Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
TomBr
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomBr »

V záruce byla, už jsem ji poslal. Doufám že mi to vyreklamujou.

To Sh: Tak na todle su fakt lama :)

dík EfineSS i sh :worship:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

TomBr píše:V záruce byla, už jsem ji poslal. Doufám že mi to vyreklamujou.

To Sh: Tak na todle su fakt lama :)

dík EfineSS i sh :worship:
udelal si spravne jinak nemas samo zac , od toho tu jsme abychom si radili :wink:
pr123
Nováček
Nováček

Příspěvek od pr123 »

mám dotaz, existuje nějeká utilita nebo,nějaký program na taktování na této desce?
pr123
Nováček
Nováček

Příspěvek od pr123 »

Valen píše:harrys skus S2K novú verziu je lepšia a na A7V880 ide vpohode nemrzne neviem ako na iných KT880

http://www.stargaz0r.nm.ru/

čo sa inak týka hoši nového biosu je dost divný na nichších frekvenciach robí blbosti a vyhadzuje problemi s pamatou ostal som teda u 1008 :(
Tenhle okaz nejde --- nenajde se ještě jinej,
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ja jsem ten odkaz zkousel a me funguje... bude chyba nekde u tebe....
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
TomBr
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomBr »

mě ten odkaz taky nevalí. A ohledně této desky. Nenašel jsem agp/pci lock, je tam pouze asynchr. frekvenci, u cehoz se píše pouze o agp. PCI teda nejde locknout bo co? Nebo je to jen biosem? V jakým biosu je lock? dík
Sem tu nové, tak na mě neřvite :)
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

pr123 píše:mám dotaz, existuje nějeká utilita nebo,nějaký program na taktování na této desce?
Bohužel ne, (alespoň já o ničem nevím, vím o ClockGenu ale ten nefunguje na všechny desky) taktování se provádí pouze přes BIOS.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

TomBr píše:mě ten odkaz taky nevalí. A ohledně této desky. Nenašel jsem agp/pci lock, je tam pouze asynchr. frekvenci, u cehoz se píše pouze o agp. PCI teda nejde locknout bo co? Nebo je to jen biosem? V jakým biosu je lock? dík
AGP/PCI by mělo být spřažené, ale ruku do ohně bych za to nedal.
btw neznáte někdo nějaký program, který by zobrazil (dokázal určit) tyto frekvence?
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

killerTJ píše:
TomBr píše:mě ten odkaz taky nevalí. A ohledně této desky. Nenašel jsem agp/pci lock, je tam pouze asynchr. frekvenci, u cehoz se píše pouze o agp. PCI teda nejde locknout bo co? Nebo je to jen biosem? V jakým biosu je lock? dík
AGP/PCI by mělo být spřažené, ale ruku do ohně bych za to nedal.
btw neznáte někdo nějaký program, který by zobrazil (dokázal určit) tyto frekvence?

"tyto frekvence"to jako frekvence agp?.....myslim,že sandra je ukazuje
pr123
Nováček
Nováček

Příspěvek od pr123 »

killerTJ píše:
pr123 píše:mám dotaz, existuje nějeká utilita nebo,nějaký program na taktování na této desce?
Bohužel ne, (alespoň já o ničem nevím, vím o ClockGenu ale ten nefunguje na všechny desky) taktování se provádí pouze přes BIOS.
Jo to já sem taky nic nenašel.Tak se zeptán zda mi nekdo neporadí jak kompletně v biosu nastavit taktování agp lok a pamněti. mám předposlední bios beta ,amd xp2500+ barton,Ati 9600pro,2x256 DDR400 s časováním 2.5-3-3-8 při200 a 2.5-3-3-7. hlavně to časování sem moc nikde nenašel , jo HD ata100. díík.
Picmaus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Časování pamětí

Příspěvek od Picmaus »

pr123 píše:... ,2x256 DDR400 s časováním 2.5-3-3-8 při200 a 2.5-3-3-7. hlavně to časování sem moc nikde nenašel , jo HD ata100. díík.
Ohledne casovani pameti tu vysel nedavno velmi hezky clanek. Mrknete na http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
Picmaus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Wake on LAN

Příspěvek od Picmaus »

Nevite nekdo jak zapnout WOL (wake on LAN) na teto desce? Prosim poradte..
pr123
Nováček
Nováček

Re: Časování pamětí

Příspěvek od pr123 »

Picmaus píše:
pr123 píše:... ,2x256 DDR400 s časováním 2.5-3-3-8 při200 a 2.5-3-3-7. hlavně to časování sem moc nikde nenašel , jo HD ata100. díík.
Ohledne casovani pameti tu vysel nedavno velmi hezky clanek. Mrknete na http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
Jo ale co jak v biosu ??? mám dát?
TomBr
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomBr »

Když se tu píše o týhle desce, je tu někdo kdo na ní našel AGP/PCI lock? Je tam pouze asyn, frekv. a tam se píše pouze o agp. To fachá teda jen na agp? Má tadel deska teda lock? Je možné že to bude v jiném biosu? Jestli ano tak mi pls napište verzi biosu ve kterém to je dík
libob
Nováček
Nováček

přetaktovaní

Příspěvek od libob »

mam problem s taktovanim, Sestava AMD 2600+ Barton BOX, 2x 256 Kingston PC3200 v CPU-Z programku mi casovani ukazuje SPD pri 200MHz 3.0-3-3-8, 350W Zdroj,ATI Radeon 9600, 80 ATA disk atd. BIOS je posledni 1009
v biosu nastavim
DRAM Clock na 333MHz
DRAM Timing MANUAL
SDRAM Latency 3.0
SDRAM Bank Interleave 2-Way
Precharge to Active 3T
Active To Precharge 8T
Active to CMD 3T
REF to ACT/REF to REF 15T (to nevim co je?:)
DRAM Command Rate 2T Command (to nevim co je?:)
DRAM Bus Selection Dual Channel
atd.

v JumperFree Con. dám:
CPU Multiple 11.5
AI Overclock Manual
CPU Frequency 182 (s tady tou hodnotou nejde hybat, nevim proc :)
Spread Spectrum Enable (to nevim co je:)
Asynchronous Frequency Disable
VCORE 1.75
DDR Reference Voltage Auto (tady nevim co mam dát:)
AGP Reference Voltage Auto (tady nevim co mam dát:)

Na jakou frekvenci se da stabylně přetaktovat AMD 2600+ Barton s boxovanym chladicem ? Pokojovou teplotu mam
20-24C ve skrini mam vetsinou 30C a na CPU 61C :o a skrin mam bez bočních plechů :/
A ta Grafika ATI Radeon 9600, dala by se tez stabylne pretaktovat ?
je nejaký rozdil mezi A7V880 Deluxe VIA KT880 a A7V880 VIA KT880 deskou ?

Dik moc za radu, zkušenosti nebo link :)
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Tak tohle sem zrovna moc nepatri... nejdrive si precti neco o taktovani... viz thread oznaceny jako dulezity v sekci AMD http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6250
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
libob
Nováček
Nováček

dik

Příspěvek od libob »

EfineSS píše:Tak tohle sem zrovna moc nepatri... nejdrive si precti neco o taktovani... viz thread oznaceny jako dulezity v sekci AMD http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6250
Libi se mi to tvoje pretaktovani, skousel jsem tam nastavit tvoje hodnoty,
ale nastavil jsem max. 11,5x182, nechapu jak si tam narval tech 11,5x200, kdyz to nemuzu ani otestovat, dik za radu
AMD Athlon XP Barton 2600+ @ 2300 MHz (11,5x200) 1,775V
TomBr
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomBr »

Co ten agp lock? Má tahle deska nebo ne? Někdo píše že jo, někdo že ji nenašel. Je možný že je pouze v jiný verzi biosu? Je tam pouze asy. fr. o čemž se píše pouze o agp, takže pokud to platí pouze na agp, tak kdybych neměl nic v PCI tak můžu zvedat frekvneci jak se mi zlíbí? Ti kdo jste dávali frekvenci na nestandartní hodnoty, měli jste něco v PCI? dík
devils
Nováček
Nováček

Příspěvek od devils »

Potreboval by som vediet, co sa moze stat ak mam namiesto 12V > 13,2V
Mam tuto maticnu a nechcel by som si ju znicit.

IMHO:
Athlon XP 1700+@1463MHz pri FSB 133MHz mult. 11>> 2000MHz FSB 200MHz mult. 10
Picmaus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

12V -> 13.2V

Příspěvek od Picmaus »

devils píše:Potreboval by som vediet, co sa moze stat ak mam namiesto 12V > 13,2V
Mam tuto maticnu a nechcel by som si ju znicit.
Prepokladam ze ti tu voltaz hlasi SW tj.asusprobe nebo info v BIOSu. Veskere zarizeni (disky/CD/DVD) by mely vzdrzet az na 15V. U desky si tim nejsem jisty, jestli se ti teplota desky pohybuje do zhruba 40°C tak by to snad nemelo vadit (me se z 300W zdrojem pohybovala okolo 42°C ale porad jede). Tohle zpusobuje slaby zdroj. Doporucuji koupit sinejsi. Osvedcil se mi Fotron 350W (nezveda napeti ani pri velkem zatizeni), PC mi pripadne ted nachylne k vetsimu pretaktovani =o)
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“