*.avi do DVD rekordéru - prosím o radu

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Beat
Nováček
Nováček

*.avi do DVD rekordéru - prosím o radu

Příspěvek od Beat »

Mám v PC záznam z dig. kamery v *.avi. Co všechno musím udělat pro to, abych mohl záznam pouštět v TV přes DVD rekordér????????? Jsem v tomto naprostý laik, tak uvítám každou radu
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: *.avi do DVD rekordéru - prosím o radu

Příspěvek od Dzin »

Beat píše:Mám v PC záznam z dig. kamery v *.avi. Co všechno musím udělat pro to, abych mohl záznam pouštět v TV přes DVD rekordér????????? Jsem v tomto naprostý laik, tak uvítám každou radu
Pokud tvuj dvd rekorder naumi avi tak to zkomprimuj jako DVD,VCD,SVCD
napred si ale porjdi nejaké posty je to tu x-krat...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Beat
Nováček
Nováček

??????

Příspěvek od Beat »

Kde, jak a čím to zkomprimuju?????? Potřebuju to zkomprimovat na nějaký kalsický formát, který přečtou i ty nejprimitivnější DVD přehrávače
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

Dzin ma pravdu.

Mimochodem k vypálenému DVD, které lze přehrát v přehrávači a sledovat jej v TV vede trnitá cesta a pro úplného laika to bude dost obtížné.

Pokud jsi úspěšně zvládnul capture - zachtávání videa z kamery do PC, je to jen první snad ten nejlehčí úkol. Co se týká následné úpravy videa, komprese (jak uvedl Dzin) až k následnému vypálení na placku tohoto tu je na fóru dost a stačí hledat. Možná by Ti pomohlo toto :

http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... cle&id=998

a potom toto:

http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... le&id=1083

:oha:
"Nevěř ničemu, ani tomu, co říkám já. Věř jen tomu, co si sám ověříš. (Budha)"
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No taky me napadlo že by to šlo udelat v Neru, proste to grabni do PC, pokud máš DV tak pres FireWire pokud analog.kameru tak pres VGA s vivo nebo TVkartu.
V software jako Pinnacle Studio už je to easy.Tam zadáš volbu VCD,SVCD nebo DVD a utvoři ti to standart.Samozřejmne to mužeš jesten avic ozvučit, sestrihat o titulkovat atd.
Beat
Nováček
Nováček

Opravdu je to fuška

Příspěvek od Beat »

Trochu jsem už pokročil.

Video jsem prohnal Windows Movie Makerem a mám dva videosoubory v *.avi po 2,8 GB, kde je můžu spojit, abych dostal jeden videosoubor??? (ve Windows Movie Makeru to nejde, neumí pracovat s více jak 4 GB)

A který program je schopen zkomprimovat to na 4,7 GB (DVD)??? Nebo se to komprimuje nějak jinak, aby to hrálo jako klasický film na DVD (i v DVD přehrávači)????
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

No, pokud už to máš v DVD video formátu, tak ti to zkomprimuje třeba DVD Shrink nebo Nero Recode.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Opravdu je to fuška

Příspěvek od Dzin »

Beat píše:Trochu jsem už pokročil.

Video jsem prohnal Windows Movie Makerem a mám dva videosoubory v *.avi po 2,8 GB, kde je můžu spojit, abych dostal jeden videosoubor??? (ve Windows Movie Makeru to nejde, neumí pracovat s více jak 4 GB)

A který program je schopen zkomprimovat to na 4,7 GB (DVD)??? Nebo se to komprimuje nějak jinak, aby to hrálo jako klasický film na DVD (i v DVD přehrávači)????
Pokud to je avi. a tvuj prehrávač umi avi, tak máš možnosti vic.Mužeš to vypálit na DL DVD kam se to vejde.Nebo spojit v Total"windows"Comanderu nebo v nejakem editoru na video. Treba Pinnacle atd. Jestli z toho chceš treba jiny formát nebo vetši kompresi(neuvádiš jak si to a jakym kodekem delal) tak to načti do virtualdubu a rovnou dej pripojit video soubor a načteš to druhe video.Je to spojené a komprimuj znovu.Tech možnosti je hodne a ty nemluviš vubec konktretne. :wink:
Beat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beat »

Já bych rád mluvil konkrétně, ale opravdu tomu ještě moc nerozumím. Mám VirtualDub i Total Commandera. Zkusím to tam teda nějak spojit, zatím netuším jak
Beat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beat »

Tak jsem to teda zkusil v Total Commanderu:
- Soubor - Sloučit soubory - .....načetlo to první soubor, pak druhý soubor a pak mi to vyhodilo chybu:
Chyba při zapisování do výstupního souboru

Pak jsem to zkusil ve VirtualDubu:
- File - Open video file - .....načetl se první soubor.... - File - Append AVI segment - .....načetl se druhý soubor..... - File - Save as AVI - .....začalo se to ukládat a asi po 10 minutách v 7% měl výstupní soubor přes 4GB a vyhodilo to jakousi chybu
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Beat píše:Tak jsem to teda zkusil v Total Commanderu:
- Soubor - Sloučit soubory - .....načetlo to první soubor, pak druhý soubor a pak mi to vyhodilo chybu:
Chyba při zapisování do výstupního souboru

Pak jsem to zkusil ve VirtualDubu:
- File - Open video file - .....načetl se první soubor.... - File - Append AVI segment - .....načetl se druhý soubor..... - File - Save as AVI - .....začalo se to ukládat a asi po 10 minutách v 7% měl výstupní soubor přes 4GB a vyhodilo to jakousi chybu
Jasne jelikož si to nezkomprimoval.....a soubor byl veši než 4GB.
Musiš spravne nastavit komprimaci videa a zvuku.
Ty si to ukladal bez komprimace.
Dej to do DivX mutlipass, postup je tu nekolikrát popsan.
Treba tady :
link
Beat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beat »

To se neda nejdrive spojit a az potom zkomprimovat??

Nebo se to komprimuje primo pri tom spojovani
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Beat píše:To se neda nejdrive spojit a az potom zkomprimovat??

Nebo se to komprimuje primo pri tom spojovani
Mužeš to spojit pred nebo po komprimaci to je jedno. :)
Beat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beat »

Ja myslel, ze kdyz se spoji 2 soubory avi (2,8GB a 2,6GB) do jednoho, tak ten vysledny soubor bude mit velikost cca 5,4GB (soucet velikosti spojovanych souboru).
Ale ono ne, bylo to asi v 7% a uz to melo 4,1GB.

Je nejaky program, ktery to dokaze spojit na tech 5,4GB nebo to pred tim musim fakt nejak zkopmrimovat??

Rikal jsi prece, ze to muzu nejdriv spojit a pak zkomprimovat, ale ono se to po tech 7% nechce hnout.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Beat píše:Ja myslel, ze kdyz se spoji 2 soubory avi (2,8GB a 2,6GB) do jednoho, tak ten vysledny soubor bude mit velikost cca 5,4GB (soucet velikosti spojovanych souboru).
Ale ono ne, bylo to asi v 7% a uz to melo 4,1GB.

Je nejaky program, ktery to dokaze spojit na tech 5,4GB nebo to pred tim musim fakt nejak zkopmrimovat??

Rikal jsi prece, ze to muzu nejdriv spojit a pak zkomprimovat, ale ono se to po tech 7% nechce hnout.
Záleži na file systemu "NTFS dokáže pecovat s tak velkym souborem, FAT32 ne" a hlavne na softvare. Treba VIrtualDub ano ale musiš to umet nastavit.Ale treba Pinnacle Studio to taky veme bez řeči....
Beat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beat »

Pinnacle Studio mi ani nenacte soubory, ktere chci spojit. Nevim cim to je, mozna proto, ze mam Trial.

Ve VirtualDubu to asi fakt neumim nastavit, ale zkusim tam cosi poklikat, treba se trefim :)
DaimondBoy
Nováček
Nováček

Příspěvek od DaimondBoy »

Mal by som jednu otazku ako by som dojazal stiahnut audio s dvd diky moc.
Beat
Nováček
Nováček

Příspěvek od Beat »

DaimondBoy píše:Mal by som jednu otazku ako by som dojazal stiahnut audio s dvd diky moc.
Na to jsou programy

:!: www.stahuj.cz :!:

nebo

:!: www.slunecnice.cz :!:

:arrow: například http://www.slunecnice.cz/product/DVD-Audio-Ripper/ , ale nevím, jestli je to to pravé, co hledáš
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“