taky nějaký problém s tím taháním přes port)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Beat píše:
Dzin píše: Radeji FW pres USB ne.
Raději FW.....to znamená, že FW to zvládne na 101% nebo je to jen lepší řešení než USB 2.0 (tím myslím, jestli tam bude taky nějaký problém s tím taháním přes port)
Neříkám že to nefunguje ale co vim z praxe tak to zlobi.
Nechápu proč si to každej nevyzkouší a pak uvidi :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Beat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beat »

Dzin píše:
Beat píše: Raději FW.....to znamená, že FW to zvládne na 101% nebo je to jen lepší řešení než USB 2.0 (tím myslím, jestli tam bude taky nějaký problém s tím taháním přes port)
Neříkám že to nefunguje ale co vim z praxe tak to zlobi.
Nechápu proč si to každej nevyzkouší a pak uvidi :wink:
No ja bych si to klidne vyzkousel, ale budu do toho vrazet cca 3000,- a vice, to by bylo docela drahe zkouseni (kdyby to nejelo).

Takze rikas, ze radsi ne. Na disk pripojeny pres IDE kabel to nema, je to tak?
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“