*.avi do DVD rekordéru - prosím o radu
- Beat
- Nováček
*.avi do DVD rekordéru - prosím o radu
Mám v PC záznam z dig. kamery v *.avi. Co všechno musím udělat pro to, abych mohl záznam pouštět v TV přes DVD rekordér????????? Jsem v tomto naprostý laik, tak uvítám každou radu
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: *.avi do DVD rekordéru - prosím o radu
Pokud tvuj dvd rekorder naumi avi tak to zkomprimuj jako DVD,VCD,SVCDBeat píše:Mám v PC záznam z dig. kamery v *.avi. Co všechno musím udělat pro to, abych mohl záznam pouštět v TV přes DVD rekordér????????? Jsem v tomto naprostý laik, tak uvítám každou radu
napred si ale porjdi nejaké posty je to tu x-krat...
- moninail
- Začátečník
Dzin ma pravdu.
Mimochodem k vypálenému DVD, které lze přehrát v přehrávači a sledovat jej v TV vede trnitá cesta a pro úplného laika to bude dost obtížné.
Pokud jsi úspěšně zvládnul capture - zachtávání videa z kamery do PC, je to jen první snad ten nejlehčí úkol. Co se týká následné úpravy videa, komprese (jak uvedl Dzin) až k následnému vypálení na placku tohoto tu je na fóru dost a stačí hledat. Možná by Ti pomohlo toto :
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... cle&id=998
a potom toto:
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... le&id=1083
Mimochodem k vypálenému DVD, které lze přehrát v přehrávači a sledovat jej v TV vede trnitá cesta a pro úplného laika to bude dost obtížné.
Pokud jsi úspěšně zvládnul capture - zachtávání videa z kamery do PC, je to jen první snad ten nejlehčí úkol. Co se týká následné úpravy videa, komprese (jak uvedl Dzin) až k následnému vypálení na placku tohoto tu je na fóru dost a stačí hledat. Možná by Ti pomohlo toto :
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... cle&id=998
a potom toto:
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... le&id=1083
"Nevěř ničemu, ani tomu, co říkám já. Věř jen tomu, co si sám ověříš. (Budha)"
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No taky me napadlo že by to šlo udelat v Neru, proste to grabni do PC, pokud máš DV tak pres FireWire pokud analog.kameru tak pres VGA s vivo nebo TVkartu.
V software jako Pinnacle Studio už je to easy.Tam zadáš volbu VCD,SVCD nebo DVD a utvoři ti to standart.Samozřejmne to mužeš jesten avic ozvučit, sestrihat o titulkovat atd.
V software jako Pinnacle Studio už je to easy.Tam zadáš volbu VCD,SVCD nebo DVD a utvoři ti to standart.Samozřejmne to mužeš jesten avic ozvučit, sestrihat o titulkovat atd.
- Beat
- Nováček
Opravdu je to fuška
Trochu jsem už pokročil.
Video jsem prohnal Windows Movie Makerem a mám dva videosoubory v *.avi po 2,8 GB, kde je můžu spojit, abych dostal jeden videosoubor??? (ve Windows Movie Makeru to nejde, neumí pracovat s více jak 4 GB)
A který program je schopen zkomprimovat to na 4,7 GB (DVD)??? Nebo se to komprimuje nějak jinak, aby to hrálo jako klasický film na DVD (i v DVD přehrávači)????
Video jsem prohnal Windows Movie Makerem a mám dva videosoubory v *.avi po 2,8 GB, kde je můžu spojit, abych dostal jeden videosoubor??? (ve Windows Movie Makeru to nejde, neumí pracovat s více jak 4 GB)
A který program je schopen zkomprimovat to na 4,7 GB (DVD)??? Nebo se to komprimuje nějak jinak, aby to hrálo jako klasický film na DVD (i v DVD přehrávači)????
- Funda
- Začátečník
-
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Opravdu je to fuška
Pokud to je avi. a tvuj prehrávač umi avi, tak máš možnosti vic.Mužeš to vypálit na DL DVD kam se to vejde.Nebo spojit v Total"windows"Comanderu nebo v nejakem editoru na video. Treba Pinnacle atd. Jestli z toho chceš treba jiny formát nebo vetši kompresi(neuvádiš jak si to a jakym kodekem delal) tak to načti do virtualdubu a rovnou dej pripojit video soubor a načteš to druhe video.Je to spojené a komprimuj znovu.Tech možnosti je hodne a ty nemluviš vubec konktretne.Beat píše:Trochu jsem už pokročil.
- Beat
- Nováček
- Beat
- Nováček
Tak jsem to teda zkusil v Total Commanderu:
- Soubor - Sloučit soubory - .....načetlo to první soubor, pak druhý soubor a pak mi to vyhodilo chybu:
Chyba při zapisování do výstupního souboru
Pak jsem to zkusil ve VirtualDubu:
- File - Open video file - .....načetl se první soubor.... - File - Append AVI segment - .....načetl se druhý soubor..... - File - Save as AVI - .....začalo se to ukládat a asi po 10 minutách v 7% měl výstupní soubor přes 4GB a vyhodilo to jakousi chybu
- Soubor - Sloučit soubory - .....načetlo to první soubor, pak druhý soubor a pak mi to vyhodilo chybu:
- File - Open video file - .....načetl se první soubor.... - File - Append AVI segment - .....načetl se druhý soubor..... - File - Save as AVI - .....začalo se to ukládat a asi po 10 minutách v 7% měl výstupní soubor přes 4GB a vyhodilo to jakousi chybu
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jasne jelikož si to nezkomprimoval.....a soubor byl veši než 4GB.Beat píše:Tak jsem to teda zkusil v Total Commanderu:
Musiš spravne nastavit komprimaci videa a zvuku.
Ty si to ukladal bez komprimace.
Dej to do DivX mutlipass, postup je tu nekolikrát popsan.
Treba tady :
link
- Beat
- Nováček
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Beat
- Nováček
Ja myslel, ze kdyz se spoji 2 soubory avi (2,8GB a 2,6GB) do jednoho, tak ten vysledny soubor bude mit velikost cca 5,4GB (soucet velikosti spojovanych souboru).
Ale ono ne, bylo to asi v 7% a uz to melo 4,1GB.
Je nejaky program, ktery to dokaze spojit na tech 5,4GB nebo to pred tim musim fakt nejak zkopmrimovat??
Rikal jsi prece, ze to muzu nejdriv spojit a pak zkomprimovat, ale ono se to po tech 7% nechce hnout.
Je nejaky program, ktery to dokaze spojit na tech 5,4GB nebo to pred tim musim fakt nejak zkopmrimovat??
Rikal jsi prece, ze to muzu nejdriv spojit a pak zkomprimovat, ale ono se to po tech 7% nechce hnout.
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Záleži na file systemu "NTFS dokáže pecovat s tak velkym souborem, FAT32 ne" a hlavne na softvare. Treba VIrtualDub ano ale musiš to umet nastavit.Ale treba Pinnacle Studio to taky veme bez řeči....Beat píše:Ja myslel, ze kdyz se spoji 2 soubory avi (2,8GB a 2,6GB) do jednoho, tak ten vysledny soubor bude mit velikost cca 5,4GB (soucet velikosti spojovanych souboru).
- Beat
- Nováček
- DaimondBoy
- Nováček
- Beat
- Nováček
Na to jsou programyDaimondBoy píše:Mal by som jednu otazku ako by som dojazal stiahnut audio s dvd diky moc.
www.stahuj.cz
nebo
www.slunecnice.cz
například http://www.slunecnice.cz/product/DVD-Audio-Ripper/ , ale nevím, jestli je to to pravé, co hledáš