No ta váha je menší. Uváděná bez aku je 320g, jeden aku Sanyo 2500 má 30g (minimálně mají aku cca 24g). Jinak nějaký ten gram mě zase nevytrhe. Zase kupovat něco do náprsní kapsičky nehodlám. O optice takových foťáků si nedělám iluze. Jen mě štve, že použili posuvný přepínač (focení / prohlížení) a nedali tam to co má třeba G-řada. Snad to něco vydrží, vzhledem k častému používání. Jinak uvažuji o té A610 a ta stojí na tom shopu 8490,-. Zjistím reference od místních kamarádů. Snad to není nějaký polský homemade. Jinak v dnešní době by s tím servisem neměl být problém vzhledem k mezinárodní garanci v rámci EU. Ty obstrukce byly dřív, když se oficiální dovozce a servis znažili marně zabránit dovozu šedivek bez merveru před vstupem do EU. Tehdy se to vyplatilo třeba u Fischer-Bernhard.com, ale dneska jsou tito pánové s cenama totálně mimo i proti řadě českých e-shopů. No byli oproti jiným německým shopům i tehdy, ale zase to vynahrazovali tím merverem. Dnes si 610 bude kupovat kamoš v Austrálii, tak jsem zvědav jaké pošle fotečky. Jelikož je odkojený klasikou EOS 50 + IS, tak snad to moc nepoplive.sx02 píše:Mnojo ja to chapu, proti a70 nic nemam, drzi se dobre a vubec ale rada a6xx je o mlainkato vetsi (nevadi) a i s baterkama to vidim nekam k pulkilu coz by me netesilo. :-/
Nekupuj to nekde u nejakejch pokoutniku. Ta cena by musela byt extra vyhodna aby se to vyplatilo. Reknu to narovinu - u Canonu se bojim AWH (ofiko servis) jsou tam obcas svine, a to bych kvuli par usetrenejm stovkam neriskoval... 10199 vs 10690 se imho zas tolik nevyplati.
Ale mozna se doba zmenila a uz je vse ok...
Digitální foťák do +/- 7000 s DPH ...
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno s tou zarukou to slysim rad, chtel bych si v lednu/unoru taky poridit fotak a zrovna zaruka me dost deptala.
Mno az ho poridis, doufam ze nekam postnes fotky. Docela by me zajimaly.
(jinak co se tyka zaruky - tak bacha na VKServis, maj velmi nizky ceny ale tam to delaj jinak. Kamoska tam jde reklamovat S2Is tak jsem zvedav)
Edit: I kdyz koukam - Haná - to se tebe netýká
Btw mam fotak do kapsicky a foti vpravde skvele, lip bych si tenkrat nevybral
A co se tyka mechanicke odolnosti - vydrzel i moje casto dost nestrne zachazeni (az na praskly displej, hehe) takze bych se o tu A620 fakt nebal....
Navic tenhle vikend jsem protocil pocitalo - 10 000fotek za 14mesicu, jsem holt hroznej cvakal (pulka z tech fotek samo za moc nestoji)
Mno az ho poridis, doufam ze nekam postnes fotky. Docela by me zajimaly.
(jinak co se tyka zaruky - tak bacha na VKServis, maj velmi nizky ceny ale tam to delaj jinak. Kamoska tam jde reklamovat S2Is tak jsem zvedav)
Edit: I kdyz koukam - Haná - to se tebe netýká
Btw mam fotak do kapsicky a foti vpravde skvele, lip bych si tenkrat nevybral
A co se tyka mechanicke odolnosti - vydrzel i moje casto dost nestrne zachazeni (az na praskly displej, hehe) takze bych se o tu A620 fakt nebal....
Navic tenhle vikend jsem protocil pocitalo - 10 000fotek za 14mesicu, jsem holt hroznej cvakal (pulka z tech fotek samo za moc nestoji)
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Z práce si půjčuji G3 a vždy mě to stahuje od 0001, takže proto se ptám. Tobě to např. při dalším stahování pokračuje např. od 0100? Jinak mě na tom štve, že když třeba smažu jednu fotku z dříve nafocených, tak nově nafocená zaujme její pořadí i číslování. Prostě jak ukládání na nedefragmentovaném disku.sx02 píše:Mno Canon ma cislovani fotek pri stahovani do pocitace -vsechny fotky maji jmena: img_0000.jpg A pocitadlo funguje jen do ca 9950
A pak zase od nuly - mel jsi videt moje zdeseni kdyz mi do adresare naskocily fotky 0025... nez mi to doslo ...
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno bezne vsechny canony pokracuji v cislovani tam ke skoncily a to i v pripade ze ze vymenis karty. Pokud pouzijes kartu nekoho jinyho na kterou byla vyfocena fotka s vetsim cislem (myslim ze ty fotky tam jeste musi byt), fotak automatikcy prejme to vyssi cislovani (takhle mi pribylo na pocitadle asi 500 fotek aniz bych cokoliv vyfotil, je to proto aby se ti to nekrizilo).
Mimochodem shledavam to opravdu hodne praktickym - kopirovani do jednotlivych adresaru po dnech a postupne cislovani.
Co se tyka toho g3 - asi co cisovani nuluji, nebo je mozne ze po delsi dobe bez baterek (radove trebas tyden) se to proste vynuluje samo.
edit: vsechny canony to ukladaji takhle -
www.martinovo.net/fotky.jpg
s tim ze se to da samzrejme upravovat a ty novy canony uz to snad zvladaji kopirovat i bez jejich sw, me to ale takhle opravdu vyhovuje...
Mimochodem shledavam to opravdu hodne praktickym - kopirovani do jednotlivych adresaru po dnech a postupne cislovani.
Co se tyka toho g3 - asi co cisovani nuluji, nebo je mozne ze po delsi dobe bez baterek (radove trebas tyden) se to proste vynuluje samo.
edit: vsechny canony to ukladaji takhle -
www.martinovo.net/fotky.jpg
s tim ze se to da samzrejme upravovat a ty novy canony uz to snad zvladaji kopirovat i bez jejich sw, me to ale takhle opravdu vyhovuje...
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem se ptal kolegu v práci a má to na té G3 nastaveno tak, že po stažení fotek z karty se počítadlo automaticky vynuluje. Jinak to lze nastavit i tak, že se počítá dál v řadě. Mě spíš zajímalo, jestli se do fw někde ukládá celkový počet expozic (tak jak to třeba počítají kopírky). Někde jsem četl, že životnost závěrky DF je u kompaktu min. 50000, u zrcadlovky min. 150000 (neberte mě za slovíčko ). V případě koupě jetého DF by to hodně vypovídalo o celkovém opotřebení.sx02 píše:Co se tyka toho g3 - asi co cisovani nuluji, nebo je mozne ze po delsi dobe bez baterek (radove trebas tyden) se to proste vynuluje samo.
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno o tom se kdysi vedla sahodlouha debata na Digineffu a podle meho nazoru pocet "cvaknuti" neni vubec smerodatny. Zadna zivotnost tam imho neni. I tech 50k a 150k je imho malo.
Podle meho nazoru ti mnohem driv odejdou ostrici motorky a zoom nez zaverka ale i tak bych se toho u kompaktu nebal rekneme pred 100k fotkama...
O tom ze by se to nedke do Fw ukladalo nevim , tohle by me takyjimalo a le to budou spise vedet servisni technici.
Podle meho nazoru ti mnohem driv odejdou ostrici motorky a zoom nez zaverka ale i tak bych se toho u kompaktu nebal rekneme pred 100k fotkama...
O tom ze by se to nedke do Fw ukladalo nevim , tohle by me takyjimalo a le to budou spise vedet servisni technici.
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jj na digineffu (grafice). Jinak s těmi motorky máš pravdu. Ostatně o kvalitě a životnosti elektro ultrazoomu (35-400) si nedělám iluze, když vím kolik stojí i základní manual zoom k zrcadlovce (beru, že DF kompakt má z principu levnější konstrukci). Ale trh to chce a lidi jsou masírování reklamou, tak ať to mají. Pak ať si však lidi ve fórech nestěžují, že to mají mázlé (neudrží v ruce, IS je taky určitý kompromis). Nejvíc mě vždy pobaví takoví borci, co třeba fotí třeba na dvacet metrů nějaký statický objekt a zoomují přitom k maximu místo toho aby udělali pár kroků vpřed. Základní souvztažnosti ohnisková vzdálenost x clona x čas jsou jim úplně neznámé. Ostatně není nad to prodělat školu na klasické zrcadlovce v manuálu a s pevným objektivem. Vždy vzpomínám na mládí, kdy jsem od 10 let se učil na dnes již celkem raritce Leningrad z padesátých let (Rusy okopčená Leica se záklaďákem 50/2), která měla vadný dálkoměr a neměla žádné měření a vážila skoro 2 kg. Clonu, čas jsem prostě musel prostě házet od oka podle počasí nebo podle archaického expozimetru s "vypáleným" čidlem.sx02 píše:Mno o tom se kdysi vedla sahodlouha debata na Digineffu a podle meho nazoru pocet "cvaknuti" neni vubec smerodatny. Zadna zivotnost tam imho neni. I tech 50k a 150k je imho malo.
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Mnojo me bohuzel mladi s nejakym takovym archaickym strojem minulo. Bohuzel. Mam tedka pocit ze mi to chybi. Chvilicku jsem sice fotil se Smenou ale vysledky byly tragikomicke a v soucasnosti veskere nastavovani u kompaktu (ktere tam stejne nemam) je sice pekne ale na fotce se projevi samozrejme podstatne min nez by clovek cekal. Co jsem se bavil s kamaradem kterej ma tu A70 tak rikal, ze az na par extremnich pripadu je celkem jedno jak si hraje s clonou/casem, proste to vypada skoro furt stejne. Zrcadlovka se holt nezapre, to je jiny kafe.
Mimochodem na zoomovani z par metru na nejaky staticky objekt jsem sice mel podobny nazor ale pak jsem videl fotky z nejake "mizerne" Minolty Z3 od kamarada ktery jako zalibu fotografuje obliceje. Pozadi tech fotek bylo prave diky tomu zoomu velmi slusne rozmazane a zaroven si ho vetsinou fotografovany objekt nevsiml coz bylo take dobre. Cili ono to nekdy smysl ma, ale jen ve specifickych pripadech, jindy to samozrejme pusobi komicky.
btw prave ta reklamace co jsem o ni nahore psal ve vztahu k firme vkservis se bude tykat motorku zoomu u S2IS stare ca 1 mesic. Mno co clovek nadela.
Mimochodem na zoomovani z par metru na nejaky staticky objekt jsem sice mel podobny nazor ale pak jsem videl fotky z nejake "mizerne" Minolty Z3 od kamarada ktery jako zalibu fotografuje obliceje. Pozadi tech fotek bylo prave diky tomu zoomu velmi slusne rozmazane a zaroven si ho vetsinou fotografovany objekt nevsiml coz bylo take dobre. Cili ono to nekdy smysl ma, ale jen ve specifickych pripadech, jindy to samozrejme pusobi komicky.
btw prave ta reklamace co jsem o ni nahore psal ve vztahu k firme vkservis se bude tykat motorku zoomu u S2IS stare ca 1 mesic. Mno co clovek nadela.
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že focení portrétů se bez zoomu neobejde. Jinak pokud jde o to rozmazání okolí, tak u digitálů díky větší hloubce ostrosti oproti klasice to jde podstatně méně. U klasiky je dost velký rozdíl fotit třeba skupinu v popředí na 2 nebo 8 clonu. Přesto, když fotím s DF, tak krajinky vždy na časovou automatiku a snažím se o co největší clonu co jde udržet v ruce.sx02 píše:Mimochodem na zoomovani z par metru na nejaky staticky objekt jsem sice mel podobny nazor ale pak jsem videl fotky z nejake "mizerne" Minolty Z3 od kamarada ktery jako zalibu fotografuje obliceje. Pozadi tech fotek bylo prave diky tomu zoomu velmi slusne rozmazane a zaroven si ho vetsinou fotografovany objekt nevsiml coz bylo take dobre. Cili ono to nekdy smysl ma, ale jen ve specifickych pripadech, jindy to samozrejme pusobi komicky.
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
A620
Dnes mi psal kamoš z Austrálie, že ho tam koupil. Hned ho zvyklý ze zrcadla pořádně otestoval a je max spokojený. Jak budou nějaké fotky, tak něco postnu. Jinak zajímavé je, že tam to stojí jak u nás, tedy žádné super ceny.
A620 + karta SD 512 + poukaz na 100 fotek 10x15 celkem za 700 AUD (jeden australský je dle ČNB 18,246. Takže cenově srovnatelné třeba s našimi e-shopy.
To SAE je cenový ráj. Škoda, že zatím neletí přes ni zpátky. Hned bych ho zaúkoloval o zrcadlo. Cenově tak o třetinu levnější jak v Nemecku a levnější i jak v USA.
A620 + karta SD 512 + poukaz na 100 fotek 10x15 celkem za 700 AUD (jeden australský je dle ČNB 18,246. Takže cenově srovnatelné třeba s našimi e-shopy.
To SAE je cenový ráj. Škoda, že zatím neletí přes ni zpátky. Hned bych ho zaúkoloval o zrcadlo. Cenově tak o třetinu levnější jak v Nemecku a levnější i jak v USA.
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: