// spouste lidem (i navstevnikum) si na INVEXu chybel
Ultimate cooling GF7800GT
Moderátor: morke
- eXp10it
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na INVEXu se u nas stavil chlapek z tichepc.cz a ten rikal ze pasiv opravdu neni problem a ze jich delali uz x modelu od roku snad 95 akoratze jak uz to psal nekdo vyse...tak to neni zrovna idealni pomer mezi uzitnou hodnotou a tou tichosti (nehlede k tomu ze komp je pak udelany spise pro konretni prostredi a kdyz ho preneses k sousedovi a ten by si ho chtel strcit do spatne vetrane mistnosti nekde k topeni tak po hodine tvuj komp exne)...i presto nemam duvod ti neverit
ja jen prosil o nejakou jednu fotku, alespon rozestaveneho case. Protoze kdyz o tom budes rok jen mluvit tak i pres TVUJ velky kredit u nas a nas respekt k TOBE nam nezbyde nic jineho nez se nad tim vzdycky pousmat a rict: "nojo, VlasTik"
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
přesně tak nikdoo netvrdí že to vůběc nejde ! (všechno jde) ale je to pitomost a jedním slovem Neefektivní! (ať už to vemu z hmotnostního hlediska,velikostního,cenového atd. )
Zalman je toho důkazem chlazení PC za 30 000,- není dobré chlazení
;) takže pokud zalmanovo řešení nepostavíš za 5000,- a s vahou do 15kg ....(doplňte si)... 
Zalman je toho důkazem chlazení PC za 30 000,- není dobré chlazení
- VlasTik
- Začátečník

sorry za další OT:
to Lamicz: zdroj uchladím pasivně taky, zatím jsem zkoušel jen 460W (s akt. PFC), HDD (4x) mám odhlučněný a pasivně chlazený maximálně co dle běžných rozměrů case šlo (i 3 mechaniky)
to eXp10it: tu case nedělám pro souseda, ale pro mě
, jinak samozřejmě teplota prostředí taky ovlivňuje chlazení PC, ale ten samý problém je i u běžných kompech s větrákama, tam ti taky stoupne teplota, když to dáš vedle topení. Jinak ještě to nemám kompletně hotový a otestovaný, takže neřeknu přesně co konkrétně tahle case uchladí, ale teoreticky uchladím cokoliv, vím jak na to, jenomže nemám prachy na ten šíleně drahej hardware. Budeš ce divit, ale já žádný fotky prostě ani nemám, ale klidně bych mohl, ale nějak to nepotřebuju fotit při výrobě, ale dělám co můžu, za pár týdnů bych už mohl něco málo ukázal
. Pokud jsem někomu na invexu chyběl tak se omlouvám, ale fakt jsem nemohl.
to Digitaldoom: tys říkal že to nejde
, jinak je mě jasný, že fanless case je už naprostý extrém, rozhodně to není levný a lehký řešení, ale co se velikosti mé case týče, tak je o 30% menší než TT Tai-Chi, ale dělám si high-end věcičku a tam se na "levný a lehký" nehraje, někdo má doma třeba high-end 40kg zesilovač + 5x 70kg repro třeba za dva milióny a váha a peníze ho netrápí. Jinak máš pravdu, že Zalmanovo chlazení za 3Ok není dobrý, mám lepší a o nic jinýho mě nejde - udělat tišší a výkonnější fanless case než Zalman. Ale každý má svoje cíle, rozhodně na tom nepřestanu dělat jen proto, že říkáš, že je to pitomost.
// ještě jak psal Lamicz, že jako nemám airflow v case, tak ten tam mám a celkem hodně dobrej, mám tam totiž pasivní ventilátor
a fouká to poměrně dost, bez pořádný cirkulace vzduchu by to moc nešlo, to mě je jasný.
to Lamicz: zdroj uchladím pasivně taky, zatím jsem zkoušel jen 460W (s akt. PFC), HDD (4x) mám odhlučněný a pasivně chlazený maximálně co dle běžných rozměrů case šlo (i 3 mechaniky)
to eXp10it: tu case nedělám pro souseda, ale pro mě
to Digitaldoom: tys říkal že to nejde
// ještě jak psal Lamicz, že jako nemám airflow v case, tak ten tam mám a celkem hodně dobrej, mám tam totiž pasivní ventilátor
- dymONE
- Začátečník

2vlastik: zdorj pasivne chladit jde, ale len z casti. Mozes si dat pasivy na prvky ktore su ktomu prisposobene, ale napriklad na toroidy pasivy nedas, a na ine prvky ktore tiez potrebuju chladit tiez nie. A ak chces mat high-end zostavu, ktora bude papat hodne stavy, tak sa ti tie prvky proste budu hodne zahrievat, a bude len otazka casu, kedy .. no ved vies co. Slo by to, ale urcite nie u tak vytazeneho zdroja, ako su v high-end zostavach.
ad pasivny ventilator ? .. mozes to vysvetlit ? Ktomu len tolko, ze je podla mna prinajmensom divne robit obrovske pasivy a hovadiny ku ktorym aj tak proste potrebujes airflow, ak ten airflow mozes usmernit rovno na male pasivy priamo tam kde to potrebujes.
A ak tvrdis ze pasivne ide uchladit vsetko .. tak mas v podstate pravdu, ale skor ide oto ze ako a kolko to bude stat, a vpodstate ci to bude stat zato. Proste ten isty efekt sa da dosiahnut ovela jednoduchsie, lacnejsie a dokonca aj kvalitnejsie. Ak neveris, tak si mozes prist kumne vypocut moj PC. Okrem mierneho hluku z HDD este umna nikdo nic ine nepocul. Chladim vodou + zopar fanov .. ktore tam sice su, ale nebudes ich pocut! A ver tomu ze stou vodou, uchladim tak 10krat ucinnejsie vsetko ako ty. A ktomu mi netrebalo ziadne sialene finnacie ani obrovske pasivy, hitepipe a bohvieco
ad pasivny ventilator ? .. mozes to vysvetlit ? Ktomu len tolko, ze je podla mna prinajmensom divne robit obrovske pasivy a hovadiny ku ktorym aj tak proste potrebujes airflow, ak ten airflow mozes usmernit rovno na male pasivy priamo tam kde to potrebujes.
A ak tvrdis ze pasivne ide uchladit vsetko .. tak mas v podstate pravdu, ale skor ide oto ze ako a kolko to bude stat, a vpodstate ci to bude stat zato. Proste ten isty efekt sa da dosiahnut ovela jednoduchsie, lacnejsie a dokonca aj kvalitnejsie. Ak neveris, tak si mozes prist kumne vypocut moj PC. Okrem mierneho hluku z HDD este umna nikdo nic ine nepocul. Chladim vodou + zopar fanov .. ktore tam sice su, ale nebudes ich pocut! A ver tomu ze stou vodou, uchladim tak 10krat ucinnejsie vsetko ako ty. A ktomu mi netrebalo ziadne sialene finnacie ani obrovske pasivy, hitepipe a bohvieco
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
- VlasTik
- Začátečník

to dymONE: jestli uchladím i highend zdroj se teprve uvidí, ale určitě to vyzkouším, jinak ten kvalitní 460W zdroj AKASA jsem uchladil, takže naděje je veliká, víš co, já dávám tomuhle všechen čas i peníze, protože mě to baví, mám na to taky různý kvalitní teploměry (infra i dotykový) a všechno to mám oměřený a tak prostě spekulovat tady o tom jestli jsem to uchladil nebo né, je celkem zbytečný. Jinak samozřejmě, že běžný člověk si takový věci doma dělat nebude, já to nikomu nevnucuju, někdo si třeba koupím HW za 50k, aby mohl hrát hry, já si to koupím jen proto, abych to mohl pasivně uchladit - prostě takovej mám koníček a že to mám takhle udělaný mě stálo fakt hoooodně času i peněz.