Hláška: IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL při instalaci XP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
cormack
Začátečník
Začátečník

Hláška: IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL při instalaci XP

Příspěvek od cormack »

Koupil jsem si novou skříň a nahodil jsem ji.

Poté jsem vyměnil MoBo Asus za DFI a nastartuju a při nájezdu do Woken se odjevila milá BSOD.

Tak jsem si řekl, že bude lepší přeinstalovat Wokna.

Instaluji Wokna a při instalaci (asi v polovině) se objeví BSOD s hláškou: IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL.

PC nemám nataktovaný.

Akorát jsem tady četl, že to může být taktlá grafika. Já ji měl taktlou, ale v RivaTuneru. Proto předpokládám, že při reinstalaci se vrátila do původních taktů, nebo ne?

Nestalo se někomu z Vás něco podobného?

Díky za rady.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Spíš bych to videl na nekompatibilitu pametí s deskou. Bude třeba to otestovat.... Nejdřív memtest a pokud neobjeví chyby, tak tam stejne zkus jiny pameti, připadne to poladit v biosu.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Sentenced píše:Spíš bych to videl na nekompatibilitu pametí s deskou. Bude třeba to otestovat.... Nejdřív memtest a pokud neobjeví chyby, tak tam stejne zkus jiny pameti, připadne to poladit v biosu.
Protože jsem si už nevěděl rady, dal jsem tam zpátky Asuse a bylo to pořád stejný. Takže paměti to nebudou, protože jely na Asusu OK. Spíš mě zajímá zda tam není konflikt zařízení.

Nemohla by to mít na svědomí třeba zvukovka? Mám audigy v nejspodnějším PCI slotu.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Myslim, ze neni takovej problem z PC před instalací všechny nepotřebny karty vyndat a najít škodnou :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Sentenced píše:Myslim, ze neni takovej problem z PC pri instalaci všechny nepotřebny karty vyndat a najít škodnou :)
Jasně, na to se chystám, až příjdu domů z práce.

Jen na okraj: má smysl laborovat v Biosu s IRQ? Pokud vím WinXP si je nastavují automaticky, že?
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

když jsi tam dal tu novou desku naformátoval jsi hadr před novou instalačkou???
ASUS A6T AP017
cormack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cormack »

Budulman píše:když jsi tam dal tu novou desku naformátoval jsi hadr před novou instalačkou???
Máš recht, chlape! Ne, neformátoval a to byla chyba.

Už je to v cajku! Měl jsem tam RAID a ten jsem zrušil. Naformátoval jsem disky a nainstaloval jsem Wokna.

Teď to fičí OK.

Díky všem za rady.
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“